ENSZ-megfigyelőt hívtam Magyarországra a Budaházy-ék elleni büntetőeljárás kapcsán

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Felszólalásom az EP-ben és az illetékes válasza:


Megtekintés LightBoxban

Felszólalásom szövege:

Köszönöm szépen! Szeretném megkérdezni a különmegbízott urat intézményének munkamódszereiről. Tudom, hogy például van egy másik ENSZ különmegbízott, akit a nők elleni erőszak vizsgálatára neveztek ki, s aki monitorozó utakon vesz részt különböző tagállamokban. Kíváncsi lennék, hogy Ön is végez-e hasonló tevékenységet? Megvizsgálja-e "a terrorizmus elleni küzdelem" kapcsán született jogszabályokat és azok konfliktusát az emberi jogi alapnormákkal? S ezen kívül: követik-e az egyes büntető eljárásokat, amelyeket terrorizmussal vádolt személyek ellen folytatnak az államok? Akár így van, akár nem, mindenképpen szeretném Önt meghívni saját hazámba, Magyarországra, amely egy posztkommunista, új tagállam. Legyen az akár Magyarország, vagy egy másik ország, én azt javaslom Önnek, hogy válasszon egy poszt-kommunista országot, ahol az egyik nem jogállami, önkényes rendszerből a másikba léptünk át. Amint a jogalkotók, bírók, ügyészek és a rendőrség megismerték az emberi jogok, az eljárási garanciák és biztosítékok jelentését és jelentőségét, elkezdtek alkalmazni egy újabb önkényes, nem jogállami rendszert, amelynek létjogosultságát a terrorizmus elleni harc címén igazolták.

Hadd említsek egy példát! Nyilvánvaló, hogy a jogalkotás a kommunizmus alatt nagyon homályos és kiszámíthatatlan volt. Majd jött a "terrorizmus". A jelenlegi jogszabály szerint, bárki, aki "terrorizmussal összefüggésbe hozható személy", - pontosan így szól a jogszabály szövege - megfigyelhető. Levelezését, lakását átkutathatják, így az emberi jogi garanciák és az emberi jogok - hogy is mondjam - felfüggesztésre kerülnek. Nyilvánvalóan, ez egy teljesen homályos jogszabály. Magyarországon jelenleg is eljárás van folyamatban 16 jól ismert ellenzéki - ellenzéki, kihez képest, ez egy érdekes kérdés -, voltaképpen a status quo-val szembenálló személlyel szemben. Ezeknek az embereknek, akiket terrorizmussal gyanúsítanak, a jogaik - és ezt mint emberjogi jogász mondom -, minden eljárási garancia, tisztességes eljáráshoz való jog, fogvatartotti jog szempontjából felfüggesztésre kerülnek ebben az esetben. Azt hiszem, nagyszerű lenne, ha egy objektív ENSZ, vagy EU-s megfigyelő személy eljönne hozzánk megtapasztalni, hogy mi is történik és tapasztalatairól nyilvános jelentést írna. Köszönöm szépen!

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés