Címlap Írások


Írások

MORVAI KRISZTINA SAJTÓKÖZLEMÉNYE

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Elnöksége felkért arra, hogy a 2014. évi EP választáson a Párt listáján képviselőjelöltként induljak, s legyek a lista vezetője. E felkérésre azért kerül sor, mert a Jobbik elégedett volt eddigi EP képviselői munkámmal, s a következő ciklusban ennek folytatását várja tőlem, az eddigihez hasonló szellemben, tartalommal és formai keretek között. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban sem lépek be a pártba, nem kapok, és nem fogadok el semmiféle pártutasítást, pártfegyelem nem kötelez. Magam határozom meg felszólalásaim, indítványaim, s minden további képviselői tevékenységem tartalmát, s mindezekért a felelősség is engem terhel. Szavazólistámat magam készítem, a saját magam által választott szakértők segítségével, s egyéb képviselői munkámhoz is magam választom meg munkatársaimat, szakértőimet.  Minden körülmények között jogom van az EP-ben a függetlenek csoportjában maradni, ha és amennyiben a Jobbik egy akár már létező, akár újonnan alakuló frakcióba belép, én akkor is független maradhatok. Megállapodtunk viszont abban is, hogy amennyiben bármilyen, a Jobbiktól független EP-frakcióhoz, párthoz vagy szövetséghez kívánnék csatlakozni, azt csak a Jobbik elnökségének hozzájárulásával teszem. Ilyen tervem azonban nincs, az a szándékom, hogy - megválasztásom esetén - az ötéves ciklus egészében független képviselőként politizálok.


Bővebben...
 

EU ellenesként az Európai Parlamentben? Morvai Krisztinával beszélget Stumpf András

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Remélem Önöknek is szépen telt a Karácsony, s sikerült pihenni, "feltöltődni". A mellékelt beszélgetés (részlet) a választók bizalmából az Európai Parlamentben töltött eddigi munkám rövid összefoglalása, amelyet óévbúcsúztatónak is szánok, megköszönve mindazt a szeretetet, figyelmet és biztatást, amit honfitársaimtól kaptam 2013-ban. Szívből kívánok minden "látogatómnak" Boldog Újesztendőt, s a Nemzetnek még mindig ugyanazt: Emeljük fel a fejünket és vegyük vissza a Hazánkat!

Hittel, reménnyel, szeretettel
Morvai Krisztina


 

Cenzúra a köztévében (?) - Morvai Krisztina nyílt levele Medveczky Balázsnak, a Magyar Televízió vezérigazgatójának

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Medveczky Balázs, a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója!

Európai parlamenti képviselőként, s az EP LIBE (Szabadságjogi, Igazságügyi és Belügyi), FEMM (Női Jogi és Esélyegyenlőségi), valamint CRIM (Szervezett Bűnözést Vizsgáló) szakbizottságának tagjaként azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjen tájékoztatni az európai parlamenti képviselőknek a közszolgálati televízióban történő szerepléseit – így például azok gyakoriságát – szabályozó elvekről, megfontolásokról.

Kérésemet a következők teszik aktuálissá számomra, s a képviselői tevékenységem iránt esetlegesen érdeklődő televíziónézők számára. Miután az elmúlt félévben emlékezetem szerint egyáltalán nem kaptam szereplési lehetőséget a közszolgálati televízióban, kb. két héttel ezelőtt felhívott a Ma Reggel című műsor szerkesztője, s arról tájékoztatott, hogy meg szeretnének hívni az e heti hétfői műsorba. A velem tervezett beszélgetés témájaként a Leányfalun két gyermeket halálra gázoló ír Tobin ügyével kapcsolatos fejlemények értékelését, elemzését jelölte meg. Megállapodtunk abban, hogy amennyiben az idő engedi, röviden kitérünk a Bora Bora szigetén rekedt magyar nő és kisgyermeke esetére is.  A megkeresésnek örültem, hiszen a tragikus Tobin-ügyet jogász-szakmai szempontból és emberileg egyaránt szívügyemnek tekintem, s én voltam az, aki a jogesetet elsőként az Európai Parlament, illetve az Európai Bizottság elé vitte, az addigi diplomatikus hang helyett erőteljesen követelve a felháborító jogsértés felszámolását.   Egyebek mellett féltucatnyi felszólalással, s az ír képviselő társaknak írott levéllel igyekeztem oda hatni, hogy a Tobin-ügy súlyának megfelelő figyelmet kapjon. (A Tobin-üggyel kapcsolatos felszólalásaim, nyílt leveleim megtalálhatóak honlapomon)

Bővebben...
 

Morvai Krisztina nyílt levele Bencsik Andrásnak, a Demokrata gyalázkodó cikke kapcsán (videóval)

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Bencsik András úr, a Demokrata hetilap főszerkesztője!

Úgy tűnik, elkezdődött a választási kampány, mert a Demokrata – az ilyenkor a laptól szokásos módon – megkezdte az emberi jogi tevékenységem miatti gyalázásomat. Ezúttal nem a nők és gyermekek jogaival kapcsolatos munkám került mocskolódásuk középpontjába (mint a legutóbbi választáskor), hanem „A szabadságjogok helyzete az Európai Unióban” című előadásom, amelyet a budapesti Szent Margit Gimnáziumban tartottam a kommunizmus áldozatainak emléknapján, Görbe László igazgató úr meghívására. Az e heti számban megjelent hazudozó cikkük címe: „Agitprop a gimiben – Mi a közös az MSZP-ben és Morvai Krisztinában”.  Az anyagban azt állítják, hogy én a gimnáziumi előadáson pártpropagandát fejtettem ki, és a magyarországi diáklázadások felbujtójaként léptem fel.

Bővebben...
 

Miért katasztrofális elképzelés a kizárólag „fizetős” jogászképzés?

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A kizárólag „fizetős” jogászképzés bevezetése igazságtalan azokkal szemben, akik családjuk rossz anyagi helyzete miatt nem kerülhetnek jogi egyetemre.  Ezt valószínűleg mindenki belátja. Negyedszázados jogi kari oktatói tapasztalatommal állítom azonban, hogy a következmények ennél sokkal összetettebbek és drámaibbak.  Az új rendszerben olyan bírákat, ügyészeket, gyámügyi jogászokat, ügyvédeket és más – emberi sorsokkal foglalkozó – szakembereket fogunk nevelni, akiknek az ehhez szükséges társadalmi ismereteik hiányosak lesznek, mert a szegénységről, a nélkülözésről, a munkanélküliségről még évfolyamtársaik tapasztalatai alapján sem fognak hallani.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
5. oldal / 22

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés