Kedves Honlaplátogatóim!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Bár már elbúcsúztam Önöktől, az Európai Parlament jelenlegi ciklusának utolsó plenáris ülésén volt még két felszólalásom, s engedjék meg, hogy ezeket megosszam az érdeklődőkkel. Remélem, büntetésből nem kapok újabb Főhős műsort a nyakamba... :)

A jogállamiság romániai helyzetéről szóló vitában felhívtam Vera Jourova európai uniós biztos figyelmét arra, hogy Beke István és Szőcs Zoltán székely hazafiakat a román bíróság gyalázatos koncepciós büntetőeljárás során öt évi szabadságvesztésre ítélte. Jogászként mélyen érintett, hogy felszólalásomat nem a szokásos semmitmondás követte, hanem a biztos asszony a strassburgi falak között merőben szokatlan őszinteséggel és személyességgel számolt be arról a megalapozatlan büntetőeljárásról és letartóztatásról, amelyet egykor ő maga szenvedett el. Noha tudom, hogy a bíróságok döntéseibe közvetlenül senki nem szólhat bele (elvileg...), azt is megtanultam - mások mellett a Budaházy-ügyben, ahol a hazafiak tíz év feletti fegyházbüntetéseket kaptak koncepciós jellegű, ezer sebből vérző eljárásban -, hogy minden lehetséges fórumon folyamatosan tiltakozni kell. Egy ponton eljuthatunk oda, hogy nem lesz olyan jogalkalmazó, sőt akár médiamunkás illetve más hasonló szakember sem, aki magát is megalázva pártpolitikai megrendeléseket teljesít. Ezzel a reménnyel szólaltam fel már többször a Beke-Szőcs ügyben, készítettem dokumentumfilmeket az érintett családokról, illetve írtam hivatalos leveleket az Európai Bizottságnak. Reménykedem benne, hogy győzni fog az igazság és véget ér a mártírsorssal járó bebörtönzés. Alább látható az április 15-i felszólalásom és megtekinthetőek előző videóim és levelezéseim a témában.

Legutolsó felszólalásomban az Európai Unió jövőjéről szóló vitában Szabó Lőrinc Hazám, keresztény Európa című versének első és utolsó versszakával búcsúztam az Európai Parlamenttől. Az elvben kiemelt jelentőségű vita, mint látják, a szokásos gyér érdeklődés mellett zajlott. Ennél többen szinte csak szavazáskor vannak a teremben, hiszen olyankor kötelező a jelenlét. Már csak ezért is jólesnek és fontosak a megosztások bel- és külföldön -előre is köszönöm! S most már tényleg búcsúzom Önöktől is, végtelen hálával a sok jó szóért, biztatásért, támogatásért. Isten óvja és vezesse Magyarországot, Isten Áldja Önöket!

Szeretettel
Krisztina

„Hazám, keresztény Európa..." Morvai utolsó felszólalása az Európai Parlamentben

Morvai a Beke István és Szőcs Zoltán elleni koncepciós eljárásról, Jourova EU biztos válaszával


Beke-Szőcs ügy felszólalásai, videói

Megrendítő és felháborító a székely hazafiak bebörtönzése! - Morvai Krisztina közleménye (2018)

Morvai Krisztina közleménye és felhívása: Beke, Szőcs kiszabadult - Emberi jogokat minden elszakított magyarnak! (2016)

Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében (2016)

magyarul: Székely hazafiak terrorizmussal gyanúsítva (2016) 

románul: Secui suspectați de terorism

angolul: Szekler patriots accused with terrorism

Önkényes és elfogadhatatlan büntetőeljárás! Morvai a székely Beke-ügyről (2016)

Morvai a kézdivásárhelyi Beke István önkényes letartóztatásáról és a valódi terrorizmusról az EP-ben (2015)

Levelek:

Levél Christos Stylianides biztosnak - 2015. december 15.

Válaszlevél Vera Jourova biztostól - 2016. április 25.

Levél Vera Jourova biztosnak - 2016. július 20.

Válaszlevél Vera Jourova biztostól - 2016. augusztus 9.

Levél Vera Jourova biztosnak - 2016. augusztus 21.

Az Európai Bizottság (Alexandra Jour-Schroeder igazgató) válasza - 2016. szeptember 15.


 
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés