Címlap Publikációk Pintér haladéktalanul kérjen bocsánatot!


Pintér haladéktalanul kérjen bocsánatot!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Megdöbbenve olvastam a Fidesz-kormány frissen kinevezett belügyminiszterének első nyilatkozatát. Hihetetlen és kifejezetten félelmet keltő, hogy a rendőrség irányításáért mostantól felelős miniszter törvényesnek ítéli meg azt a több száz brutális rendőri bántalmazást, a gumilövedékkel fejmagasságban történő lövöldözéseket, szemkilövéseket, egyéb maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéseket, amelyeket Budapest utcáin a Gergényi parancsnoksága alatt álló rendőrök követtek el 2006 őszén.

Ezúton tájékoztatom miniszter urat, s az őt kinevező miniszterelnök urat, hogy mára bírósági ítéletek sokasága, továbbá a rendőrség részéről - a károkozás jogellenességének elismerését jelentő - peren kívüli egyezségek, kártérítések sokasága bizonyítja, hogy a 2006. őszi rendőri vérengzés durván jogsértő volt, ideértve természetesen az önkényes előállítások, őrizetbe vételek százait is, amelyek elszenvedőivel szemben sorra születtek és születnek az eljárásokat megszüntető határozatok, illetve felmentő ítéletek.

Megküldöm Pintér miniszter úr részére a 2006. őszi tömeges jogsértések feltárására létrejött Civil Jogász Bizottság 260 oldalas jelentését. Kérem a 2006. őszi jogsértetteket, áldozatokat, s különösen az eseményeket átélt Fidesz-szimpatizánsokat, hogy ők is osszák meg emlékeiket miniszter úrral, írják le számára a velük történteket. Kérem továbbá őket, valamint jogi képviselőiket, így különösen a legtöbb áldozat jogi képviseletét ellátó Nemzeti Jogvédő Szolgálatot, hogy küldjék meg a már megszületett bírósági és egyéb hatósági határozatok másolatát miniszter úrnak. Büntetőjogászként és az Európai Parlament szabadságjogi bizottságának tagjaként különös aggodalommal tölt el annak lehetősége, hogy - amennyiben Pintér miniszter úr a négy évvel ezelőtt történteket törvényesnek tekinti - ehhez hasonló jogsértések az ő irányítása mellett a jövőben is előfordulhatnak. A 2006. őszi jogsértések elszenvedőinek s az egész magya r és nemzetközi közvéleménynek a megnyugtatása érdekében szükségesnek látom, hogy Pintér Sándor miniszter úr haladéktalanul tisztázza az esetleges félreértést, illetve vonja vissza nyilatkozatát s kérjen bocsánatot az áldozatoktól.

Morvai Krisztina
a Jobbik EP-képviselőjekép: nepszava.hu

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés