Címlap Nemzeti önrendelkezés nemzeti önrendelkezés Európa polgárai nyögjék az elbukott diktatúrák következményeit?


Európa polgárai nyögjék az elbukott diktatúrák következményeit?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Az EP rendkívüli ülésének témája az volt, milyen költségei vannak és lesznek Európának a bukott arab diktatúrák menekültáradatával összefüggésben. Krisztina felvetette: Tulajdonképpen miért is az európai adófizetőknek kell vállalni e tetemes összegek megfizetését, miközben a bukott diktátorok milliárdjai rendelkezésre állnak -befagyasztva - az európai bankokban. Nem lenne igazságosabb, ha ebből fizetnék a humanitárius segítséget? Krisztina arra is rámutatott: demokratikus átalakítási folyamatokról beszélünk ezekben az arab országokban. Akkor miért kellene a veszély elmúltával Európában maradniuk a menekülteknek, miért is ne térhetnének vissza hazájukba, amikor majd a helyzet már rendeződött?


Megtekintés LightBoxban

A felszólalás szövege:

"Két rövid kérdésem lenne a magyar elnökséghez és bárkihez, aki hajlandó válaszolni. Miért olyan természetes az, hogy az európai adófizetők pénzéből, kisvállalkozóknak, tanároknak, ápolónőknek kell fizetni a költségeit ezeknek az elbukott diktatúráknak? Nincs-e olyan lehetőség a nemzetközi jog szem előtt tartása mellett, amely lehetővé teszi, hogy a befagyasztott pénzeket - a diktátoroktól és az ő embereiktől lefoglalt hatalmas összegeket - használják erre a célra? Miért nem ebből fedezik azokat a költségeket, amiket az európai célállamoknak kell költeniük a menekültekre és migránsokra? Malmström asszony azt mondta, hogy semmiképpen sem lesznek ezek az emberek visszakényszerítve a saját hazáikba. Ez rendben van addig, amíg még veszélyben vannak, de demokratikus átalakítási folyamatokról beszélünk ezekben az arab országokban és hogyha egyszer demokratikus országok lesznek - remélhetőleg gyorsan - akkor miért ne mehetnének vissza saját demokratikus hazájukba?"

Morvai Krisztina

 

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés