Címlap Nemzeti önrendelkezés nemzeti önrendelkezés Védjük meg együtt a magyar munkavállalók jogait! Morvai fontos felhívása (főleg, de nem csak "kölcsönzött") munkavállalóknak


Védjük meg együtt a magyar munkavállalók jogait! Morvai fontos felhívása (főleg, de nem csak "kölcsönzött") munkavállalóknak

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Morvai Krisztina nemrégi felhívására számos munkavállaló számolt be a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos lesújtó tapasztalatairól. Krisztina – Gaudi-Nagy Tamás munkajogban jártas ügyvéd, európai uniós szakjogász segítségével – elemezte a történeteket, és meghatározta a jogvédelem eszközeit. A jogvédők a munkavállalók anonim bejelentéseit szakszerűen továbbítani fogják a NAV-nak, munkaügyi felügyelőségnek, és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak, valamint adott esetben bírósági tesztügyek indításához is segítséget nyújtanak. A munkaerő-kölcsönzésnek  - ebben a kizsákmányoló, felháborító formájában -  el kell tűnnie a munka világából, mert ez az egyik fő akadálya annak, hogy a magyar emberek méltóságban és biztonságban éljenek. Felhívásában a "kölcsönzött" munkavállalókhoz fordul, együttműködésüket kérve Magyarország eddigi legfontosabb jogvédő harcához.


A munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó EU irányelv itt olvasható: az Európai Parlament és Tanács 2008/104/EK irányelve (2008. november 19.) a munkaerő-kölcsönzés egyes szabályairól.


A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény vonatkozó rendelkezéseit itt találja, a témával kapcsolatos Korm. rendelet itt olvasható: 118/2001. (VI. 30.) Korm. rendelet a munkaerő-kölcsönzési és a magán-munkaközvetítői tevékenység nyilvántartásba vételéről és folytatásának feltételeiről.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, európai uniós szakjogász összefoglaló tanulmánya a munkaerő-kölcsönzés egyes jogi kérdéseiről ide kattintva tekinthető meg.

"Az elemzés célja, hogy Krisztina felhívására érkezett munkavállalói panaszok alapján értékelést és összegzést adjon azokról a munkavállalókat érintő anomáliákról, amelyek a munkaerő-kölcsönzés hazai gyakorlatát jellemzik, illetve megoldási javaslatokat tegyen azok kiküszöbölése érdekében. A tanulmány eligazítást ad arra is, hogy a munkavállalók milyen eszközökkel léphetnek fel a munkaerő-kölcsönzés kapcsán elszenvedett, tapasztalt munkaügyi jogsértések ellen."

Az Európai Bizottság letölthető tájékoztatója (forrás: Európai Bizottság honlapja, Foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadás) a munkaerő-kölcsönzés keretében dolgozó munkavállalók jogairól.

 

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés