Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák Morvai Krisztina közleménye és felhívása: Beke, Szőcs kiszabadult - Emberi jogokat minden elszakított magyarnak!


Morvai Krisztina közleménye és felhívása: Beke, Szőcs kiszabadult - Emberi jogokat minden elszakított magyarnak!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Beke István és Szőcs Zoltán székelyföldi hazafiak kiszabadultak a bukaresti börtönből. Előzetes letartóztatásukat házi őrizettel váltotta fel a bíróság. Bár visszatérhettek otthonaikba, családtagjaikhoz az őket szinte egy emberként támogató, szabadságukért folyamatosan demonstráló Kézdivásárhelyre, a büntetőeljárás még nem szűnt meg. Az erdélyi/székelyföldi jelenlegi viszonyokat ismerők tudják és látják: a román hatalom mondvacsinált büntetőeljárásokkal, rendőri zaklatásokkal, önkényes bírságolásokkal folyamatos - a diktatúrákra jellemző - „fegyelmezéssel” próbálja megfélemlíteni és igába hajtani az őshonos magyar közösséget és annak tagjait, erőszakosan, fenyegetéssel elvéve kedvüket attól, hogy magyarságukat s önrendelkezési jogukat megéljék, a közügyekben részt vegyenek, jogszerű autonómiájukat kiharcolják. A ceausescu-i módszereknek véget kell vetni, a magyar testvéreink kollektív és egyéni emberi jogait ki kell követelni! Fontos, hogy a jogsértések, illetve a jogérvényesítési követelések minél nagyobb nemzetközi nyilvánosságot kapjanak. Ennek érdekében adjuk közre a Beke István és Szőcs Zoltán elleni büntetőeljárás hátterét bemutató, „Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében” című dokumentumfilmünket román, illetve angol nyelvű feliratozással. Napokon belül elkészül a „Magyar könnyek a román bíróságon” - című, a magyar anyanyelvhasználat jogának sárba tiprásáról szóló dokumentumfilmünk román és angol nyelvű változata is.

A linkek itt találhatóak:

Magyarul: Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében

Románul: Secui suspectați de terorism

Angolul: Szekler patriots accused with terrorism

Kérjük, hogy pártok feletti nemzeti összefogással juttassuk el ezeket a dokumentum-anyagokat minél több személynek és szervezetnek, s a filmek segítségével magyarázzuk el külföldi ismerőseinknek is az elszakított magyarság emberi jogvédelmének szükségességét. Sem a magyar politika, sem a magyar emberek nem tűrhetik tovább szó nélkül az elszakított területeken élő testvéreinkkel szembeni jogfosztásokat, emberi jogaik sárba tiprását! Az európai normáknak megfelelő emberi jogaikat közösen kell kikövetelnünk, kiharcolnunk.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálattal közös jogvédő, monitorozó útjaimat folytatjuk. Legközelebb - tekintettel az európai uniós szlovák elnökségre is - a Felvidékre látogatunk. Kérem, hogy aki az ottani jogsértésekkel, magyarokkal szembeni jogfosztásokkal kapcsolatosan fontos információval rendelkezik, illetve olyan interjúalanyok, akik akár arcuk és nevük vállalásával, akár e nélkül megosztanák a nyilvánossággal a konkrét emberi jogi problémák történéseit és hátterét, jelentkezzenek a következő e-mail címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ezen túlmenően a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal közösen európai parlamenti képviselői minőségemben, szakmai tanácskozást és eszmecserét szervezünk az elszakított területeken élő magyar ügyvéd (jogász) kollegák számára. Erre a tanácskozásra szeptember elején kerül sor. A fő cél egy olyan jogesetgyűjtemény összeállítása, amely tartalmazná az egyes elszakított területeken folyó emberi jogvédő harcok eredményeit, mind az autonómia törekvések - nemzeti önrendelkezés (s más kollektív jogok) - és az egyéni emberi jogok területén is. Ugyanezen az e-mail címen várjuk a jelentkezőket Erdély-Partium, Székelyföld, valamint Felvidék, Délvidék és Kárpátalja területéről. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kollégáknak félnivalójuk nem lehet, hiszen az Európai Unió támogatásával, az európai emberi jogi normák védelme és érvényre juttatása érdekében kerül sor a szakmai fórumra, és hasonlóképpen a fentebb említett jogvédő monitorozó útra is.


Köszönettel és szeretettel:
Morvai Krisztina

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés