Címlap Felhívások Felhívás a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja alkalmából


Felhívás a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja alkalmából

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Szeptember 10. a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja a WTO által erőltetett szabad kereskedelem ellen, és egyben Lee Kyang Hae koreai gazdálkodó halálának emléknapja is. 2003. szeptember 10-én ugyanis a mexikói Cancunban tárgyaltak a WTO tagállamainak miniszterei a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek további és teljes liberalizációját lehetővé tevő megállapodás aláírásáról. A világ legnagyobb nemzetközi civil szervezete, a Via Campesina szervezésében az öt kontinens gazdálkodóinak több ezres tömege is összegyűlt ekkor Cancunban, hogy tiltakozzon a megállapodás aláírása ellen.

A gazdálkodók háromfős delegációjuk útján petíciót szerettek volna eljuttatni a szigorúan őrzött félszigeten lévő konferenciaközpontban tárgyaló Miniszterek Tanácsához. A szervezők, a kivezényelt kommandó valamint a 3 méter magas vaskordonok ezt megakadályozták. Ezért a gazdák a sorfalat elsöpörve előretörtek a kordonig, ahol Lee Kyang Hae dél-koreai gazdálkodó felmászott a vaskordon tetejére, széttárta lepedődarabra írt üzenetét: „WTO kills farmers” (a WTO megöli a gazdákat), és késével felhasította testét. A WTO-tárgyalások megszakadtak, de Lee gazda három kiskorú gyermeket hagyott maga után.A végső elkeseredettségnek ezt az érzését, amit egy gazdálkodó egy ilyen tett elkövetése előtt érez, azt a magyar gazdák is folyamatosan átélik – legyen szó tejpiaci – vagy sertésválságról, „almaháborúról”, „gabonabombáról”, dinnyeügyről vagy a szőlészet-borászat helyzetéről.

Az emléknap alkalmából felszólítjuk a magyar kormányt, hogy nyilatkozatok és az EU egyébként felelőtlen döntéseire mutogatás helyett, haladéktalanul kezdeményezze a magyar gazdálkodók és a magyar mezőgazdaság sérelmére aláírt megállapodások újratárgyalását!

Felszólítjuk továbbá a kormányt, hogy

1. Nemzeti hatáskörben hozzon azonnali határozatot a tej garantált áron történő átvételére legalább a tejkvóta 70%-os kötelező teljesítésének mértékéig, soron kívüli kifizetéssel!
2. Gondoskodjon arról, hogy piacaink nyitottsága más tagállamok felé csak az EUtámogatások mértékével legyen azonos, hogy a kereslet-kínálat nemzeti hatáskörben szabályozható legyen a 100%-os támogatás eléréséig!
3. Tegyen intézkedéseket a WTO által kierőszakolt, kötelező import felfüggesztésére!
4. Gondoskodjon a multinacionális üzletláncokkal kezdeményezett megállapodás „min. 80% hazai – max. 20% import” következetes végrehajtatásáról!
5. Tegye meg a szükséges lépéseket a Nemzeti Élelmiszer Önrendelkezés megvalósítása irányába, mivel az egyes ágazatok, mint tej-, gabona-, olajos növény-, alma-, sertéságazat, borászat stb. problémái csak ennek keretében nyerhetnek elfogadható végső megoldást - a globális és hamis szabad verseny kétes értékű dogmáival soha!

Dr. Morvai Krisztina EP-képviselő
és a Jobbik Mezőgazdasági Kabinetje




 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés