Címlap Jogvédelem


Politikai szabadságjogok, Jogvédelem, emberi jogok

Milyen a viszonyom a Jobbikkal? „Radikális” maradtam vagy „néppárti” lettem? - kérdezték az Echo TV-ben (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


A minapi Echo TV-interjúban a Jobbikkal és Vona Gáborral való viszonyomról, „radikális” vagy „néppárti” mivoltomról, a migrációval kapcsolatos véleményemről és elképzeléseimről, valamint Budaházy Györgyről kérdeztek - s én válaszoltam. Kérem, tekintsék meg a húszperces beszélgetést!

Szeretettel: Krisztina

 

Magánéletemről és hivatásomról beszélgettem Mangel Gyöngyivel a Lánchíd Rádióban

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Közel egy órán át beszélgettem Mangel Gyöngyi műsorvezetővel a Lánchíd Rádió Kettesben című műsorában. Számos téma került szóba - szerencsére a politika és főként a pártpolitika alig. :) Válaszoltam arra a kérdésre, hogy hogyan es miért lettem jogász, mik voltak azok a területek, amelyekkel hivatásomban foglalkoztam, pl. családon belüli erőszak, mint a “feleségbántalmazás" jelensége, a gyermekek bántalmazása, a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések, a prostitúció megelőzése és kiút a prostitúció világából, majd a 2006-os tömeges jogtiprások, szemkilövetések és az azokkal kapcsolatos igazságtétel követelése. Beszéltem európai parlamenti képviselői munkámról is, ideértve a kisvállalkozók, kisgazdák, munkavállalók, devizahitelesek és az elszakított területen élő magyarok jogairól jogaiért való kiállást. Mivel megszoktam, hogy az Európai Parlamentben többnyire egy perc áll rendelkezésemre ahhoz, hogy mondanivalómat megosszam, nagyon különleges élmény volt közel egy órán át beszélgetni a felkészült és kedves műsorvezetővel, Mangel Gyöngyivel.

Az interjú itt érhető el.

Köszönöm, hogy meghallgatják!

Szeretettel:
Morvai Krisztina

 

BREAKING NEWS: Budaházy szabad!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Nagy öröm ért az amszterdami repülőtéren átszállva, Strasbourg és az Európai Parlament plenáris ülése felé: telefonon néhány mondatot beszélhettem Budaházy György barátommal, akit ma hazaengedtek az előzetes letartóztatásból. Reggel különleges képet láttam magam előtt: egy bírót, amint hajnalig tartó, ítélet írásba foglalása után reggeli kávéját szürcsölgeti, miközben bemondják a rádióban a hírt: a 2006-os tömeges rendőri brutalitásokért felelős Gergényit, Benét és a többieket jogerősen gyakorlatilag felmentette a bíróság. Az elképzelt képsoron a bíró csettint egyet, és azt mondja: „Nálam van a Budaházy-akta. Én dönthetek arról, hogy előzetesben marad vagy szabad lesz. Ezek után elviselhetetlen igazságtalanság lenne, hogy Gergényi, Bene és a többiek szabadlábon, Budaházy meg börtönben. Úgyhogy eldöntöttem: szabad.” Ez a kis pozitív „látomásom” délutánra valósággá vált. Budaházyt szabadon engedték. Egy háromtagú bírói tanács. Fogalmam nincs róla, hogy férfiak vagy nők, kávét vagy teát fogyasztottak reggel, „baloldalinak” vagy „jobboldalinak” nevezik magukat; annyit tudok, hogy az igazságra esküdtek - úgy, mint jómagam - , és ma az esküjüknek megfelelően jártak el. Nem tűrték el a gyalázatot, hogy Gergényi, Bene és társai szabadon, az ellenük föllépő Budaházy pedig börtönben. Kiengedték Budaházyt - és ez így van jól. Remélem, hogy a Hunnia csoport többi tagja, a jelenleg előzetes letartóztatásban sínylődő többi hazafi is hamarosan szabad lesz, és remélem azt is, hogy a kormánypárt észhez tér, tartja magát - legalább némileg - a választási ígéreteihez, és ha már a 2006-os gyalázattal szemben nem sikerült a gyatrán fellépő ügyészségének elérni az igazságot, akkor legalább eljárási kegyelemben (amnesztiában) részesíti Budaházy Györgyöt és társait.

Szívből remélem tehát büntetőjogászként és magyar emberként, 2006-os szemtanúként és túlélőként, hogy Budaházy György soha többé nem lépi át a börtön kapuját, hanem otthon maradhat szeretteivel, s követik őt a Hunnia csoport többi tagjai is. Szégyen és gyalázat lenne, ha nem így történne, s abból immáron sokaknak le kellene vonnia a következtetést arra vonatkozóan, hogy mennyiben teljesültek az „igazságtételre” vonatkozó ígéretek.

Szeretettel és jókívánságokkal:
Krisztina

 

Vörösiszap-ítélet: Csatát nyert az igazság és a józan ész! (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


A Győri Ítélőtáblán a másodfokú büntető ítélethirdetés előtt latolgatja az esélyeket, majd értékeli a felmentő ítéletet hatályon kívül helyező másodfokú határozatot Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, EP képviselő és Kepli Lajos környezetmérnök, országgyűlési képviselő, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság elnöke. A körülményekhez képest a legjobb döntés született: nem kell elölről kezdeni az egész eljárást, viszont hatályon kívül helyezték az egész országot felháborító felmentő ítéletet, amelyben „ártatlannak” mondták ki a tíz ember halálát, több száz sérülést és hatalmas anyagi és természeti károkat okozó vörösiszap-katasztrófát előidéző MAL Zrt. vezetőit, illetve alkalmazottait. A Győri Ítélőtábla Dr. Zólyomi Csilla vezette tanácsa kiváló, tankönyvbe illő indokolással állapította meg, hogy az elsőfokú bíróság olyan mértékben szegte meg indokolási kötelezettségét, hogy a döntés felülbírálatra alkalmatlan, és mivel a hatályos jog szerint a másodfokú bíróság ezt a munkát nem végezheti el helyette, hatályon kívül helyezésre került sor, de úgy, hogy nem szükséges elölről kezdeni az egész eljárást, nem várható tehát, hogy ismét hosszú évekig húzódik az ügy. A döntést értékelő hosszabb szakmai beszélgetést Morvai Krisztina és Kepli Lajos részvételével néhány napon belül hozzuk nyilvánosságra.

 

BREAKING NEWS: Hatályon kívül helyezték a felháborító felmentő ítéletet vörösiszap-ügyben.

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Nem lélegezhetnek fel a felelősök és 'dicső' támogatóik. Hamarosan részletes beszámolóval jelentkezem a Győri Ítélőtábláról.

Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, EP képviselő

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
20. oldal / 84

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés