Címlap (Mező)gazdasági szabadságharc (mező)gazdasági szabadságharc A hazai élelmiszerért, az élelmiszer-önrendelkezés jogáért és a fenntarthatóságért


A hazai élelmiszerért, az élelmiszer-önrendelkezés jogáért és a fenntarthatóságért

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Megtekintés LightBoxban

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság legutóbbi ülésén "A fehérjenövények terén tapasztalt hiány az EU-ban" című jelentéstervezet vitáján szólaltam fel. Kiemeltem, hogy a probléma a fehérjenövények hiányának kérdésén messze túlmutat. Valójában két értékrend feszül egymásnak: az élelmiszer- önrendelkezés elve és a WTO által irányított szabadkereskedelmi gyakorlat. Ez utóbbinak egyenes következménye a jelenleg fennálló drámai helyzet a fehérje- és takarmánynövények terén, mely a küldő és a fogadó ország gazdáit is tönkreteszi. Az egyedüli kiút egy olyan emberi léptékű, fenntartható gazdálkodás, melyben megvalósul az állattenyésztés és növénytermesztés ökológiai egyensúlya, ezzel szolgálva a hosszú távú fenntarthatóságot gazdasági, környezeti és szociális szempontból egyaránt.

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés