Gyöngyöspata - országjárásom első állomása

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Mirkóczki Ádámmal, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és szóvivőjével egy egész napot töltöttem Gyöngyöspatán, hogy meghallgassuk azokat az embereket, akik az elmúlt évben bűncselekmények elszenvedői voltak. A nap végén sajtótájékoztatót tartottunk.


Megtekintés LightBoxban

A gyöngyöspatai látogatás egy országjáró körút első állomása volt, melynek során vizsgálni kívánom, hogyan érinti az emberek mindennapjait a bűnözés és a bűnözéstől való félelem.

A mai napon körülbelül harminc helyi emberrel beszélgettünk, akik terménylopásokról, mezőgazdasági munkához szükséges felszerelések eltulajdonításáról és különböző bűncselekményekről számoltak be. A helyiek a beszámolóit hallgatva Pintér Sándor azon kijelentése cáfolható, miszerint a polgárőrök megjelenéséig rend és nyugalom volt Gyöngyöspatán és mindössze 12 kis értékű lopás történt a településen.

Az tapasztalható, hogy az emberek egyre kevésbé jelentik be az ellenük elkövetett sérelmeket, mert nem bíznak abban, hogy a bejelentésnek következménye is lesz, illetve a bűnelkövetők gyakran verbális terrorizmust alkalmaznak és megfenyegetik azokat, akik feljelentést akarnak tenni. Nemcsak bűnmegelőzés, de bűnfelderítés sincs.

Miután befejeztem ezt az országos kutatást, összegezni kívánom a tapasztalatokat, hogy konkrét javaslatokat tegyek a magyar állam, a rendőrség és különböző más állami szervek számára arról, hogyan lehetne összhangba hozni az uniós normákkal, illetve a magyar jogszabályokkal a valós helyzetet, hogyan lehet hosszú távú megoldást találni.

Az alább látható videóban a nap eseményiről számolok be a Barikád TV munkatársainak:


Megtekintés LightBoxban

 

facebook




xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés