Címlap Besorolatlan Gáza: mit tehetnek az Európai Parlamenti képviselők a tömeggyilkosság megállításáért? Morvai Krisztina közleménye


Gáza: mit tehetnek az Európai Parlamenti képviselők a tömeggyilkosság megállításáért? Morvai Krisztina közleménye

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tájékoztatom a magyar nyilvánosságot, hogy a mai napon a következő levelet juttattam el mind a 751 európai parlamenti képviselőtársaimhoz. Természetesen ideértve magyar képviselőtársaimat is.

Kedves EP Képviselők, Kedves Kollégáim,

Van-e valami, amit tehetünk azért, hogy megállítsuk a gyermekek, nők és más civilek elleni kirívó súlyú brutalitásokat a gázai övezetben? Vagy pedig valasztott európai politikusokként "fogadjuk el", hogy az Európai Unió egyik társult állama, Izrael, tömeges emberi jogi jogsértéseket követ el!!

A válasz világos: igen, tudunk tenni valamit, és azt meg is kell tennünk. Kezdeményeznünk kell az Európai Unió és Izrael közötti társulási szerződés azonnali felfüggesztését, mely szerződés 2. cikkét Izrael súlyosan  és rendszeresen megsérti.

A jelenlegi gázai események alapján kijelenthetjük: ami sok, az sok! Az emberi jogi jogsértéseknek véget kell vetni.

Kérem, hogy kezdjenek el szervezkedni: győzzék meg barátaikat, képviselőtársaikat, politikai csoportjukat, hogy CSELEKEDJENEK! Ha elmulasztjuk megtenni azt, amit megtehetnénk, mi magunk is erkölcsileg felelősökké válunk.


Alább kérem, tekintsenek meg egy rövid BBC riportot, egy ENSZ jelentést UNRWA, az EU-Izrael társulási szerződés második cikkének szövegét, és kérem, olvassák el azt a segítségért kiáltó levelet, amelyet egy Gázában dolgozó norvég orvos írt.

Kérem Képviselőtársaimat, hogy végezzenek további saját kutatást az interneten, a youtube-on, az ENSZ honlapján és más oldalakon annak érdekében, hogy a gázai helyzetről reális képet kapjanak.

Felhívom figyelmüket, hogy ez nem egy párt politikai kérdés, hanem alapvető emberi jogi kérdés, amely mindannyiunk, mint Európai Parlamenti képviselők számára fontos kell, hogy legyen.

Köszönöm szépen figyelmüket és támogatásukat.


Morvai Krisztina Európai Parlamenti Képviselő - Függetlenek Csoportja

Csatolmányok

1. BBC riport.
2. The United Nations Relief and Works Agency jelentése
3. EU-Izrael társulási szerződés
Article 2
Relations between the Parties, as well as all the provisions of the Agreement itself, shall be based on respect for human rights and democratic principles, which guides their internal and international policy and constitutes an essential element of this Agreement.

4. A Gázában dolgozó norvég orvos levele angolul, magyarul.

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés