Az EU-n belüli durva jövedelemkülönbségek hatása a magyar nőkre („forró vita" Brüsszelben) – videóval

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmarkMegdöbbentő módon még egy komoly pozícióban lévő, iskolázott osztrák „szakértő" a brüsszeli EU szakbizottsági ülésen is „migránsoknak" nevezte az Ausztriában és más nyugati országokban dolgozó magyarokat. Amikor a forró hangulatú vitában ez világossá vált, Morvai Krisztina így reagált: „Nem a migráns nőkről beszélek, hanem olyan nőkről, akik az Európai Unió polgárai, akik az osztrák nőkkel egyenjogú polgárok, de harmadannyit keresnek ugyanabban a pozícióban, ugyanannak a cégnek az alkalmazottjaiként. Gyakran ezek a cégek osztrák cégek. Olyan csodálatos lenne, ha közel 15 évvel a 2004-es csatlakozásunk után megértenék már végre, hogy nem másodosztályú európai uniós tagállam vagyunk, és az Ausztriába dolgozni átjáró nők sem migránsok, mivel nem a harmadik világból érkeznek. Mi is az Európai Unió tagállama vagyunk, és ugyanazok a jogok illetnek meg bennünket, mint például osztrák barátainkat. Csodálatos lenne, ha a nők, akik annyi szolidaritást éreznek nőtársaik iránt, ebben a kontextusban is éreznék azt. Köszönöm szépen.” Morvai felszólalásában szó volt a magyar női munkavállalók helyzetéről s a kivándorlás (idősebb nőkre, anyákra) nőkre gyakorolt hatásairól is.

 
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés