Címlap (Mező)gazdasági szabadságharc Az AGRI Bizottság munkájáról és a Közös Agrárpolitikáról február Az EU és Svájc közötti tervezett kereskedelmi megállapodás: az AGRI Szakbizottság véleménytervezetének bemutatása


Az EU és Svájc közötti tervezett kereskedelmi megállapodás: az AGRI Szakbizottság véleménytervezetének bemutatása

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tabajdi, a véleménytervezet előadója ismertette a megállapodás főbb pontjait.

Az Európai Unió és Svájc között 2002-ben megkötött megállapodás értelmében a felek kölcsönösen oltalmat biztosítanak egymás eredetmegjelöléseinek és földrajzi jelzéseinek. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Szakbizottság a bizottsági javaslat jóváhagyását javasolja. Tabajdi megjegyezte, hogy a csatolt megállapodás mellékletében szereplő jegyzék, amely a védett termékeket tartalmazza, nem felel meg a jelenlegi adatbázisoknak. Ez a 2009 szeptemberéig bevitt adatokat tartalmazza, amit azóta újabb termékekkel frissítettek.

Hozzátette, hogy az eredetmegjelölésről szóló szabályozás egészét a minőséggel kapcsolatos új intézkedéscsomag keretében felül fogják vizsgálni. Ennek következtében a Bizottságnak 2011 decemberében felül kell vizsgálnia a jelenlegi megállapodást az ezen a területen elfogadásra kerülő ezen új szabályozás fényében. Tájékoztatásul elmondta, hogy az utóbbi évek vitás ügyeit Svájc rendezte Franciaországgal és Ausztriával, így jelenleg semmiféle jogvita nem áll fenn sem az oltalom alatt álló eredetmegjelölések, sem az oltalom alatt álló földrajzi jelzések tekintetében.

A Bizottság képviselője hozzátette, hogy a megállapodás nem terjed ki a borra és a szeszes italokra. Ezekre már a jelenlegi megállapodás vonatkozik, amit a Bizottság rendszeresen felülvizsgál, aktualizál. Az új megállapodás minden egyéb mezőgazdasági termékre ki fog terjedni. Tekintettel arra, hogy az EU a földrajzi jelzések rendszerét a szakpolitikája egyik kulcselemének tekinti, annak teljes oltalmát biztosítani kívánja.

Kapcsolódó anyagok:

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés