Címlap Országjárás


Országjárás

Milyenek a magyarországi menedékkérők körülményei?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Akik Magyarországot gyalázzák a menedékkérők körülményei miatt, valószínűleg nem találkoztak még olyan külföldivel, aki szabályosan, a törvényeket betartva járt el, és így kért nálunk menedékjogot. Morvai Krisztina EP képviselő és Almási Lajos dokumentumfilmes végre megörökített egy ilyen találkozást, s e felvételen megosztják a tapasztalatokat. A képviselőnő országjárásáról szóló film harmadik részében egy kameruni menedékkérő saját szavaival s tényekkel cáfolja a nemzetközi közvéleményben terjesztett rémhíreket.

 

Martonfaiakkal a magyarok jogfosztottsága ellen

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Morvai Krisztina jogász, EP képviselő beszéde a martonfai tiltakozók által szervezett 2015. augusztus 14-i, pécsi rendezvényen, s helyszíni beszámolója a martonfai eseményekről.

Martonfa és Sormás nem adja fel a tiltakozást a falvaik területén építendő, diktatórikus módszerekkel rájuk kényszerített menekülttáborok megépítése ellen. Az ő sorsuk Magyarország sorsa is. Ha az állam továbbra sem védi és őrzi az államhatárt, ha továbbra is lényegesen könnyebb lesz az illegális határátlépők tömegeinek belépni Magyarország területére, mint egy Fradi drukkernek bejutni csapata mérkőzésére, akkor az amúgy is igen nehéz helyzetben lévő ország belerokkan az ebből következő elviselhetetlen terhekbe. Most kell tiltakozni, amíg talán még nem késő. A megoldás: komolyan kell venni az Alaptörvény és az egyéb jogszabályok kötelező rendelkezéseit, s az államnak gondoskodnia kell az államhatár őrzéséről, a tiltott határátlépések megelőzéséről, felderítéséről és megszakításáról. Ily módon a hazánkba jutó illegális migránsok száma jelentősen csökkenni fog, s nem lesz szükség újabb menekülttáborokra, a magyar emberek életének felforgatására. Itt az ideje a valódi rendszerváltásnak, a demokrácia és a jogállam megvalósításának. Az utóbbi lényege, hogy a jogszabályok betartása az állam és annak szervei részére is kötelező, s az állampolgárok nem tekinthetők tovább jogfosztott alattvalóknak.

A beszédben ismertetett petíció itt tölthető le.
Aláírva ide küldhető: 7720 Martonfa, Köztársaság utca 13. E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Konyhaablakon kopogtató bevándorló csoportok s egyéb lakossági panaszok Ásotthalmon

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Az ellenőrizetlen és korlátozatlan bevándorlás teljesen felforgatta a déli határszakasz mentén élő magyar emberek életét. Ideje, hogy az EU és a magyar állami döntéshozók is felfigyeljenek erre, s végre szervezzék meg a magyar államhatár és egyben az EU schengeni határának hatékony őrizetét -még mielőtt olyan súlyú tragikus események következnek be, amelyekről már nem lehet hallgatni. Toroczkai László polgármester és Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő lakossági fórumra hívta Ásotthalom lakosságát, akik világosan és egyelőre higgadtan foglalták össze megrázó panaszaikat, a keletkező szeméthegyektől, a járványveszélyen s a gazdasági károkon, a közlekedés ellehetetlenülésén át a konyhaablakon dörömbölő bevándorló (határsértő) csoportokig.
A felvétel 2015.02.07.-én készült az ásotthalmi lakossági fórumon.

 

Munkavállalói jogfosztottság, földrablások, félelem a bűnözéstől - Morvai előadása és felhívása

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A Szíved Joga országjárás néhány tapasztalatáról tartott előadást Morvai Krisztina 2014 októberében Nyíregyházán, a felvételen ennek részlete látható. A témák: a munkavállalók jogfosztottsága, a munkajogi védelem hiánya, a külföldiek és a hazai oligarchák földrablásai és ennek emberi jogi vonatkozása, a bűnözéstől való félelem, különösen a férfiak külföldre vándorlása miatt magukra maradt vidéki nők esetében. A tapasztalatokat - különösen a munkavállalók helyzetéről és az általuk elszenvedett jogsértések konkrét eseteiről - továbbra is várja Krisztina - jogvédő munkájához nyújtott segítségként, a következő email címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Vannak-e a kisvállalkozóknak jogaik? Morvai Krisztina előadása

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A vállalkozáshoz való jog - a magyar törvények és a nemzetközi egyezmények szerint emberi jog. Mit jelent ez a magyar kisvállalkozók számára? Milyen kötelezettségei vannak az államnak a vállalkozáshoz való jog, a vállalkozás szabadsága biztosítására?  Hogyan viszonyulnak egymáshoz ezek a fogalmak: "piacgazdaság", "tisztességes verseny", "vállalkozáshoz való jog"? Dr. Morvai Krisztina jogász, európai parlamenti képviselő Szíved Joga jogvédő programjának részeként a magyar kisvállalkozók méltóságát és jogtudatát szeretné erősíteni ennek a jogi felvilágosító előadásnak a közzétételével.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 14

facebook




xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés