A tejágazat helyzete

Varga Géza szakértői véleménye

E-mail Nyomtatás PDF

KIVONAT

Az Európai Parlament és a Tanács rendelete a 1234/2007/EK tanácsi rendeletnek a tej- és tejtermék-ágazati szerződéses kapcsolatok tekintetében történő módosításáról


A Közös Agrárpolitika (KAP) bevezetése óta az évtizedek során az EU Tanácsa 21+3 ún. alaprendeletet alkotott az egyes mezőgazdasági termékek közös piaci szervezésének (KPSZ) érdekében. A KAP egyszerűsítésére irányuló folyamat részeként ezeket az alaprendeleteket hivatott egységes és átfogó keretbe foglalni a fenti számú rendelet. A most tárgyalt javaslat - e tanácsi rendelet keretében, annak módosításával - a tejágazat szerződéses kapcsolatainak szabályozására irányul. Figyelembe veszi a 2007. évet követően mélyülő tejválság tapasztalatait a piac és a termelők biztonságának egyidejű javításának szándékával.

Bővebben...
 

A Európai Parlament és Tanács rendelete

E-mail Nyomtatás PDF

Az 1234/2007/EK tanácsi rendeletnek a tej- és tejtermék-ágazati szerződéses kapcsolatok tekintetében történő módosításáról.

Letöltés

 

AGRI Szakbizottsági ülés

E-mail Nyomtatás PDF

AGRI Szakbizottsági ülés, 2011. február 7.

A vita összefoglalója

A 1234/2007/EK tanácsi rendeletnek a tej- és tejtermék-ágazati szerződéses kapcsolatok tekintetében történő módosításáról


A téma előadója, James Nicholson elmondta, hogy a fenti javaslatot az ágazat szereplői és a gazdaszervezetek többsége üdvözölte, azonban a fő aspektusok kidolgozása még a közeljövő feladata. Fő cél, hogy az ágazat a lehető legbiztonságosabban felkészüljön a kvótarendszer 2015-től való megszűnése utáni időszakra.

Alapvető kérdés a szerződések tekintetében, hogy a gazdák, tejtermelők egyáltalán kívánnak-e szerződéseket kötni? Mivel néhány gazdaszervezet válasza nemleges, így önkéntes alapon rugalmasan kezelhető ez a kérdés. A szerződések lényegi elemei többek között az ár, a tej mennyisége, a szerződések kizárólagossága, amelyet mind figyelembe kell venni.

Bővebben...
 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés