Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák Felszólalásom a külföldi rendőrökről, cigánybűnözésről és a Budaházy-ügyről (Videóval)


Felszólalásom a külföldi rendőrökről, cigánybűnözésről és a Budaházy-ügyről (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Az EP jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) brüsszeli ülésén Pintér Sándor, magyar belügyminiszter beszámolt a soros elnökség belügyi prioritásairól. Az ülésen Morvai Krisztina kérdésére válaszolva Pintér Sándor kijelentette, hogy külföldi rendőröket nem vethetnek be a tüntetők ellen az EU-ban. A belügyminiszter Morvai Krisztina felvetésére beszélt még Gyurcsány szemkilövető rendőreiről, viszont nem adott választ azzal kapcsolatban, hogy kiket hallgatnak le Magyarországon bírói engedély nélkül. A bizottságban Balog Zoltán, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a soros elnökség társadalmi integrációval es különösen a cigányok integrációjával összefüggő prioritásairól beszélt és helytelenítette Morvai Krisztina cigányokkal kapcsolatos kérdéseit. Bemutatjuk a többi magyar képviselő - Göncz Kinga és Gál Kinga - kérdéseit is a magyar EU elnökség "romastratégiája" kapcsán. Az EU "terrorizmus elleni harccal" összefüggő vitáján Morvai Krisztina felhívta a figyelmet a "terrorellenes harc" jegyében történő folyamatos jogsértésekre, külön megemlítve a Budaházy-ügyet.

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés