Címlap Felhívások Kedves Magyar Méhészek!


Kedves Magyar Méhészek!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Bizottságunk napirendjén olyan kérdéskör szerepel, amely befolyásolhatja a magyar méhészet és így a méhészek helyzetét, munkáját. Mint magyar képviselő, szeretném megismerni a leginkább érintettek és a legtöbb tapasztalattal rendelkezők, azaz a MÉHÉSZEK álláspontját, véleményét, s azt hitelesen közvetíteni a Parlament és a Bizottság számára. Ebben kérem szíves segítségüket, együttműködésüket.

Munkatársam, Varga Zsófia agrárközgazdász a mellékelt összefoglalót készítette a Bizottság legutóbbi ülésén a méhészettel összefüggésben elhangzottakról. Mint ebből kiderül, az Európai Parlament illetékes szakbizottsága átfogó kérdés feltevésére készül az Európai Bizottság felé. Szeretném, ha a kérdés (ek) megfogalmazásában megjelenne a magyar méhészek érdeke és érdeklődése is. A sürgető határidőre tekintettel kérem, hogy leveleiket (akár a magyar méhészek/méhészet helyzetének átfogó bemutatásáról, akár egy-egy részkérdésről, rész-problémáról) 2010. szeptember 22. napjáig küldjék el Zsófiának a következő email-címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A levelekben foglaltakat Varga Géza képviselőtársam (a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Közös Agrárpolitika Albizottságának elnöke) és Varga Zsófia munkatársam segítségével összegezni fogjuk és az Önök üzenetét igyekszem majd a leghitelesebben közvetíteni az Európai Unió irányába.  Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket honlapomra, ahol megtekinthetőek egyebek mellett a mezőgazdaság és a vidék helyzetével kapcsolatos friss és régebbi felszólalásaim is: www.morvaikrisztina.hu. Tervezzük egy hírlevél útnak indítását is a magyar gazdák számára – pártállásra tekintet nélkül. Ebben folyamatosan nyújtanánk tájékoztatást az Európai Parlamentben folyó, s a magyar gazdákat érintő tevékenységről, s kérnénk az Önök álláspontját, véleményét, amit aztán igyekeznék a leghitelesebben közvetíteni, megjeleníteni a megfelelő fórumokon. Amennyiben szeretne feliratkozni a hírlevélre, ezt megteheti a hírlevél regisztrációs adatlapomon.

Munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánva köszönöm meg előre is segítségüket, együttműködésüket.

Tisztelettel:

Morvai Krisztina
EP-képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom

2010.szeptember 15.

A méhészeti ágazat helyzete (Összefoglaló az AGRI Bizottság üléséről)

Az Európai Parlament augusztus 30-ai AGRI szakbizottsági ülésén elhangzottak szerint a szakbizottság 2010. szeptember 28-29-ei határidőre előkészít egy vélemény- tervezetet a méhészeti ágazat helyzetével kapcsolatosan. Ennek bemutatására 2010. október 8-án, szavazására 2010. október 26-27-én kerül sor az Európai Parlamentben.

A téma felvetője elmondta, hogy jelenleg a méhészeti ágazatnak rengeteg kihívással kell szembenéznie. Nagyon sok betegség sújtotta őket, és nagyon fontos, hogy az állategészségügyi politika keretei közé is bekerüljenek a méhészeti problémák. A támogatási rendszernek mindenképp javulnia kell a jövőben és a méhészeti ágazatban dolgozóknak nagyobb átláthatóságot kell biztosítani. Lulling képviselő Asszony javasolja, hogy ezt az ágazatot a 2010-es év után is támogassuk, valamint segíteni kell azt a 8 milliós támogatást is, amelyet előirányoztunk a méhészeti ágazat fejlesztése érdekében. Häusling képviselő hozzáteszi, hogy a peszticidek, illetve a génmódosított termékek, főleg a betitoxinok méhpopulációra való hatása szintén erre a napirendre tartozik. Capoulas Santos kiemeli, hogy a méhcsaládok számának csökkenése a mezőgazdasági termelésre és a biológiai sokféleségre is rendkívül negatív hatással van. A jelenlévők megszavazzák, hogy ezt a kérdést a Bizottság felé intézzék.kép: Tom Curtis / FreeDigitalPhotos.net

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés