egyéb emberi jogi témák




Gazdasági szankciókkal térdre kényszerítheti-e Magyarországot az EU migráció-ügyben? A másik téma: a délvidéki magyarok jogvédelmére kötelezte az EU Szerbiát! (Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése)

E-mail Nyomtatás PDF


Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Folyamatos a fenyegetőzés az európai uniós források megvonásáról, gyakorlatilag Magyarország gazdasági térdre kényszerítéséről. Bekövetkezhet-e az, hogy meg kell hajolunk az Európai Unió akarata előtt, és teret kell engednünk a tömeges bevándorlásnak? Amennyiben lehetséges ez a forgatókönyv, akkor hogy tudjuk megakadályozni ennek bekövetkezését? Mit kell tudni a Magyarország melletti szolidaritási mozgalomról, amelyet Morvai Krisztina indított? A másik téma: hogyan biztosítható, hogy az Európai Unió által Szerbia számára megszabott kötelezettségek - a délvidéki magyarok jogvédelme érdekében - valósággá válnak? Hogyan tudják segíteni a különböző érintett és érdekelt erők - így a magyar kormány, a magyarországi és délvidéki civil és jogvédő szervezetek, valamint politikai pártok - az Európai Unió által a nemzeti közösségekre vonatkozóan megszabott kötelezettségek tényleges teljesítését és érvényre juttatását? Erről a két témáról beszélgetett Dr. Morvai Krisztina EP képviselő és Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, nemzeti jogvédő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője.

 

Hazugságok ellen kell fellépnünk kedden az EP-ben! (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Hajmeresztő hazugságokat tartalmaz a szerb uniós csatlakozásról szóló, a csatlakozási feltételeket elemző országjelentés, amelyet kedden (június 13-án) este fog megtárgyalni az Európai Parlament. A jelentés - egyebek mellett - a következőt tartalmazza: „kiemeli, hogy a Vajdaság magas szintű védelmet biztosít a kisebbségek számára, és hogy az etnikumok közötti kapcsolat továbbra is jó” (Jelentés, 25. pont). Ezek az állítások teljességgel ellentmondanak azoknak a tényeknek, amelyeket nemrégi délvidéki jogvédő monitorozó utunkon tapasztaltunk. A délvidéki magyarok jogfosztottságáról több dokumentumfilmet illetve videót készítettünk. Lehetőség lenne arra, hogy e torz és hazug állításokat a magyar képviselők módosító indítványokkal változtassák meg. Ezidáig azonban - legnagyobb megdöbbenésemre - sem magyar, sem más európai parlamenti képviselő nem élt azzal a jogával, hogy e vonatkozásban módosító indítványt terjesszen elő a szöveg megváltoztatására. Sajnálatos módon nekem, mint Független képviselőnek a diszkriminatív Eljárási Szabályzat szerint nincs lehetőségem módosító indítvány benyújtására. Ezért fordultam az összes magyar képviselőtársamhoz levélben, arra kérve őket, hogy sürgősen pótolják a hiányosságot, és haladéktalanul terjesszenek álljanak ki az elszakított területen élő magyar testvéreinkért. (Megjegyzem: meggyőződésem szerint a magyar képviselőknek nem csak Délvidék, hanem minden magyar elszakított terület vonatkozásában sokkal harcosabban, határozottabban és gyakrabban kellene fellépnie az őshonos magyar közösség védelmében.) A képviselőtársaimnak megküldött levél tartalmazza a zentai rendőrkapitányságon rögzített dokumentumfilmünk hozzáférhetőségét, az Óbecsei Bíróságon rögzített felvételünk linkjét, valamint felszólalásomat, amelyben kifogásoltam, hogy a zentai városháza betiltotta az oda tervezett lakossági fórumomat. Kérem, hogy a képviselőtársaimnak írott levelet, valamint az abban is ismertetett fontos és tényszerű videofelvételeket minél többen osszák meg! Kérem továbbá, hogy haladéktalanul, lehetőleg még a mai, hétfői napon minden magyar honfitársam, aki felelősséget érez az elszakított területeken élő testvéreinkért, írjon levelet a magyar európai parlamenti képviselőknek, és szólítsa fel őket arra, hogy terjesszenek elő módosító indítványt a hazug szöveg megváltoztatására.
A magyar európai parlamenti képviselők elérhetősége itt található.
A magyar képviselőtársaimnak írott levelem itt olvasható.

Nagyon fontos, hogy pártpolitikai hovatartozásra tekintet nélkül fogjunk össze, és akadályozzuk meg ennek a gyalázatos szövegnek az elfogadását! Ismételten hangsúlyozom: nem követhetjük el ugyanazt a hibát, amit Románia esetében megtettünk: mindaddig meg kell vétóznunk Szerbia európai uniós csatlakozását, amíg az őshonos magyar nemzeti közösség nem kap teljeskörű és valós autonómiát, valamint teljeskörű emberi jogokat!
Hálásan köszönöm a segítséget és együttműködést!

Szeretettel:
Morvai Krisztina

 

Jogfosztás és ígéretek - Délvidéken, az Óbecsei Bíróságon (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Mind a szerb jogszabályok, mind az európai normák alapján lehetővé kellene tenni az őshonos magyar nemzeti közösség számára (magyar) anyanyelvük használatát az igazságszolgáltatásban. Az Óbecsei Bíróságon ennek semmi jelét nem tapasztaltuk - a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő közös, délvidéki jogvédő-monitorozó útján. A 40%-ban magyar lakosságú Óbecse bíróságán kizárólag szerb nyelvű feliratokkal, formanyomtatványokkal, eljárási nyelvvel és dokumentumokkal találkoztunk. A bíróság elnöke elismerte a hiányosságokat és hibákat, s ígéretet tett arra, hogy mielőbb helyreállítják a jogszabályoknak és az európai normáknak megfelelő állapotot. Állítása szerint legközelebbi látogatásunkkor már az irányadó normáknak megfelelően kétnyelvűséget fogunk tapasztalni az általa vezetett intézményben. Erről természetesen személyesen is meg fogunk győződni, de addig is kérjük a délvidéki magyarokat, hogy számoljanak be az esetlegesen tapasztalt változásokról, s a „bátrabbak” a filmre hivatkozással látogassanak el a bíróság épületébe, és kérdezzenek rá a változások megtörténtére. Amíg az őshonos magyar nemzeti közösség nyelvi és egyéb alapvető emberi („kisebbségi”) jogait valamint a tényleges és teljes körű autonómiát nem biztosítják a magyaroknak, hazánknak meg kell vétóznia Szerbia európai uniós csatlakozását!

A film angol nyelven feliratozott verziója itt látható.

 

Rendőrséget hívtak a magyarul beszélőkre Révkomáromban. Hol az EU? (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap-látogatóim!

Folytatjuk a nemzeti gyásznapunkon (a trianoni diktátum évfordulóján) megkezdett sorozatunkat az elszakított területeken élő magyarok jogfosztásának és a nemzeti jogvédelem szükségességének bemutatásáról. A negyedik részben Felvidékre "látogatunk".

Rendőrséget hívtak a magyarul beszélőkre Révkomáromban. Hol az EU?

Megrázó dokumentumfilmünk a felvidéki magyarok teljes jogfosztottságáról 2016 novemberében készült, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Morvai Krisztina EP képviselő jogvédő-monitorozó körútján. A helyszín a révkomáromi vasútállomás. Hivatalos panaszlevelet írtunk a tapasztalatokról, tiltakoztunk a jogsértések ellen. Tengernyi még a feladat, de egy csatát már megnyertünk - a harcos, bátor felvidéki aktivistákkal együtt: 2017 áprilisában a révkomáromi vasútállomásra kikerült a magyar nyelvű helységnévtábla.

Lépjünk fel minél többen és minél határozottabban az elszakított területeken élő magyarokkal szembeni jogtiprások ellen! (2017. június közepétől a film angol nyelven feliratozott verziója is elérhető, hiszen nem csak "magyar ügyről" van szó, hanem az európai emberi jogi normák durva, szisztematikus megsértéséről is, amiről világszerte minél többeknek tudniuk kell. Bízunk a nemzetközi emberi jogvédő szervek haladéktalan fellépésében is.)

 

Morvai és Gaudi a rendőrségen! Jogfosztott magyarok Délvidéken (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Hogyan nyomják el a saját adójukból fenntartott közintézményekben a délvidéki magyarokat? A még ma is 80%-ban magyar lakosságú Zentán a rendőrség épületében forgatott Morvai Krisztina EP képviselő és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogvédő, monitorozó csoportja. Megállapították, hogy a hivatalos ügyintézéshez szükséges formanyomtatványok csak szerb nyelven állnak rendelkezésre, azokat az ügyintéző tölti ki, és mintegy „gyermekként” kezelve a magyarokat, velük csupán aláíratják az ügyintéző által kitöltött szerb dokumentumokat. A magyar nyelven tökéletesen beszélő ügyintézők is - állítólag megfélemlítettségükben - szerbül kommunikálnak a magyar nyelvű lakosokkal, akik Délvidéken születtek, és szülőföldjükön joguk lenne magyarként élni és magyarul beszélni. Maguk a szerb jogszabályok is előírják, hogy a legalább 15%-ban magyar lakosságú településeken kötelező a kétnyelvű ügyintézés biztosítása. A videofelvételből képet kaphat az elszakított területen élő magyarok sorsáról, jogfosztottságáról - az európai uniós csatlakozásra váró Szerbiában. Nem szabadna ugyanazt a hibát elkövetni, mint Románia esetében, ahol feltétel nélkül megszavaztuk a csatlakozást. Szerbia európai uniós csatlakozását mindaddig meg kellene vétóznia Magyarországnak, amíg az őshonos magyar nemzeti közösség jogait az állam nem biztosítja.

dokumentumfilm angolul feliratozott változata itt tekinthető meg.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
16. oldal / 49
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés