Érpatak irányt mutat a magyar-cigány együttélési problémák és a közbiztonsági válsághelyzet megoldására

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Kétnapos Országépítő Konferencián vettem részt Gaudi-Nagy Tamással és több polgármesterrel, önkormányzati képviselővel, szakemberekkel, tudósokkal együtt, ahol június 8-9 között a sikeres érpataki modell titkát, összefüggéseit és más településekre történő átültetésnek lehetőségeit tanulmányoztuk, bejártuk a települést, számos magyar és cigány lakossal folytattunk beszélgetést és közvetlenül tapasztalhattuk meg, hogy a beilleszkedő-együttműködő hajlandóság igenis következetes, határozott, de mégis emberközpontú fellépéssel, szankciókkal elérhető.


Megtekintés LightBoxban


Megtekintés LightBoxban

Megindító volt találkozni a munkát megbecsülő, portáját, gyermekeit rendben tartó, konyhakerti zöldségeket termesztő, más tulajdonát, személyét tisztelő és társadalom hasznos tagjává vált olyan cigányemberekkel, akik korábban még más életmódot éltek.

Megismerkedtünk az eredményes rendszert működtető szereplők munkájával, amelynek nyomán 2005-ig az élhetetlenség határára került település már Orosz Mihály Zoltán polgármester vezetésével megszervezett szívós rendteremtő összefogással, a 2008-tól Fekésházy Szabolcs őrnagy által vezetett káprázatos bűnmegelőzési és bűnfelderítési eredményeket felmutató 18 tagú újfehértói rendőrörs, a két rendkívül aktív mezőőr, az építő törekvéseket támogató képviselő-testületi többség, az önkormányzat keretében működő gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgálat, szabálysértési, adóügyi, gyámügyi előadó, védőnő szinergikus együttműködésével egy biztonságos, élhető, az itt élők számára stabil, nyugodt jövőképet kínáló faluvá vált.

Mindenkinek kötelessége ide ellátogatni, aki felelősséget érez a vidék felemeléséért és renden alapuló társadalom kialakítása iránt és nem íróasztal mellett hozott végtelenül rossz döntésekkel (pl,. ilyen az egyenruhás bűnözés elképesztően hazug és cinikus fogalma) keseríteni az emberek életét.

Elkötelezett érpataki modell-pártiak lettünk Gaudi-Nagy Tamással együtt, és feladatunknak tekintjük, hogy mindent megtegyünk Érpatak támogatása és a modell egész országba való átültetése érdekében.

Az érpataki modellről itt olvashatók részletek: www.erpatak.hu

Morvai Krisztina

 

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés