Címlap Mi lesz a nőkkel? mi lesz a nőkkel? Hova tűnnek a tehetséges, rátermett nők? - országgyűlési vita a nők közéletbeli szerepvállalásáról


Hova tűnnek a tehetséges, rátermett nők? - országgyűlési vita a nők közéletbeli szerepvállalásáról

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Vezérszónoklat:


Felszólalás:Az Országgyűlés október 16-i, A nők közéleti, politikai részvételének erősítése című politikai vita-kezdeményezés során vezérszónoklatomban kiemeltem: lánygyermekeink önérzetének alakulásában nagyon fontos tényező, hogy látnak-e politikus nőket. Minden fiatal nőnek éreznie, tapasztalnia kell, hogy a nők alakítói hazájuk sorsának, hisz ez ösztönzi őket arra, hogy tudatos formálói legyenek életüknek.

A 90 százalékos férfi többség a különböző politikai színtereken hamis érvek mentén nyer létjogosultságot, mivel a felmérések is azt mutatják, hogy a lányok hasonlóan jól, vagy még jobban teljesítenek az alap-, közép-, és felsőoktatási intézményekben. Továbbá, miért tart itt az ország, ha a legrátermettebbek és legtehetségesebbek irányítják? - tette fel a kérdést Morvai. Hangsúlyozta, hogy éppen a politikai szerepvállalás irányába hathatna, hogy a nők nap mint nap tapasztalják meg azt, amiről a Parlamentben csak beszélnek. Birtokában vannak a mindennapok gazdasági ismereteinek, kapcsolatot tartanak az iskolával (rálátva ezáltal az oktatás működésére), ápolják a beteg hozzátartozókat (így betekintést nyerve az egészségügybe). Hozzátettem, politikai szerepvállalásuk csak akkor valósulhatna meg - sőt természetszerűen nagyobb szerephez jutnának - ha a politika a közjóról szólna, s nem a mutyizások, leosztások, a hatalomvágy és a személyes érdekek játszanák a fő szerepet.

A jelen helyzetben, mikor a politikusok és az általuk képviselendő emberek között óriási szakadék húzódik, eljött az idő, hogy a nők belépjenek a politikába. Ehhez azonban fontos a felismerés, hogy a családban a nőnek is joga van megvalósítani önmagát, beteljesíteni álmait és a férfinak is kötelessége osztozni a terhek viselésében, az igazságosság és szeretet jegyében.

A felszólalásokat, hozzászólásokat követően örömömnek adtam hangot a tekintetben, hogy képviselőtársaim hangnemében, hozzáállásában, ezen vita kapcsán tapasztalhattam meg először azt, hogy pártállástól függetlenül mindenki konstruktívan, legjobb tudásával próbált hozzátenni a témához. Továbbá kiemeltem, hogy a nőkkel kapcsolatos alapkutatások számát növelni kell, méghozzá a nők tapasztalatait, történeteit meghallgatva, nem pedig a véleményükről tudomást sem vevő elméletek által.

 

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés