Címlap Írások


Írások

Morvai Krisztina nyílt levele Bencsik Andrásnak, a Demokrata gyalázkodó cikke kapcsán (videóval)

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Bencsik András úr, a Demokrata hetilap főszerkesztője!

Úgy tűnik, elkezdődött a választási kampány, mert a Demokrata – az ilyenkor a laptól szokásos módon – megkezdte az emberi jogi tevékenységem miatti gyalázásomat. Ezúttal nem a nők és gyermekek jogaival kapcsolatos munkám került mocskolódásuk középpontjába (mint a legutóbbi választáskor), hanem „A szabadságjogok helyzete az Európai Unióban” című előadásom, amelyet a budapesti Szent Margit Gimnáziumban tartottam a kommunizmus áldozatainak emléknapján, Görbe László igazgató úr meghívására. Az e heti számban megjelent hazudozó cikkük címe: „Agitprop a gimiben – Mi a közös az MSZP-ben és Morvai Krisztinában”.  Az anyagban azt állítják, hogy én a gimnáziumi előadáson pártpropagandát fejtettem ki, és a magyarországi diáklázadások felbujtójaként léptem fel.

Bővebben...
 

Miért katasztrofális elképzelés a kizárólag „fizetős” jogászképzés?

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A kizárólag „fizetős” jogászképzés bevezetése igazságtalan azokkal szemben, akik családjuk rossz anyagi helyzete miatt nem kerülhetnek jogi egyetemre.  Ezt valószínűleg mindenki belátja. Negyedszázados jogi kari oktatói tapasztalatommal állítom azonban, hogy a következmények ennél sokkal összetettebbek és drámaibbak.  Az új rendszerben olyan bírákat, ügyészeket, gyámügyi jogászokat, ügyvédeket és más – emberi sorsokkal foglalkozó – szakembereket fogunk nevelni, akiknek az ehhez szükséges társadalmi ismereteik hiányosak lesznek, mert a szegénységről, a nélkülözésről, a munkanélküliségről még évfolyamtársaik tapasztalatai alapján sem fognak hallani.

Bővebben...
 

Kedves Honlaplátogatók, kedves Barátok!

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Áldott karácsonyi ünnepeket  kívánok, az új esztendőre pedig szeretetet, testi és lelki jó egészséget, sok örömteli pillanatot és szép emberi kapcsolatokat, találkozásokat! A Nemzetnek pedig, végre felemelkedést!

Isten óvja és vezesse Magyarországot, Isten áldja barátaimat, ismerőseimet s az ide látogatókat!

Szeretettel:
Krisztina


 

A Magukfajták ideje lejárt - Morvai Krisztina nyílt levele Németországba, Gyulának

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark
Nyílt levél G. Gyula Úrnak
Németország

Kedves G. Gyula úr!
(Vezetéknevét és email címét, azaz pontos kilétét, amelyet ön büszkén vállalt, személyes biztonsága érdekében nem osztom meg a kedves olvasókkal.)
Ön a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában történt mai szereplésem kapcsán egy rövid, de "tartalmas" levéllel lepett meg. A levél a következőképpen szól:

"Morvai Krisztina!

Buta liba,Gyurcsany bandajanak vagyok tagja.

Üdvözlettel
Gyula
"

Soraiban bizonyára arra reagált, hogy én kifejeztem felháborodásomat amiatt, hogy Gyurcsány és bandája, akik sok száz ember súlyos sérüléseiért és önkényes bebörtönzéséért felelnek  még mindig nem börtönnaplójukat írják, hanem politikai programokat dolgoznak ki és a hatalomba szándékoznak visszatérni. Nem válaszoltam volna primitív levelecskéjére, ha a véletlen folytán nem hallom meg az ön büszke beszámolóját (szintén öntudatosan bemutatkozva, teljes névvel, címmel) a "Drágabolgárúr" délutáni műsorában arról, hogy ön bizony - noha Németországban él - belépett az ún. Demokratikus Koalícióba, Gyurcsány (azaz a Hibbant Néró) legújabb politikai formációjába.

Bővebben...
 

Készülő könyvemhez keresek interjúalanyokat

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A vidéki embereknek a cigány-magyar együttéléssel és a bűnözéssel összefüggő kiszolgáltatottságáról, az állam, a rendőrség s más hatóságok tétlenségéről és a megoldás lehetőségeiről (elsősorban az érpataki modellről) írok könyvet.

  1. Kérem olyan közösségek jelentkezését, akik szívesen fogadnának településükön e témákkal kapcsolatban személyes találkozóra, beszélgetésre, „környezettanulmányra”, s ahol legalább 10-15 ember (természetesen név nélkül) őszintén elmondaná tényeken alapuló tapasztalatait.
  2. Mezőgazdasági bizottsági munkámhoz várom olyan közösségek/települések jelentkezését is, ahol olyan „önfenntartó”, helyi gazdasági modellt valósítanak meg, amely az egész magyar vidék számára példaadó lehet a globális szabad-kereskedelem alternatívájaként. Meggyőződésem, hogy a globalizációra a megfelelő válasz a „lokalizáció”, azaz a helyi termelés, helyi értékesítés illetve feldolgozás, s az önfenntartó és a profit-központú helyett az emberközpontú gazdaságot választó közösségek kialakítása.

A jelentkezéseket a következő e-mail címre várom október 20-ig: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Köszönettel:

Dr. Morvai Krisztina
európai parlamenti képviselő

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
6. oldal / 22

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés