Címlap (Mező)gazdasági szabadságharc Az AGRI Bizottság munkájáról és a Közös Agrárpolitikáról


Az AGRI Bizottság munkájáról és a Közös Agrárpolitikáról

A belga elnökség vége - a magyar elnökség kezdete

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Sabine Laruelle, belga mezőgazdasági miniszter számot vetett a decemberben lezáruló fél éves belga elnökség eredményeiről. Elmondta, hogy Belgium különleges időszakban vezette a soros elnökséget, hiszen a Lisszaboni Szerződés életbelépésével az Európai Parlament, az Európai Bizottság és a Tanács együttdöntési eljárás keretében végzi munkáját.

A belga elnökség egyik legfontosabb prioritása a Közös Agrárpolitika reformja volt. Ahogy Laruelle Asszony elmondta, a tagállamok többsége egybehangzóan megerősítette, hogy a Közös Agrárpolitikát erős, ambiciózus és két pillérre alapuló közösségi politikaként kívánja fenntartani.   Az első pillér száz százalékban közösségi finanszírozású és legfontosabb témái a piaci intézkedések, az élelmiszer-biztonság, a klímaváltozás, és a területfejlesztés.

Bővebben...
 

Dioxin-botrány Németországban - A helyzet és a Bizottság által tervezett válaszlépések ismertetése

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

2010 végén huszonöt takarmánygyártó üzemhez került szennyezett, ipari felhasználásra szánt zsír Németországban, majd az ebből készült takarmány mintegy ötezer gazdaságban került felhasználásra.  A dioxinfertőzés a bevizsgált állati termékekben (hús, tej, tojás) is kimutatható volt, jelentősen meghaladva a megengedett határértéket.  A dioxin nem jelent azonnali kockázatot, azonban rendszeres fogyasztása komoly egészségkárosító hatású az emberi szervezetre.

Az Európai Bizottság képviselője ismertette a dioxin botrány részleteit.

Németország múlt év végén, az Unió gyorstájékoztatási rendszerén keresztül tájékoztatta a Bizottságot a fertőzés kirobbanásáról, amelyről a tagállamok is azonnal értesültek.  Unión kívüli országokba fertőzött takarmány vagy fertőzött állati termék nem került.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>
5. oldal / 5

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés