Címlap


Nyíregyházi sajtótájékoztatóm országos kutatásom okairól és céljairól:

E-mail Nyomtatás PDF

"El kell kezdeni komolyan venni a jogszabályokat és mindenkivel, ugyanígy a rendőrséggel szemben is alkalmazni. Azt mondja a büntetőeljárási- és a rendőrségi törvény, hogy a bűncselekményekkel és a bűnelkövetőkkel szemben el kell járni, a bűnelkövetés helyszínére ki kell menni és ott nyomozati cselekményeket végezni, akkor ezt a rendőrségnek meg kell tennie!"


Megtekintés LightBoxban

 

Sajtóvisszhang: Harmadik világbeli állapotok a bűnözés tekintetében

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina szerint “harmadik világbeli” állapotok uralkodnak a bűnözés tekintetében Magyarországon; az Európai Parlamentben a Jobbikot képviselő politikus ezt azt követően mondta szerdán Gyöngyöspatán, hogy helyi lakosokkal találkozott a Heves megyei településen.

Véleménye szerint az embereket magára hagyja az állam, és úgy csinál, mintha a bűncselekmény elszenvedése a sértett magánügye volna. Vagyis nemcsak a bűnmegelőzés hiányzik, hanem a hatékony felderítés is – fogalmazott a sajtótájékoztatón Morvai Krisztina.

Közölte, hogy gyöngyöspatai látogatása országjárása első állomása, amelynek során büntető jogászként kívánja feltérképezni a bűnözés helyzetét Magyarországon,majd 1-2 hónap múlva a tapasztalatok összegzése alapján konkrét javaslatokat fogalmaz meg.

Gyöngyöspatán – folytatta – 25-30 helybeli mondta el neki, hogy mennyire megkeseríti az életét a “mindennapok bűnözése”. A falusiak elsősorban terménylopásokról és a mezőgazdasági szerszámok lopkodásáról számoltak be neki. Azt tapasztalta: a helybeliek úgy érzik, hogy nem elég fontosak az államnak ahhoz, hogy ezeket a bűncselekményeket felderítsék, netán a kárukat megtérítsék.

Bővebben...
   

Gyöngyöspata - országjárásom első állomása

E-mail Nyomtatás PDF

Mirkóczki Ádámmal, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és szóvivőjével egy egész napot töltöttem Gyöngyöspatán, hogy meghallgassuk azokat az embereket, akik az elmúlt évben bűncselekmények elszenvedői voltak. A nap végén sajtótájékoztatót tartottunk.


Megtekintés LightBoxban

A gyöngyöspatai látogatás egy országjáró körút első állomása volt, melynek során vizsgálni kívánom, hogyan érinti az emberek mindennapjait a bűnözés és a bűnözéstől való félelem.

A folytatáshoz és a teljes Barikád TV-interjúhoz kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...
 

A „mindennapi bűnözés” és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon

E-mail Nyomtatás PDF

Az emberek, a helyi közösségek mindennapjait megkeserítő bűnözés és a bűnözéstől való félelem, mint emberi jogi probléma Magyarországon, különös tekintettel a vonatkozó EU normákra, az állam kötelezettségeire (Röviden: A „mindennapi bűnözés” és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon)

A fenti címmel kezdek tényfeltáró, helyzetelemző és a megállapításokra figyelemmel komplex állami bűnmegelőzési, bűnfelderítési és áldozatsegítő intézkedések szorgalmazására irányuló kutatást.

Előzmények, a kutatás indoka

A bűncselekmények elszenvedése és a bűnelkövetőktől való megalapozott félelem ma Magyarországon felbecsülhetetlen számú ember mindennapjait keseríti meg. Az ország számos pontján, településén szinte harmadik világbeli állapotok uralkodnak, tekintettel arra is, hogy az állam a bűnmegelőzéssel, bűnüldözéssel és az áldozatok megsegítésével kapcsolatos kötelezettségeit súlyosan elhanyagolja.  Miközben a jelenség egyre komolyabb társadalmi feszültségeket kelt, átfogó, higgadt, tudományos igényű elemzés, kutatás szinte egyáltalán nem készült róla.  Miután európai parlamenti képviselővé választásomat megelőzően több, mint húsz éven át a büntetőjog és a kriminológia volt a szakterületem, s jelenleg az EP LIBE (Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Szakbizottságának)  tagja vagyok jogászként és választott politikusként hivatásbeli kötelességemnek érzem, hogy ezt a hiányt pótoljam. A kutatás célja a „mindennapok bűnözésének” és hozzá kapcsolódóan a bűnözéstől való félelem jelenségének feltárása, bemutatása, s annak elemzése, mit tesz, és mit nem tesz az állam, illetve az állami szervek (például a rendőrség) a bűncselekmények megelőzése, felderítése, az elkövetők kézrekerítése és megbüntetése, az áldozatok megsegítése, káruk megtérítése érdekében.

Az N1 TV tudósítása, melyben szó esik terveimről is:


Megtekintés LightBoxban

Bővebben...
 

Politika és szerelem - A Jobbik Nemzeti Majálisán

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik majálisán "Politika és szerelem" címmel tartottam előadást, mely valójában inkább egy vallomás volt.  Hamarosan megújuló honlapom szerkesztése közben ugyanis - a korábbi anyagokat rendszerezve - alkalmam volt felidézni magamban azon időszakokat, amikor rengeteg emberrel volt lehetőségem találkozni, beszélgetni. Ilyenek voltak például a családon belüli erőszak kapcsán tett találkozások, vagy az országjárás Vona Gáborral.

Mindig nagy odaadással végzem munkámat, ám az Európai Parlament légkörében sokszor elmarad a siker élmény érzése. Márpedig ismét szükségem van arra a szenvedélyre, mely az emberekkel történő találkozások révén adatott meg számomra.

Sajnos az emberek mindennapjainak részévé vált a bűnözőktől való félelem. Közben a politika azokat kriminalizálja, akik megpróbálnak a bűnözőkkel szemben fellépni. Éppen ezért úgy érzem, hogy Gyöngyöspatán, Hajdúhadházon és a magyar településeken van a helyem. A magyar közbiztonság, és a cigányság helyzetét kívánom elkezdeni kutatni a közeljövőben, amelyhez felhasználom kriminológiai és büntetőjogászi tudásomat. Az eredményről könyv vagy jelentés formájában fogok beszámolni.

Az alábbiakban tekintsenek meg egy kis összefoglalót a Jobbik majálisán tartott előadásommal kapcsolatban:


Megtekintés LightBoxban

A teljes előadás videófelvétele:


Megtekintés LightBoxban

   

"Egyenlőség akkor lesz, ha ugyanannyi angol vagy francia jön idénymunkát végezni a magyar földeken, mint amennyi fordítva" - mondtam a bevándorlás és idénymunka kapcsán Brüsszelben

E-mail Nyomtatás PDF

Az EP képviselők többsége a nyugatot kiszolgáló rabszolgaként beszélt a nyugatiak által megvetett munkát végző külföldiekről. Az igazságosságot és emberségességet csak a "bevándorlás-ellenes" nemzeti radikálisok képviselték a vitában.


Megtekintés LightBoxban

 

Történelmi pillanat: megértük, hogy angol képviselő szólalt fel az elszakított magyarság védelmében

E-mail Nyomtatás PDF

Közel egy év távlatából tekinthetünk vissza arra a megindító történelmi pillanatra, amikor a Nemzeti Érzelmű Motorosok csaknem harmincfős küldöttsége a Trianoni Békediktátum 90. évfordulóján átadta a magyarság számára igazságot követelő petíciót az Európai Parlament (EP) épülete előtt négy EP képviselőnek, Morvai Krisztina EP képviselő és Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos országgyűlési képviselő szervezésében. A csorbult, megtépázott jogok és alaptalan jogkövetkezmények elleni fáradhatatlan harc hangját nem lehet elcsitítani, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy Andrew Brons - a petíciót átvevő egyik angol képviselő - az "Alkotmányos reform Magyarországon" című bizottsági vitán kitért az 1920-as békeszerződés igazságtalanságára. Hangsúlyozta, hogy áldozatokról beszélünk, akik nem önkéntesen hagyták el hazájukat.

Az Európai Parlament falai június 3-án megremegtek a magyar igazságtól! S, azok szívében, akik akkor és ott hitet tettek az elszakított sorban élő magyarságot megillető jogok kivívása mellett, élénken él az igazságot követelő, történelmi lobogókkal díszített karaván zaja.


Megtekintés LightBoxban

A nemzeti motorosok 2010. június 3-ai látogatásáról készült összeállítás megtekintéséhez kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...
 

ENSZ-megfigyelőt hívtam Magyarországra a Budaházy-ék elleni büntetőeljárás kapcsán

E-mail Nyomtatás PDF

Felszólalásom az EP-ben és az illetékes válasza:


Megtekintés LightBoxban

Felszólalásom szövegének elolvasásához kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 101 102 103 104 105 Következő > Utolsó >>
101. oldal / 105

Köszöntöm megújult honlapomon!


 


Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés