Címlap Besorolatlan Vegyünk részt a népszavazáson, és szavazzunk NEM-mel! Morvai Krisztina EP képviselő közleménye (Videóval)


Vegyünk részt a népszavazáson, és szavazzunk NEM-mel! Morvai Krisztina EP képviselő közleménye (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”- erre a kérdésre kell válaszolnunk október másodikán, a népszavazáson. A kérdés tartalmát lehet csűrni, csavarni, a lényeg azonban mégis a következő. Tény, hogy az Európai Unió a "menekültkérdés" kezelését saját hatáskörébe kívánja vonni, s arra akarja kényszeríteni a tagállamokat, hogy saját lakosságuk tiltakozása ellenére is fogadjanak be, telepítsenek le és tartsanak el távoli országokból, idegen kultúrákból érkezőket, egyre növekvő, beláthatatlan számban. Ezt akarják, be is vallják, le is írják, s aki mást állít, az hazudik! Más megfogalmazásban: az EU jelenleg jogot formál arra, hogy a nemzetállamokat menekültek egyre növekvő tömegeinek befogadására kényszerítse. Ha nem tiltakozunk, ha nem mondunk határozott nemet, akkor Magyarország sem lesz kivétel. Tény az is, hogy a háborúk és a nyomorúság miatt százmilliók kelnek útra és szeretnének új otthonra lelni Európában. Minél többeket fogad be az Unió, annál többen érzik úgy, hogy érdemes felkerekedniük. Bármekkora áldozatokat is hoznak az európai emberek, az nem lesz elegendő még a rászorulók csekély hányadának megmentésére sem, hiszen a jobb és biztonságosabb életre vágyók sok száz millióan vannak. Következésképpen akármennyire is szeretnénk segíteni a nálunk nehezebb helyzetben lévőkön, nem az a megoldás, hogy saját földrészünket és saját hazánkat feláldozzuk, "átengedve a terepet" tőlünk idegen szokásoknak, vallásoknak, kultúráknak. Így annyit érhetünk el, hogy se nekik, se nekünk nem lesz olyan hazánk, ahol otthon érezhetjük magunkat.

  Európai parlamenti képviselőként az elmúlt évek során semmiféle jelentős erőfeszítést nem tapasztaltam az EU részéről arra, hogy a tömeges migrációra okot adó körülményeket gyökerükben orvosolják, az okokat feltárják és kezeljék. Gazdasági szemléletük nem felszámolja, hanem tovább mélyíti a "harmadik világ" szegénységét. A nyugati világ döntései nem megelőzik, hanem okozzák és fenntartják a háborúkat, fegyveres konfliktusokat. Titkosszolgálati eszköztárukat, technikai lehetőségeiket nem az emberek millióit menekülésre kényszerítő "Iszlám Állam" és a terrorizmus, valamint ezek finanszírozóinak leleplezésére és felszámolására használják, hanem - mint Edward Snowden-től az egész világ megtudhatta - saját polgáraik magánéletének önkényes megfigyelésére. Mély sajnálattal, de meggyőződéssel vonom le a következtetést: az Európai Unió semmiféle valós erőfeszítést nem tesz a világ nyomorúságának megváltoztatására... Ehelyett az európai polgárokban, így bennünk, magyarokban kíván lelkiismeret furdalást kelteni azért, mert nem tudjuk magunkra vállalni a világ sorsát meghatározó politikai és gazdasági vezetők gyalázatos döntéseinek következményeit. Márpedig nem tudjuk! Befogadhatunk ezer, tízezer, vagy még több menekültet, az is csak csepp lesz a tengerben. Most, a folyamat elején kell határozottan nemet mondanunk a kötelező betelepítésre, ami a világ nyomorúságán nem segít, Magyarországot viszont hosszú távon katasztrofális helyzetbe hozhatja. Hazugság, hogy a népszavazásnak "semmiféle következménye nem lesz". Ellenkezőleg! Elindíthatunk egy folyamatot, s más európai uniós tagállamok lakosságát is arra bátoríthatjuk, hogy ne csak otthon a konyhában merjenek őszintén beszélni a tömeges migráció tapasztalatairól, Európa egyre növekvő kiszolgáltatottságáról. Ne elszenvedői, hanem alakítói legyünk a saját sorsunkról szóló döntéseknek! Fontos még a következő szempont figyelembevétele. Környezetemben azt tapasztalom, hogy sokan a Kormánnyal, a korrupcióval, illetve a népszavazási kampány színvonalával kapcsolatos elégedetlenségüket kívánják kifejezni otthonmaradásukkal, a baloldali szavazók pedig a pártjaik otthonmaradásra felszólító üzenetét fontosabbnak tartják, mint saját meggyőződésüket a tömeges migráció veszélyeiről, lakókörnyezetük s egész hazánk sorsáról. Meggyőződésem azonban egyfelől, hogy pártok és párthűség feletti, az egész életünket és sorsunkat meghatározó, nemzeti kérdésről van szó, másfelől pedig, hogy ha kellő számú szavazat híján érvénytelen lesz a referendum, nem kevesebb, hanem több problémánk és nehézségünk lesz. Ezért vegyünk részt a vasárnapi népszavazáson, szavazzunk NEM-mel, és biztassunk erre minél többeket!

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés