egyéb emberi jogi témák




Kedves Honlap Látogatóim!

E-mail Nyomtatás PDF

Sok szeretettel hívom és várom Önöket két „beszélgetős” eseményre is a héten. Budapesten március 19-én kedden 18 órakor kezdődik a Hegyvidéki Trianon Társaság szervezésében az „Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” című fórum, ahol Szőnyi Kingával beszélgetünk majd az Európai Unióban szerzett tapasztalataimról. A pontos helyszínre és a további részletekre vonatkozóan kérem, tekintsék meg az eseményt hirdető plakátot. Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

Csütörtökön, március 21-én Szegeden tartunk könyvbemutatót és beszélgetést a Tisza Lajos Közéleti Egyesület szervezésében. A helyszín az Art Hotel (6720 Szeged, Somogyi u. 16.).

Megtiszteltetés számomra mindkét meghívás és köszönöm szépen a szervezők munkáját. Mindkét helyszínen lehetőség lesz a Tíz év az Európai Parlamentben című könyvem megvásárlására és dedikálásra is.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt – addig is szívből kívánok minden jót!

Szeretettel:
Krisztina

 

Sargentini kisasszony és az elmaradt igazságtétel az 1989-es rendszerváltás után - mi közük egymáshoz? (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatóim!

Miért maradt el a rendszerváltás után az igazságtétel legalább a legkirívóbb kommunista bűncselekmények, így az 1956-os sortüzek ügyében? Hogyan befolyásolja ez a mulasztás azóta is az életünket? Miért jut eszembe a Sargentini-jelentés és a brüsszeli Magyarország-üldözés az igazságtétel elmaradásáról? Minderről az M5 tévében beszéltem tegnap, egy érdekes és fontos műsorban, kiváló társakkal. S kis nosztalgiával is, mert bejátszották egy 27 évvel ezelőtti nyilatkozatomat a témában.

Kérem, ha idejük engedi nézzék meg és osszák is meg!

Köszönöm, szeretettel, Krisztina

 

Vörösiszap ügy: Megváltoztatták az alaptalan, igazságtalan felmentést, megállapították a bűnösséget!

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatóim!

Büntetőjogászként is szívügyemnek tartottam, hogy a vörösiszap katasztrófa felelősei ne kerülhessék el a büntetést. Nagyon fontos ítéletet hozott a Győri Törvényszék a megismételt eljárásban: A MAL Zrt. két vezetőjét két év hat hónapi illetve két év végrehajtandó szabadságvesztésre, nyolc további személyt felfüggesztett szabadságvesztésre illetve megrovásra ítélt, s öt vádlottat mentett fel. Kíváncsian várom, hogy olvashassam az ítélet indokolását különösen azt, hogy a bűnösség megállapítása után miért került sor ilyen enyhe büntetés kiszabására (figyelembe véve az okozott tragédia súlyosságát). Mindazonáltal a legfontosabb az eredeti felmentő rendelkezések megváltoztatása és a főfelelősök bűnösségének megállapítása. Nyilvánvalóan nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a bíróság a büntetőeljárás elhúzódását, azaz azt, hogy a vádlottak hosszú éveken át álltak büntetőeljárás alatt. Fontos hangsúlyozni, hogy az ítélet még nem jogerős. Az, hogy miért tartottam indokoltnak a bűnösség megállapítását, több megszólalásomban kifejtettem az eljárás korábbi szakaszaiban. Kérem, hogy nézzék meg és osszák meg minél többen a témában tartott előadásomat, illetve a büntetőper korábbi szakaszairól adott összefoglalóimat.

Köszönöm, szeretettel:
Krisztina


Az előadás itt tekinthető meg:

A vörösiszap-per büntetőjogi összefüggései. Miben hibázott az elsőfokú bíróság?

Összefoglalóim a per korábbi szakaszaiban:

Devizahiteles perek és vörösiszap-ügy − mi a közös? (Videóval)

Vörösiszap-ítélet: Csatát nyert az igazság és a józan ész!

Ki képviseli a vörösiszap-ügy áldozatait (így a magyar lakosságot is)?

Morvai helyszíni tudósítása a vörösiszap-büntetőperről

Vörösiszap-ügy:„A profitot privatizálni, a veszélyt és a kárt államosítani!” elve a büntetőjogban?

Egyéb megszólalásaim a témában:

Felháborító a vörösiszap katasztrófa felelőseinek felmentése (Echo tévé)

A vörösiszap-katasztrófa nem sérti az EU jogot? - kérdezte Morvai Strasbourgban (Videóval)

A vörösiszap katasztrófa felelősei nem úszhatják meg! Morvai és Balczó strassburgi felszólalása

 

Interjú Morvai Krisztinával az újabb brüsszeli magyarellenes programról (hanganyaggal)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatóim!

Kérem, minél többen osszák meg ezt a beszélgetést, amely Magyarország sorskérdéseiről szól!

Köszönöm, szeretettel
Krisztina

Miközben már csak hónapjai vannak hátra a jelenlegi összetételében működő Európai Parlamentnek, az EP-választási kampány hajrájában megint Magyarországot tűzi a célkeresztbe a liberális oldal. Miközben pedig Brüsszelben a magyar jogállamiságot vitatják újfent, addig a vizsgálat lehetőségét is visszautasítják a párizsi tüntetéseken történt rendőri brutalitások miatt. Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselőt a brüsszeli destabilizációs kísérletek újabb felvonásáról kérdezi a szerdai Kérdőjelben a szerkesztő, Simon-Palov Judit. Várjuk önöket délután fél 1-től és az ismétléssel este fél 7-től.

Az interjú itt hallgatható meg.


 

Közpénz-lopás ellen, a demokráciáért DK és MSZP zászlók alatt masírozni? Tragikomikus! (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatóim!

Nem tudom, sírjak vagy nevessek, amikor emberek MSZP és DK zászlók alatt tüntetgetnek - állítólag a közpénz-lopás ellen és a demokráciáért. E két párt még egységes volt 2006 őszén, amikor demokrácia felfogásukat mindenki megismerhette. Szemkilövések, emberek nyomorékká verése, kardlapozás, lovasroham, kínzások a Magyar Rádió udvarán és a fogdákban, évekig tartó koncepciós büntetőeljárások...a dicső kommunista elődök nyomdokain, az ő módszereikkel. (Azóta sem ismerték el felelősségüket és nem kértek bocsánatot.) S persze gyakorlatilag minden egyes hazafias jellegű illetve kormányellenes tüntetés jogellenes, önkényes és többnyire erőszakos feloszlatása kormányzásuk teljes időszaka alatt, 2002-2010 között végig. Talán ezt a demokráciát sírják vissza? Ami pedig a közvagyon ellopását illeti: máig nem mértük fel, hogy hány volt „szocialista” vezető, párttitkár, tsz elnök, gyárigazgató vált milliárdossá a rendszerváltáskor a közvagyon ellopásából úgy, hogy hétfőn még marxisták voltak, péntekre meg már csak a tőkét akarták Marx-tól... Nem tudjuk, hogy pontosan mekkora az az összeg, amivel megkárosították Magyarországot - csak azt tudhatjuk biztosan, hogy a közvagyon ellopásával kapcsolatban az MSZMP utódpártjai és pajtásaik jobb, ha hallgatnak... Nagyon fontos lenne, hogy a mai fiatalok (akik a rendszerváltáskor még nem is éltek, a Hibbant Néró és szemkilövetései idejében pedig óvódások voltak) megtudják, milyen gyalázatos tetteket követtek el Magyarország ellen azok, akiknek a zászlói alatt tüntetnek. Ezzel kapcsolatban nyilatkoztam az ECHO tévé Informátor című műsorában, a felvétel itt látható.

Előre is köszönöm szépen a megosztásokat,
szeretettel
Krisztina

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 49
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés