Címlap


Jászberényi előadásom

E-mail Nyomtatás PDF

Vasárnap délután impulzív rendezvénynek voltak tanúi, akik meghallgatták Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő előadását, majd azt követő fórumot. Budai Lóránt, a Jobbik helyi elnöke ismertette a közbiztonsággal kapcsolatos intézkedéseket, kezdeményezéseket, és érintett számos szociális problémát is. Nehezményezte, hogy e témával kapcsolatos előterjesztésüket a helyi önkormányzat nem fogadta be.

Morvai Krisztina Politika és távolság címmel számolt be országjárásának tapasztalatairól. Megállapította, hogy hazánk leszakadóban van az európai színvonaltól, egyre inkább a harmadik világ szintjére süllyed. Ennek oka, hogy a politikusok jelentős része nem az embereket képviseli. Érzékelhető a gazdák, a munkavállalók, a vállalkozók sorsának hanyatlása. Egyre nő a távolság, a szakadék a gazdag és nem gazdag magyarok között. Nyilvánvaló a településeken belül a távolság növekedése is, ez helyenként elérte a kritikus szintet. Ez a legkülönbözőbb területeken képes nehézséget okozni. Szükséges lenne egy cezúra, amely után új viszonyok születnek, s ez magában új életminőséget jelentene.

Bővebben...
 

Magyar Lukashenko-nak neveztem Gyurcsányt Strasbourgban, az Európai Parlament "kiakadt"

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris ülésének a fehéroroszországi emberi jogi helyzetről szóló vitáján Gyurcsányt magyar Lukashenko-ként aposztrofálva hívtam fel a figyelmet a kormányzása alatt elkövetett folyamatos jogsértésekre, s arra, hogy a kormányellenes tüntetők közül többen még ma is börtönben, az elkövetők viszont szabadlábon vannak.


Megtekintés LightBoxban

Nehezményeztem, hogy a szemkilövető kormány egyik tagja, Göncz Kinga jelenleg a LIBE (Szabadságjogi, bel- és igazságügyi) Bizottság alelnöke. Feltettem a kérdést: elfogadhatónak tartaná-e az Európai Parlament, hogy Lukashenko kormányának tagja egy-két év múlva hasonló tisztségbe kerüljön.  Összességében rámutattam, hogy az Európai Unió lényegesen szigorúbb mércét alkalmaz Lukashenko-val és kormányával szemben, mint tette ezt a magyar kormány esetében a 2006-os rendőri brutalitások, jogsértő bebörtönzések, kínzások kapcsán. Felszólalásomra reagálva Ulrike Lunacek (Zöldek/ Európai Szabad Szövetség) és Martin Schulz (a szocialisták frakcióvezetője) EP- képviselők kikérték maguknak, hogy arra használtam fel a "legutolsó európai diktatúráról" szóló vitát, hogy megkérdőjelezzem Göncz Kinga személyének legitimitását. A szocialista Schulcz azzal a hazugsággal is megtoldotta a szemkilövetőket mentegető "érvelését", hogy a Jobbikot a cigányok üldözésével, Magyarországról történő elkergetésével vádolta.

 

Beszélgetésem Gaudi-Nagy Tamással a cigánybűnözésről és az önvédelem jogáról

E-mail Nyomtatás PDF

Az emberek nem tudnak teljes értékű életet élni, mivel a személyes biztonsághoz való joguk sérült. Kinek az érdeke a folyamatos kiszolgáltatottságban, megaláztatásban, félelemben élésük? Kinek az érdeke ezen állapot fenntartása?

Az önvédelem, mint válaszlépés.


Megtekintés LightBoxban

 

Szegedi Csanáddal közösen nyitottuk meg Szatmárnémetiben az új európai parlamenti képviseleti irodát

E-mail Nyomtatás PDF

Gaudi-Nagy Tamás, Gyüre Csaba, Apáti István és Szávay István országgyűlési képviselők  társaságában nyitottuk meg Szegedi Csanád képviselőtársammal a harmadik határon túli jobbikos európai parlamenti képviseleti irodát - Szatmárnémetiben.

Az iroda találkozási helyéül szolgálhat a nemzeti érzelmű helyi magyarságnak, ahol európai parlamenti, európai tanácsi, illetve magyar orszggyűlési szinten is választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre. Az irodában segíteni kívánjuk nemzettestvéreinket önrendelkezési törekvéseikben, rendszeres időközönként fogadóórákat tervezünk.

A megnyitóról a Barikád TV videó-összefoglalót is készített:


Megtekintés LightBoxban

 

Nyíregyházi sajtótájékoztatóm országos kutatásom okairól és céljairól:

E-mail Nyomtatás PDF

"El kell kezdeni komolyan venni a jogszabályokat és mindenkivel, ugyanígy a rendőrséggel szemben is alkalmazni. Azt mondja a büntetőeljárási- és a rendőrségi törvény, hogy a bűncselekményekkel és a bűnelkövetőkkel szemben el kell járni, a bűnelkövetés helyszínére ki kell menni és ott nyomozati cselekményeket végezni, akkor ezt a rendőrségnek meg kell tennie!"


Megtekintés LightBoxban

 

Sajtóvisszhang: Harmadik világbeli állapotok a bűnözés tekintetében

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina szerint “harmadik világbeli” állapotok uralkodnak a bűnözés tekintetében Magyarországon; az Európai Parlamentben a Jobbikot képviselő politikus ezt azt követően mondta szerdán Gyöngyöspatán, hogy helyi lakosokkal találkozott a Heves megyei településen.

Véleménye szerint az embereket magára hagyja az állam, és úgy csinál, mintha a bűncselekmény elszenvedése a sértett magánügye volna. Vagyis nemcsak a bűnmegelőzés hiányzik, hanem a hatékony felderítés is – fogalmazott a sajtótájékoztatón Morvai Krisztina.

Közölte, hogy gyöngyöspatai látogatása országjárása első állomása, amelynek során büntető jogászként kívánja feltérképezni a bűnözés helyzetét Magyarországon,majd 1-2 hónap múlva a tapasztalatok összegzése alapján konkrét javaslatokat fogalmaz meg.

Gyöngyöspatán – folytatta – 25-30 helybeli mondta el neki, hogy mennyire megkeseríti az életét a “mindennapok bűnözése”. A falusiak elsősorban terménylopásokról és a mezőgazdasági szerszámok lopkodásáról számoltak be neki. Azt tapasztalta: a helybeliek úgy érzik, hogy nem elég fontosak az államnak ahhoz, hogy ezeket a bűncselekményeket felderítsék, netán a kárukat megtérítsék.

Bővebben...
   

Gyöngyöspata - országjárásom első állomása

E-mail Nyomtatás PDF

Mirkóczki Ádámmal, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és szóvivőjével egy egész napot töltöttem Gyöngyöspatán, hogy meghallgassuk azokat az embereket, akik az elmúlt évben bűncselekmények elszenvedői voltak. A nap végén sajtótájékoztatót tartottunk.


Megtekintés LightBoxban

A gyöngyöspatai látogatás egy országjáró körút első állomása volt, melynek során vizsgálni kívánom, hogyan érinti az emberek mindennapjait a bűnözés és a bűnözéstől való félelem.

A folytatáshoz és a teljes Barikád TV-interjúhoz kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...
 

A „mindennapi bűnözés” és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon

E-mail Nyomtatás PDF

Az emberek, a helyi közösségek mindennapjait megkeserítő bűnözés és a bűnözéstől való félelem, mint emberi jogi probléma Magyarországon, különös tekintettel a vonatkozó EU normákra, az állam kötelezettségeire (Röviden: A „mindennapi bűnözés” és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon)

A fenti címmel kezdek tényfeltáró, helyzetelemző és a megállapításokra figyelemmel komplex állami bűnmegelőzési, bűnfelderítési és áldozatsegítő intézkedések szorgalmazására irányuló kutatást.

Előzmények, a kutatás indoka

A bűncselekmények elszenvedése és a bűnelkövetőktől való megalapozott félelem ma Magyarországon felbecsülhetetlen számú ember mindennapjait keseríti meg. Az ország számos pontján, településén szinte harmadik világbeli állapotok uralkodnak, tekintettel arra is, hogy az állam a bűnmegelőzéssel, bűnüldözéssel és az áldozatok megsegítésével kapcsolatos kötelezettségeit súlyosan elhanyagolja.  Miközben a jelenség egyre komolyabb társadalmi feszültségeket kelt, átfogó, higgadt, tudományos igényű elemzés, kutatás szinte egyáltalán nem készült róla.  Miután európai parlamenti képviselővé választásomat megelőzően több, mint húsz éven át a büntetőjog és a kriminológia volt a szakterületem, s jelenleg az EP LIBE (Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Szakbizottságának)  tagja vagyok jogászként és választott politikusként hivatásbeli kötelességemnek érzem, hogy ezt a hiányt pótoljam. A kutatás célja a „mindennapok bűnözésének” és hozzá kapcsolódóan a bűnözéstől való félelem jelenségének feltárása, bemutatása, s annak elemzése, mit tesz, és mit nem tesz az állam, illetve az állami szervek (például a rendőrség) a bűncselekmények megelőzése, felderítése, az elkövetők kézrekerítése és megbüntetése, az áldozatok megsegítése, káruk megtérítése érdekében.

Az N1 TV tudósítása, melyben szó esik terveimről is:


Megtekintés LightBoxban

Bővebben...
 

Politika és szerelem - A Jobbik Nemzeti Majálisán

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik majálisán "Politika és szerelem" címmel tartottam előadást, mely valójában inkább egy vallomás volt.  Hamarosan megújuló honlapom szerkesztése közben ugyanis - a korábbi anyagokat rendszerezve - alkalmam volt felidézni magamban azon időszakokat, amikor rengeteg emberrel volt lehetőségem találkozni, beszélgetni. Ilyenek voltak például a családon belüli erőszak kapcsán tett találkozások, vagy az országjárás Vona Gáborral.

Mindig nagy odaadással végzem munkámat, ám az Európai Parlament légkörében sokszor elmarad a siker élmény érzése. Márpedig ismét szükségem van arra a szenvedélyre, mely az emberekkel történő találkozások révén adatott meg számomra.

Sajnos az emberek mindennapjainak részévé vált a bűnözőktől való félelem. Közben a politika azokat kriminalizálja, akik megpróbálnak a bűnözőkkel szemben fellépni. Éppen ezért úgy érzem, hogy Gyöngyöspatán, Hajdúhadházon és a magyar településeken van a helyem. A magyar közbiztonság, és a cigányság helyzetét kívánom elkezdeni kutatni a közeljövőben, amelyhez felhasználom kriminológiai és büntetőjogászi tudásomat. Az eredményről könyv vagy jelentés formájában fogok beszámolni.

Az alábbiakban tekintsenek meg egy kis összefoglalót a Jobbik majálisán tartott előadásommal kapcsolatban:


Megtekintés LightBoxban

A teljes előadás videófelvétele:


Megtekintés LightBoxban

 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 106 Következő > Utolsó >>
101. oldal / 106

Köszöntöm megújult honlapomon!


 


xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés