Címlap Jogvédelem


Politikai szabadságjogok, Jogvédelem, emberi jogok

DÉLVIDÉKI JOGSÉRTÉSEK (MEGHÍVÓVAL, VIDEÓVAL)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Magyarországnak mindaddig vétót kell emelnie Szerbia uniós csatlakozása ellen, amíg az őshonos magyar közösség nem jut tényleges, valódi autonómiához, nemzeti önrendelkezéshez, azaz amíg a délvidéki magyarok nem élhetnek magyarként szülőföldjükön! Ezt a meggyőződést képviseli Morvai Krisztina az Európai Parlamentben és ez volt Bozóki Antal délvidéki jogász könyvbemutatójának tanulsága is. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai április 20-23-ig jogvédő-monitorozó körútra megy a vajdasági/délvidéki magyarok egyéni és kollektív emberi jogi helyzetének tanulmányozására. Szeretettel hívják és várják az érdeklődőket, illetve a tapasztalataik átadására kész helyieket a mellékelt meghívó szerinti helyszíneken és időpontokban. Kérjük, tekintsék meg a délvidéki magyarok helyzetét röviden összegző 13 perces videót!


 

Árnyékjelentés a délvidéki magyarok jogfosztottságáról: vétó és önrendelkezés kell!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


2017. április 7-én Budapesten dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő (Függetlenek Csoportja) és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat közös rendezvényén bemutatták Bozóki Antal újvidéki magyar jogász (a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tagja) az Európai Bizottság, illetve az Európai Parlament Szerbiáról szóló jelentéseiről készített, kötetbe foglalt magyar árnyékjelentését, amely tényekre és bizonyítékokra alapozva szembesít délvidéki magyarok sanyarú valós helyzetével. Az Európai Parlament idén májusban dönt a szerbiai jelentésről.

A könyvbemutató célja a valóság bemutatása volt a hivatalos jelentések által festett rózsaszín képpel szemben az EU-csatlakozási folyamat oltárán egyre inkább végveszélybe kerülő délvidéki magyarság helyzetével kapcsolatban, és arra figyelmeztessen, hogy a csatlakozási tárgyalások során kemény feltételek kell szabni Szerbiának a délvidéki magyarság egyéni és közösségi jogainak magas szintű biztosítása érdekében.

Almási Lajos és dr. Gaudi-Nagy Tamás videós tudósítása a könyvbemutató legfontosabb pillanatait idézi fel, amelyben többek között a szerző egy interjú keretében is nyilatkozik.

Az esemény összefoglalója a videót követően olvasható:



Bővebben...
 

Iránytű „kisembereknek” EU-s pénzekhez, támogatásokhoz (Csepreghy Nándor miniszterhelyettes válasza Morvai Krisztinának)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Kedves Honlap-látogatóim!

Az elmúlt héten a magyar parlamentben szólaltam fel, majd nyílt leveleket írtam Csepreghy Nándor miniszterhelyettesnek, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Agrárkamara elnökeinek azzal kapcsolatban, hogy ez idő szerint a személyes kapcsolatrendszerrel és háttérrel nem rendelkező magyar „kisemberek” nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem értesülnek az európai uniós támogatási lehetőségekről, kisvállalkozás vagy kisgazdaság indításának lehetőségeiről, illetve meglévő családi vállalkozásuk, kisgazdaságuk fejlesztésének európai uniós pénz felhasználásával történő lehetőségeiről. Ugyanakkor tény, hogy a Magyarországon most is megnyíló tengernyi európai uniós forrás kedvezményezettjei nem elsősorban a „tűzhöz közeli csókosok”, hanem a normális megélhetésre, munkalehetőségre vágyó magyar „kisemberek”. Arra kértem miniszterhelyettes urat és a Kamarák vezetőit, hogy adjanak részletes tájékoztatást a jelenleg nyitva álló lehetőségekről, és azt minél szélesebb körben juttassák el a címzetteknek, azaz azoknak az embereknek, akik alkalmasak és hajlandóak lennének (akár egyszemélyes) kisvállalkozás vagy kisgazdaság indítására, de ehhez anyagi támogatásra és szakmai tanácsadásra lenne szükségük. Megérkezett miniszterhelyettes úr válasza, amelyben részletes tájékoztatást ad a lehetőségekről. Sajnos például a levélben említett videókra kattintva látszik a megtekintések számából, hogy bizony kevesekhez jutnak el ezek az információk. Arra kérem a sajtó (média) képviselőit, hogy - párthovatartozásra, -preferenciára tekintet nélkül - segítsenek a levélben foglalt információk minél szélesebb körű nyilvánosságra hozatalában, a potenciális címzettekhez való eljuttatásában. Arra kérem honlapom és Facebook oldalam látogatóit is, hogy személyes ismeretségi körükben minél többekhez juttassák el az európai uniós támogatási lehetőségekről szóló (a levélben foglalt) információt. Kérem továbbá, hogy amennyiben valaki az információn felbuzdulva „belevág” egy pályázatba, támogatás-kérésbe, az illető tájékoztasson arról, hogy hogyan alakult az eljárás, milyen eredménnyel járt az elhatározása. Újabb nyílt levéllel fordulok ezúttal a Nemzeti Munkaügyi Hivatal vezetőjéhez, arra kérve őt, hogy a Munkaügyi Központokon keresztül a jelenleg munkanélküli, de vállalkozás indítására képes és hajlandó személyek számára a Csepreghy Nándor miniszterhelyettes levelében foglalt információt juttassák el és segítsék őket a pályázásban, illetve vállalkozás-indításban.

Bővebben...
 

Jogfosztottság vagy jogegyenlőség a Délvidéken? Fontos programra hívja és várja Morvai Krisztina EP képviselő a szerb európai uniós csatlakozással összefüggő jelentés kapcsán

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Kedves Honlaplátogatóim!

Sok szeretettel hívom és várom Önöket erre a most pénteki - számomra nagyon fontos - eseményre. Mint látják, a Délvidékről és a délvidéki magyarokról lesz szó. Az Európai Parlament hamarosan górcső alá veszi a szerb állam jelentését az európai uniós csatlakozás feltételeivel összefüggő jelenlegi helyzetről, egyebek mellett a szerbiai emberi jogi helyzetről, - általunk szorosan ideértve az őshonos magyar nemzeti közösségek helyzetét. Két hét múlva a szokásos jogvédő monitorozó körutunkra indulunk - ezúttal a Délvidékre. Nagy szükségem lenne olyan magyar emberek beszámolóira, akik konkrét élethelyzetek, történetek („valódi emberek valódi történetei”) kapcsán el tudnák mondani, meg tudnák osztani velem, hogy ténylegesen milyen a magyarok helyzete, milyen jogsértéseket, milyen esetleges diszkriminációt tapasztalnak, mennyire tényleges autonómia a rendszeresen pozitív példaként emlegetett „vajdasági autonómia”, - azaz összefoglalva: hogyan érzik magukat manapság magyarként az európai uniós csatlakozásra készülő Szerbiában? Nem rejtem véka alá meggyőződésemet: amíg az őshonos magyar nemzeti közösség nem az európai normáknak megfelelően él a Délvidéken, addig Magyarországnak meg kell vétóznia Szerbia uniós csatlakozását. Kérem és várom tehát a beszámolóikat, akár a Facebookon, akár email címemre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , és még egyszer: hívom és várom Önöket az április 7-i, péntek 16 órai budapesti eseményre, ahol Dr. Bozóki Antal jogvédő társunk könyvét, „árnyékjelentését” mutatjuk be és beszéljük meg.
Szeretettel:
Krisztina

Bővebben...
 

Újabb rádióinterjú Krisztina életéről, munkájáról (HANGANYAGGAL)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Kedves Honlaplátogatóim!

Folytattuk a megkezdett beszélgetést a Lánchíd rádió Kettesben műsorában, Mangel Gyöngyivel. Nagyon örülök, hogy az egyperces parlamenti felszólalások után ismét lehetőségem volt részletesebben tájékoztatni az érdeklődőket az Európai Parlamentben és itthon végzett munkámról. Ha idejük engedi, kérem, hallgassák meg a második részt (elérhetősége itt található (http://lanchidradio.hu/videok/175823), de az első rész linkjét is csatoljuk azoknak, akik még nem találkoztak vele (http://lanchidradio.hu/videok/174491))

A második részben - egyebek mellett - a következő témákat érintettük:

- Az elmaradt igazságtétel a 2006 őszi rendőrterrorért- az igazságos ítélet elmaradt, de Gyurcsány menthetetlenül megbukott

- Devizahiteles ügyek és a bírói lelkiismeret jelentősége - avagy: mit lehet tenni a bankok erőteljes nyomásával, befolyásával szemben?

- Alkalmas-e a pártrendszer Magyarország és a világ igazságosabbá tételére?

- Kik hozzák a döntéseket az Európai Parlamentben?

- Miért nem magyar élelmet fogyasztunk Magyarországon, mi történt a magyar vidékkel a rendszerváltás után, s miért katasztrófa, hogy a termőföld nem a vidéki lakosság megélhetését szolgálja, hanem kevesek meggazdagodását s a spekulációt?

- A rendszerváltás elmaradt kérdése: miből fognak megélni a magyar emberek?

- Hatalmas maradt a szakadék az EU nyugati és közép-kelet-európai tagállamai között. Meddig maradhat ez így?

- Sürgősen meg kellene állítani a magyarok tömeges nyugatra vándorlását

- Mi a baj a szabadkereskedelmi egyezményekkel, így a CETA-val?

- Az elszakított területeken élő magyarok helyzete, jogvédelme. Hogyan nyomják el saját adóikból az őshonos magyar közösségeket, s miért lenne fontos a nemzeti önrendelkezés, az autonómia?

- A magyar politikusok összefogásának szükségessége a nemzeti, nemzetpolitikai kérdésekben

- Miért Magyarországon s miért nem Brüsszelben élek, európai parlamenti képviselőként?

Hálásan köszönöm, ha meghallgatják a Kettesben műsorban rögzített beszélgetésnek mind az első, mind a második részét, s ezt mások figyelmébe is ajánlják!

Szeretettel és jókívánságokkal

Krisztina


 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
19. oldal / 84

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés