Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák A rendőri brutalitás sem Budapesten, sem Katalóniában nem tűrhető! (Videóval)


A rendőri brutalitás sem Budapesten, sem Katalóniában nem tűrhető! (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Többféle álláspontot olvashatunk a nemzeti érzelmű nyilatkozóktól is a Katalónia függetlenségével kapcsolatos népszavazással összefüggésben. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő az e heti plenáris ülés kiemelt vitájában Timmermans alelnököt olyan nyilatkozat kiadására kérte, miszerint a tömeges rendőri erőszak - abban az esetben, ha nem állja ki a „szükségesség” és „arányosság” jogi tesztjét -, teljes mértékben elfogadhatatlan, függetlenül attól, hogy az adott kormány, illetve a rendőrség milyen „indokot” használ a brutalitás alátámasztására. Függetlenül tehát attól, hogy ki mit gondol a katalánok függetlenedési törekvéseiről, a rendőri erőszak - Morvai jogászi meggyőződése szerint - semmiképpen nem elfogadható, és azzal szemben az Európai Uniónak ugyanúgy fel kellene lépnie, mint ahogy fel kellett volna lépni 2006 őszén Magyarország vonatkozásában is. Ezekben az esetekben az elkövetők (rendőrség, különösen a rendőri vezetők illetőleg az őket esetlegesen felbujtó állami vezetők) büntetőjogi felelősséggel is tartoznak, az áldozatok pedig kártérítésre és bocsánatkérésre jogosultak. A felvételen Morvai Krisztina felszólalása, Timmermans reakciója és a rendőri brutalitással kapcsolatos jelenetek láthatók.

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés