Címlap (Mező)gazdasági szabadságharc


(Mező)gazdasági szabadságharc - Új paradigma

Harmadik világbeli állapotok a magyar vidéken - vitám az új BTK-ról

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


 

Az Európai Unió, vagy a magyar termőföld? - tettem fel a kérdést a magyar parlamentben

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

MSZP-s gyalázkodás a Jobbik ellen: "Önök tartják életben az Orbán kormányt, de egyben vulgárnacionalisták, fasisztoidok, nemzetvesztők és hazafiatlanok"

 

Videó a JOBBIK újkígyósi gazdafórumáról és beszámoló a IV. Mezőgazdasági Fórumról (Lajosmizse)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Videó a JOBBIK újkígyósi gazdafórumáról

A fórum házigazdája Marossy László Géza, a JOBBIK Újkígyósi alapszervezetének elnöke volt!

Vendégek voltak:

Dr. Morvai Krisztina Európai Úniós képviselő
Tímári Sándor  a JOBBIK agrár kabinetjének alelnöke
Varga Géza   országgyűlési képviselő, JOBBIK agrár kabinetjének elnöke

www.sokkaljobb.hu

IV. Mezőgazdasági Fórum - Lajosmizsén,  Morvai Krisztina EP képviselő és Varga Géza országgyűlési képviselők részvételével

"Tartsák meg a ravatalozóikat, mi az életet választjuk!"

Nem véletlenül kértük kölcsön az esemény krónikásaiként az EP képviselő, Morvai Krisztina asszonytól találó szlogenként is felfogható megjegyzését, beszámolónk címéül a IV. Gazda Fórumról, ami szinte országosnak is volt mondható a meghívást több megyéből elfogadó, többségében gazda résztvevők nagy létszáma miatt.
A címként választott szlogen az unióból beérkező támogatások felhasználásának irracionális eseteire utalt, mert egyes hozzászólásokból kiderült, a kiírt pályázatok "nyertesei"  ravatalozók felújítására használták fel az eu-s pénzeket.


Bevezetőjében a képviselő asszony eddigi országjárása tapasztalatait összegezte. Szemben a korábbi évtizedekben megszokott vidéki életvitel és gazdálkodás gyakorlatával, napjainkban a kiszolgáltatottság és jogfosztottság állapotát szenvedő emberekkel találkozott.
Az alapvető emberi jogokért küzdő jogászként hatványozottan éli és érzi át a drámai helyzetet, amikor is a vidéki ember a kora reggeli felkelése után nem az állatait igyekszik megetetni, avagy a földjét öntözni, hanem multi-rabszolgaként próbálja a családja számára az emberhez méltó életet biztosítani.
Zöld- és vörösbárók elprivatizálták a tsz-ek ( a bekényszerített gazdák saját ) vagyonát a hazánkban értelmezhetetlen célért, a monokultúrás, iparszerű termelést folytatva.

Alapkérdés: Hogyan jutottunk ide? Mi lesz a magyar földdel?
Miközben az eu-s pártok kéz a kézben támadnak neki Magyarországnak - mondván ez nem ortodox megközelítése a mezőgazdasági termelésnek -, a kormánypártok eddigi lépései jórészt eredménytelenek.

Morvai Krisztina új fogalmat mutatott be, alapvető emberi jogként határozza meg az élelmiszer önrendelkezéshez való jogot, azaz minden közösség alapvető joga, hogy hol, és mit akar termelni. A jövő Magyarországán a mezőgazdasági termelés kiinduló pontja kell legyen e szemlélet. Álláspontjának oka és célja az EMBER!

Felvetette, hogy az érdekérvényesítés sikerét az egymással szövetkezés garantálná, de hazánkban a szocializmus évtizedei alatt ez a fogalom teljesen lejáratódott. Országos mozgalmat javasolt meghirdetni a helyi termelői piacok megszervezése érdekében, amely magával hozza a minőségi termékek közvetlenül fogyasztókhoz juttatását."A politikusok a pénzemberek érdekeit képviselik, mivel tőlük kapják a támogatásokat - itt a hagyományos pártrendszer kifejezetten akadályozó! Képviselő vagyok, a gazdák érdekeit akarom képviselni, erre kaptam felhatalmazást a választóimtól" - tette hozzá.

Egy hozzászóló közbevetőleg megjegyezte, a Fidesz elriasztja magától a földszerető gazdákat, mi több, élen jár a multiláncok további betelepítésének gyakorlatában. Utóbbiak az olcsó élelmiszer hamis hívószavával valójában az egyre bővülő, és elszegényedő réteget célozzák meg, ezzel is becsapva mind a termelőket, mind a vásárlókat.

A képviselő asszony szerint az ortodox status quo értékrendjének széleskörű gyakorlata, azaz a területalapú támogatások túlzott mértéke tesz milliárdossá egyes embereket az adófizetők pénzéből, akik ebből a profitból semmit nem juttatnak vissza a közjó érdekében.
Ennek egyik drámai következménye, hogy a kisgazdák rákényszerülnek a termelés felszámolására, később a földjük eladására. A magyar emberekre jellemző évszázados földszeretet mára mintha elillanni látszana a külső kényszer hatására.
"2009-től folyamatosan beszéltem e kényes (földrablás) kérdésről, és többekkel együtt elértem az értékszemléletem alapján elértem, hogy beadott és elfogadott módosító javaslataimmal is összhangban 2013. után alapvetően megváltozik az EU területalapú támogatási rendszere."


Varga Géza, a Jobbik országgyűlési képviselője felszólalása elején a gazdák, de minden magyar számára fontos dátumként említette 2014. április 30-át, a földmoratórium lejártát, amely a külföldi befektetők előtt megnyitja a korlátlan földvásárlás lehetőségét, így az eddig is ismert 17(!) féle zsebszerződés gyakorlat egyszeriben feleslegessé válik.

"Ezt a kormány dolga volna megakadályozni! Az állami földekre kiírt pályázatok a területeket nagy egységben kínálják, nem a kisgazdáknak kedveznek, így aztán egyikük sem nyerhet.
Vékony a határvonal a korrupció és a lobby között, a vesztegetések napirenden vannak!
A vásárlóknak már nem kell egy helyben lakniuk. Az állai földalap veszélyben van a külföldiek földvásárlásával szemben.
Mit lehet csinálni?
Ki kell lépni az EU-ból! A Jobbiknak radikális elképzelései vannak, és még "haditervet" is készítettünk.
Az üzemszabályozás kérdését rendezni kell, hogy a spekulánsokat távol lehessen tartani a földpiactól. A föld kérdését helyben kell eldönteni, azaz a részvételi demokráciát kell érvényesíteni.
A megmaradásunk tétje a föld- és vízkincs megőrzése!"

A fórum házigazdája, Vakulya István a Bács-Kiskun megyei jobbikos bizottsági elnök rendkívül értékes hozzászólásával gazdagította a meghívottak ismereteit.

Az országos találkozó ismét bebizonyította, hogy a föld- és a vízkincsünk megőrzése a nemzetünk jövőjének legfontosabb záloga, más szóval az agrárkérdés nemzeti ügyként történő kezelése.

Reiner Péter, Somlai László Arthur

 

A cukorgyárak privatizációjáról szóló jelentés kapcsán szólaltam fel a Magyar Országgyűlésben

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Amit a cukorgyárak privatizációjának folyamatát feltáró jelentésből nagyon hiányoltam, az a felelősségrevonás illetve a tanulságok levonása volt annak érdekében, hogy ez a folyamat ne ismétlődhessen meg. Rámutattam a gyarmatosítás (privatizáció) és az államadósság közötti összefüggésre: amíg nem vetjük fel az államadósság újratárgyalását, addig azt csak a nemzeti kincsünk felélése mellett tudjuk törleszteni. Félő, hogy a földmoratórium 2014 áprilisában való lejártával a magyar termőföld ugyanarra a sorsra juthat, mint cukorgyáraink. Ezért felkértem honfitársaimat, hogy - szilárd belső lelkiismeretükre és hazaszeretetükre hallgatva -  a magyar termőföld és vízkészlet magyar kézben tartása érdekében még most hozzanak létre egy  parlamenti bizottságot.


 

A vidék és a kisgazdák védelmében meg kell akadályozni a földrablást! - felszólalásom az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Az Európai Parlament AGRI (Mezőgazdasági és vidékfejlesztési) bizottságában az állatvédelemmel és állatjóléttel kapcsolatos új stratégia vitáján hangsúlyoztam, hogy "normál" esetben, a jó gazdának köszönhetően az állatok jóléte természetes. Felhívtam a figyelmet, hogy ez leginkább a több lábon álló, kis- és közepes gazdaságokban valósul meg. Ezzel összefüggésben viszont arra is rá kellett mutatnom, hogy az EU-n belüli "földrablás" (landgrabbing) hazámban Magyarországon már olyan méreteket öltött, hogy a kisgazdaságok fennmaradását komolyan veszélyezteti.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
5. oldal / 14

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés