Cigánykérdés

Találkoztam ilyen s olyan cigányokkal is - Élet a mátészalkai romatelepen

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina 2014 októberében a mátészalkai cigánysoron járt. Látogatásának s az arról készült filmnek fő tanulsága: az emberi méltóság szerves része, hogy vannak választási lehetőségeink a saját életünkkel s szeretteink életével kapcsolatban, s van erkölcsi, emberi felelősségünk is sorsunk alakításában. A cigányság helyzetének megváltoztatásához szükséges lenne annak egyenes és világos kimondása, hogy mindez a roma emberekre is igaz, az ő sorsuk sem független saját döntéseiktől, saját felelősségvállalásuktól, ők sem teljességgel kiszolgáltatottak másoknak és a szerencsétlen körülményeknek.  Az ezzel ellentétes üzenet nem "cigánybarát", nem is "jogvédő", hanem infantilizálja, illetve erkölcsileg másodosztályúnak tekinti a cigányokat, akik "alkalmatlanok arra, hogy saját életüket a kezükbe vegyék". Vannak, akik Kelet-Magyarországon, a cigánysoron is képesek és hajlandóak - erőfeszítések árán - méltóságban élni, s vannak, akik nem. Fontos lenne, hogy a cigányság példaképei és vezetői az előbbiek közül kerüljenek ki, s ők hassanak oda, hogy az utóbbiak erkölcsi, testi és lelki nyomorúságban tartására se uzsorások, se politikusok, se mások ne építhessenek jól jövedelmező üzletágakat.

 

Magyarok és cigányok a "dzsunióban" - Harcban Durandáért és az életünkért (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Egy elszánt, bátor magyar asszony harcba szállt a gyöngyösi Durandán uralkodó embertelen, harmadik világbeli állapotok felszámolásáért, a cigány-magyar együttélés jogi, hatósági úton történő "normalizálásáért". A film készítői, Morvai Krisztina és Almási Lajos vele együtt bíznak benne, hogy sok követője lesz az ország hasonló sorsú településén, s előbb-utóbb felemeljük a fejünket és visszavesszük a hazánkat.


Bővebben...
 

Jászberényi cigányok - hogyan tovább? (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

2011. decemberében és 2012 tavaszán Morvai Krisztina a Jobbik EP képviselője állampolgári megkeresés nyomán személyesen látogatott el Jászberénybe, ahol elképesztő állapotokkal találkozott a Munkás utcában és a törvényesség kikényszerítése érdekében fellépett, az erről készült film itt nézhető meg.

Bő egy évvel később, 2013. februárjában Gaudi-Nagy Tamás tájékozódott a helyszínen, a Munkás utcai cigánytelep elbontása után erről (is) készült az alábbi videó összeállítás. Mi történt az ott lakókkal, hogy fogadták a változást a helyiek és mi lehet a megoldás ? - erre kerestük a választ.



Bővebben...
 

Soron kívül jár el a bíróság a Bora Borán rekedt magyar feleség ügyében

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatók!

Örömteli friss hírt szeretnék megosztani Önekkel a Bora Borán rekedt magyar asszony, Patrícia és gyermeke ügyében. Amint az alábbi cikkből kiderül az illetékes magyar bíróság három és fél hónap után végre elrendelte a soronkívüliséget, ez adöntés remélhetőleg közelebb hozza a menekülést a drámai helyzetbe került honfitársaink számára. Aki többet szeretne megtudni az esetről és a fejleményekről kérem kövesse a következő Facebook oldalt is:

www.facebook.com/NotWithoutMySon

Szeretettel
Krisztina

Forrás: MTI | 2013. január 30. szerda 18:54 |

Kedden Morvai Krisztina jogász nyílt levélben fordult a magyar igazságügy-miniszterhez, és az illetékes magyar bírósághoz a magyar nő és kisgyermeke érdekében, akik hónapok óta a Francia Polinéziához tartozó távoli szigeten tartózkodnak.

Soron kívül jár el a magyar bíróság a csendes-óceáni Bora Bora szigetén rekedt, válófélben lévő magyar asszony ügyében. A "Ny-K. P. által S. I. L. ellen házasság felbontása miatt a Budapest II. és III. Kerületi Bíróságon indított polgári perben a felperes kérelmére a bíróság elnöke soronkívüliséget rendelt el. A bíróság először arról dönt, hogy eljárhat-e az adott ügyben" - közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya szerdán az MTI érdeklődésére.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina Navracsics Tiborhoz és az illetékes bíróság elnökéhez fordult a Bora Borán rekedt magyar nő és gyermeke érdekében

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatóim!

A több mint egy éve a francia polinéziai Bora-Borán rekedt, jogfosztott és veszélyes helyzetben lévő Ny.K. Patrícia és gyermeke ügyében Navracsics Tibor miniszterhez és az illetékes magyar bíróság elnökéhez fordultam, kérve, hogy állapítsák meg a magyar joghatóságot az ügyben, s tegyenek meg minden lehetséges lépést a (gyakorlatilag) túszként egy apró szigeten bántalmazó férje s a joghatósággal nem rendelkező polinéz bíróság által a meneküléstől megfosztott magyar állampolgár nő és három és féléves kisfia jogvédelme érdekében. Napokon belül az ügyben írásbeli kérdést intézek az Európai Bizottság illetékes alelnökeihez, illetve az Európai Tanácshoz, azt kérve, hogy az érintett igazságügyminiszterek bevonásával találjanak megfelelő megoldást. Levelemben egyebek mellett hangsúlyoztam: el kell kerülni, hogy megismétlődjön az ír gázoló, Tobin ügyében tapasztalt helyzet, amikor a magyar bíróság rossz lépése és a magyar hatóságok erőtlensége miatt került sor súlyos joghátrányra. A nyílt levél alább olvasható.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 8

facebook




xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés