A turizmus jelentősége a vidéki területeken

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

De Castro elnök bevezetőjében elmondta, hogy a vidéki turizmus Európában hozzájárul a gazdasági növekedéshez, a foglalkoztatás növeléséhez, ezért nagyon fontos terület. A Közös Agárpolitika második pillérében, 2013 után is hatékony intézkedésekkel kell támogatni a vidéki turizmust.

Niculescu, a vélemény előadója szintén kiemelte a vidéki idegenforgalom jelentőségét.  Az agrárturizmus fejlődése az agrárgazdaság fejlődését szolgálja, javítja a falvak életminőségét, hozzájárul a tevékenységek sokszínűségéhez, az infrastruktúra fejlődéséhez és a gazdaság élénkítéséhez. A véleménytervezet összeállítása során a vidéki hagyományok megőrzése is hangsúlyt kapott. Mindezen tevékenységeket, amelyekkel erősíteni kívánjuk az agrárturizmust, a Közös Agrárpolitika keretében kiemelten kell támogatni.

Gutiérrez elmondta: mindenki egyetért abban, hogy a turizmus stratégiai fontosságú. Lehetővé teszi, hogy gazdaságunkat sokszínűvé tegyük, számtalan lehetőséget nyújt a GDP növekedéséhez és további munkahelyek megteremtéséhez. Ezért felhívást kell intéznünk annak érdekében, hogy a különböző közpolitikai fellépések, koordinációs tevékenységek is hozzájáruljanak ehhez a tevékenységhez és egyre szorosabb legyen az együttműködés a közszféra és a magánszféra között. Segíteni, támogatni kell a turisztikai tevékenységeket, főként azért, hogy a fiatalok és a nők is előnyökhöz, megélhetéshez jussanak a vidéki területeken. A versenyképesség, modernizáció, a tájékoztatási és információs technológiák, infrastruktúra hálózatok fejlesztése, a közszolgáltatások továbbfejlesztése nagyon fontos az agrárturizmus jövője szempontjából. Ezen a területen általában kis vállalkozásokat találunk. A szociális turizmus lehetővé teszi, hogy hozzáférést biztosítsuk a fogyatékkal élők számára is.  A Közös Agrárpolitikában mindkét pillérben támogatni kell a vidéki turizmus fejlesztését.

Az Európai Bizottság képviselője szerint komoly érdekünk fűződik a vidéki idegenforgalomhoz és turizmushoz, hiszen ez a tevékenység gazdagítja a vidéki területek sokszínűségét és nagymértékben hozzájárul a kulturális örökség, és a hagyományok megőrzéséhez. Ezért fő törekvésünk, hogy a vidéki területek élni tudjanak a kínálkozó lehetőségekkel, pl. az innováció, a mikro- és kisvállalkozások támogatása révén. Vidéken általában nehézséget okoz az árukínálat és a különböző lehetőségek hiánya, főként a fiatalok és fogyatékkal élők számára, ők ezért egy kiemelten támogatandó célcsoportot alkotnak. A Calypso program célja, hogy olyan emberek is utazhassanak, akik ezt egyébként nem tehetik meg, ugyanakkor segíti a helyi gazdaságokat a főszezonon kívüli pangás leküzdésében. Az európai örökség címke is elhangzott a javaslatban a vidéki idegenforgalom kapcsán, ami szintén támogatandó. A Bizottság nyitott az esetleges szinergia hatások fokozására.

Kapcsolódó anyagok:

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés