Megjelenik Morvai Krisztina új könyve: Tíz év az Európai Parlamentben (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Nagy örömmel osztom meg Önökkel, hogy Tíz év az Európai Parlamentben címmel „megszületett” az új könyvem - a szerzőtársam Kovács Zsolt újságíró. Hálásan köszönöm Önöknek, hogy rábeszéltek a sok keserves és a szintén sok örömteli tapasztalatom megosztására. Hívom és várom Önöket november 6-án 18 órakor a Polgárok Házába a könyvbemutatóra, ahol személyesen is találkozhatunk és vásárlási és dedikálási lehetőség is lesz. A kedd reggeli Echo tévé adásában a könyv részleteiről beszéltem - kérem, osszák meg minél többen. (Egy kis műhelytitok: a „rám akasztott” mikrofon miatt szerencsétlen módon olyan ruhadarabom is kilátszott a felvételen, aminek nem kellett volna... Kérem, hogy ezt ne az én rendetlenségemnek, hanem ennek a körülménynek tudják be. :) )

Szeretettel és üdvözlettel:
Krisztina

 

A „Magyarország-vita” és a Sargentini jelentés lényege egész röviden (Morvai)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Két kibékíthetetlen „értékrend” csatája zajlik az Európai Unióban. Erről adtam rövid interjút a Pesti Srácoknak a Magyarország-vita előtti percekben, majd ezt foglaltam össze felszólalásomban. Kérem, osszák meg minél többen ezt az anyagot, hogy világos legyen, mi a 2019. májusi európai parlamenti választás tétje. Köszönöm!

Morvai Krisztina

 

Magyarok munkajogi jogfosztottságáról leveleztem az illetékes EU biztossal -"Jogi mankó" folyami hajókon dolgozóknak

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Számos megkeresést kaptam a folyami hajókon dolgozó magyar emberekről, akik olyan súlyos munkajogi jogsértésekről számoltak be, amelyek megdöbbentőek és felháborítóak, de attól tartok, hogy ismerősen hangozhatnak más munkaterületeken dolgozó magyar munkavállalók számára is.

Az illetékes európai uniós biztosnak írt levelemben többek között ezt írtam:

„Ebben a jelenleg szabályozatlan közegben több tízezer európai uniós polgár rendkívüli mértékben kiszolgáltatott állapotban dolgozik, és szenved el nap mint nap súlyos munkáltatói jogsértéseket. Jellemző, hogy munkáltató önkényesen gyakorta változtatja a munkaszerződés tartalmát és az irányadó jogot, és mivel nincs érdemi alkupozícióban a munkavállaló, hiszen vagy aláír, vagy felmondanak neki, ezért lényegében ezeket kénytelenek tipikusan elfogadni.

A napi munkaidő típusosan messze meghaladja a törvényes mértéket, és ez különösen azért problematikus, mert a navigációért felelős munkavállalók (hajóvezetők, gépészek, matrózok) felelnek a biztonságos működésért, a közlekedésért az utasok és a hotelszemélyzet biztonságáért, ezért egyáltalán nem mindegy milyen mértékű túlterheltségük, és milyen munkaügyi biztonsági környezetben és megbecsültségben munkát végző munkavállalók dolgoznak ezeken a hajókon.

Joggal várható el az EU területén működő munkáltatóktól, hogy nagyobb pénzügyi és erkölcsi megbecsülésben részesítsék és tisztességes, jóhiszemű eljárás keretében biztosítsák a munkavállalók jogait."

Az EU biztos őszintén válaszolt, egyebek mellett rámutatva: „Aggasztónak találom a levelében leírt helyzetet, annál is inkább, mivel számos olyan aspektust említ, amelyek kifejezetten uniós szintű szabályozás tárgyát képezik."

A levelezés teljes szövege - amely reményeim szerint „jogi mankóként” is szolgálhat az érintett munkavállalóknak - itt és itt olvasható.


 

Jó lenne, ha nem próbálnák állandóan sarokba szorítani Magyarországot! (Morvai a csalás elleni küzdelem kapcsán) - videóval

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


„De jó lenne, hogy ha nem kellene állandóan védekeznünk, hanem valóban elkezdhetnénk foglalkozni a saját ügyeinkkel, és korrigálni azokat a hibákat, amik kétségtelenül vannak az én hazámban, például az európai uniós eszközök felhasználásával. Itt lenne az ideje, hogy ennek a háborúskodásnak vége legyen, és végre tudjunk valóban ilyen dolgokkal foglalkozni.” - mutatott rá Morvai Krisztina az Európai Parlamentben, az EU pénzügyi eszközeinek sérelmére elkövetett csalásokról szóló jelentés vitájában (2018 májusában)

 

Ki a felelős életünkért, egészségünkért? - levelezésem az illetékes állami vezetőkkel

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Ideje lenne minél több magyar embernek felismernie: amellett, hogy jogunk van a színvonalas egészségügyi ellátáshoz, mi magunk is felelősek vagyunk egészségünk megőrzéséért, a betegségek megelőzéséért, egyebek mellett az egészséges életmóddal és a szűrővizsgálatokon történő rendszeres részvétellel. Erre is rámutatott – helyesen – Dr. Nagy Szilárd egészségügyi helyettes államtitkár, a Kásler Miklós miniszter úrnak az agyvérzés és más életveszélyes betegségekkel kapcsolatos európai és nemzeti stratégia tárgyában írt levelemre írott válaszában. Szeretném kiemelni a következő részletet levelezésünkből, amely teljes egészében az alábbi linkeken olvasható.

„Nagyon fontosnak tartom a lakosság ösztönzését abban a tekintetben, hogy felelősséget vállaljanak saját egészségi állapotuk alakulásában, melynek egyik kiemelt területe az orvosi vizsgálatokon, szűrővizsgálatokon való részvétel, mely során azonosíthatók a stroke, illetve más magas morbiditású és mortalitású betegségek hátterében általában kimutatható rizikófaktorok. Ilyenek például a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, diabétesz, túlsúly, érelmeszesedés, melyek a megfelelő életmód kialakításával, illetve a betegség felismerését követő terápia megkezdésével kiküszöbölhetők.” (dr. Nagy Szilárd)

A teljes levelezés itt, itt és itt olvasható.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 47
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés