Címlap Nyílt levelek


Írások - Nyílt levelek

Morvai Krisztina nyílt levele a Legfelsőbb Bíróság elnökének és a Legfőbb Ügyésznek az Emberi Jogok Világnapján

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Dr. Baka András Úr, a Legfelsőbb Bíróság Elnöke!
Tisztelt Dr. Kovács Tamás Legfőbb Ügyész Úr!

Európai parlamenti képviselőként, az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának tagjaként egyre növekvő aggodalommal figyelem a magyarországi politikai ellenzékhez tartozó Hunnia csoport ellen folyó, s igen hosszúra nyúló büntetőeljárást, amelyre hivatkozással több, mint fél éve börtönben tartják Budaházy Györgyöt s további 11 ellenzéki személyt. Nem tudok elfogadható magyarázatot találni arra sem, hogy az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával folyik, a fogvatartottak a sajtónőak nem nyilatkozhatnak, a hatóságok ugyanis eltiltották őket ettől.

Bővebben...
 

Nyílt levél a Népszavának

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Népszava!

Szennylapjuk ma beszámolt a Legfelsőbb Bíróságon tegnap Budaházy György egyik ügyében tartott tárgyalásról. A vád ezúttal az volt, hogy néhány hazafi a 2002.évi elcsalt választást követően az Erzsébet híd "blokádjával" kívánta elérni a szavazócédulák újraszámlálását, s ezzel az egyébként köztudomásúan kiválóan működő BKV forgalmát akadályozták. (A bíróság tényként állapította meg, hogy a rendőrség szándékosan nem tett semmit a kialakult forgalmi akadály felszámolására.) Bírósági tudósítójuk a cikkből kitűnően döbbenten tapasztalta, hogy a bíróság nyilvános tárgyalást tartott, amelyen sokan résztvettek, s bizony voltak, akik véleményt is nyilvánítottak. Minden sorból érezhető a Magukfajták nosztalgiája a régi szép idők iránt, amikor a rendszerük ellen fellépőkkel még nem "cicóztak" bíróságon, hanem felesleges jogászkodás helyett az ÁVH pincéiben péppé verték őket. Újságírójuk mély megvetéssel nyilatkozik rólam, mivel európai parlamenti képviselőként a tárgyaláson résztvettem, ott a magyarországi emberi jogi helyzetről újabb fontos tapasztalatokat szereztem - ahelyett, hogy a Magukfajták neoliberális, népnyúzó rendszerének kulcsfiguráival paroláztam volna ezidő alatt.

Bővebben...
 

Nyílt levél a Legfelsőbb Bíróság Elnökhelyettesének

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Erményi Lajos Úr, a Legfelsőbb Bíróság Elnökhelyettese!

Alulírott Dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő, az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Szakbizottságának tagja, azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy szíveskedjék lehetővé tenni megfigyelőkénti részvételemet a Budaházy György ellen közérdekű üzem megzavarása miatt indult büntetőeljárásban december 3. napján a Legfelsőbb Bíróságon sorra kerülő nyilvános ülésen. Sajnálatos módon csak most értesültem a tárgyalásról, ezért a megadott határidőig regisztrálni nem tudtam magam. További kérésem, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy Györggyel - mint az EP fent említett szakbizottságának tagja - rövid személyes beszélgetést folytathassak a nyilvános ülést követően, a tanácsvezető bíró engedélyével. Ennek célja Budaházy úr jelenlegi egészségi állapotáról, hogylétéről, a fogvatartotti jogok érvényesüléséről való tájékozódás lenne.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina nyílt levele a Policy Solutions elemző cégnek

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Policy Solutions „közpolitikai tanácsadó intézet”!

Sajtóhírekből értesültem róla, hogy cégük volt szíves elemezni a magyar európai parlamenti képviselők munkáját. Különösen nagyra értékelték MSZP-s képviselőtársaim tevékenységét, lesújtóan nyilatkoztak viszont az én felszólalásaimról, amelyeket „politikai show műsorként” jellemeznek.

Engedjék meg, hogy a következőkről tájékoztassam Önöket. Európai Parlamenti felszólalásaim mindegyikét felteszem honlapomra (www.morvaikrisztina.hu), annak érdekében, hogy a magyar választópolgárok közvetlenül követhessék és ellenőrizhessék, hogyan élek azzal a bizalommal, amit tőlük kaptam. Szemben más pártokkal, a Jobbik folyamatosan és közvetlenül tájékoztatja az érdeklődőket európai parlamenti és magyar parlamenti felszólalásainkról, amelyek rendszeresen megtekinthetők a www.jobbik.hu és a www.barikad.hu honlapokon.

Bővebben...
 

"Guantanamo Magyarországon?" Morvai Krisztina levele a Legfőbb Ügyész részére

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-a a következőképpen rendelkezik:

Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel az Európai Parlament magyarországi képviselőjeként és az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügy Bizottságának tagjaként a következőkben kérek Öntől felvilágosítást. Tekintettel arra, hogy kérdéseimmel összefüggésben az Európai Parlament részére folyamatos és naprakész tájékoztatást szeretnék adni, kérem, hogy válaszát soron kívül, a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban küldje meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>
3. oldal / 7

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés