cigánykérdés




Meghívták, majd kitették Morvait a cigány gimnáziumból

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina nem tarthatta meg csütörtökön a már korábban leegyeztetett előadását a pécsi Gandhi Gimnáziumban, sőt már az iskola vezetőivel beszélgetett, amikor megkérték, hogy távozzon – mondta el maga az érintett jobbikos politikus egy pécsi fórumon, amelyet a cigány-magyar együttélés problémáival kapcsolatban rendeztek a meszesi Pákolitz István Közösségi Házban.

Telefonon közölték vele, hogy ki kell rakni Morvait.

Az európai parlamenti képviselőnő a közel negyven fő részvételével zajló fórumon ismertette az esetet. Mint felidézte, nemrég országjárásba kezdett, s olyan települések, közösségek jelentkezését várta, ahol feszültséggel teli a cigányok és a többségi társadalom együttélése. Felhívására több mint negyven település jelentkezett. Morvai kiemelte, célja az volt, hogy a fórumokon a cigányság képviselői is részt vegyenek, ám – emelte ki – a "roma" kisebbségi önkormányzatok erről hallani sem akartak.

Bővebben...
 

Cigány - magyar együttélés és bűnözés - III. rész

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarország számos részén az emberek mindennapjainak szerves részévé vált a lopások, fosztogatások, fenyegetések, erőszakos bűncselekmények elszenvedése, illetve a bűnözőktől való megalapozott félelem. A rendőrség, az állam szinte teljesen magukra hagyja a kiszolgáltatott embereket, az áldozatokat. Ennek a jelenségnek a feltárása és megváltoztatása Morvai Krisztina országjárásának célja. A dokumentumfilm-sorozat harmadik részében cigányok beszélnek a cigánybűnözésről, segélyezésről, fogamzásgátlásról és a megvett választásokról...


Megtekintés LightBoxban

 

Harmadik világ, hazánkban

E-mail Nyomtatás PDF

Kisláng - Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője országjárásának egyik állomásaként hétfőn este a kislángi művelődési házban tartott lakossági fórumot.

Morvai Krisztina elsősorban tapasztalokat gyűjt a magyarországi településeket járva, élethelyzetekkel szembesül, amelyeknek nagy  része a magyar-cigány együttélés visszásságaival, vagy a magyar emberek multikkal szembeni kiszolgáltatottságával kapcsolatos. Kislángon is  e két téma köré csoportosította vitaindító gondolatait.

Bővebben...
 

Cigány - magyar együttélés és bűnözés - II. rész

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarország számos részén az emberek mindennapjainak szerves részévé vált a lopások, fosztogatások, fenyegetések, erőszakos bűncselekmények elszenvedése, illetve a bűnözőktől való megalapozott félelem. A rendőrség, az állam szinte teljesen magukra hagyja a kiszolgáltatott embereket, az áldozatokat. Ennek a jelenségnek a feltárása és megváltoztatása Morvai Krisztina országjárásának célja. A dokumentumfilm-sorozat második része az Oroszlány melletti Nyíres dülő példáján mutatja be hogyan és miért adják fel a a gazdálkodást, s egyáltalán hogyan élnek a magyar emberek számos vidéki településen.


Megtekintés LightBoxban

   
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>
5. oldal / 8
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés