Bevándorlás/migráció

Morvai Krisztina levélváltása a migráció és a nők elleni erőszak összefüggéseiről az Európai Bizottság illetékesével.

E-mail Nyomtatás PDF

Az EP képviselő, az Európai Parlament Női Jogi (FEMM) szakbizottságának tagjaként írásbeli kérdéseket tett fel az Európai Bizottságnak a migráció és az európai nők elleni erőszak közötti összefüggésekről. A levélváltást kommentár nélkül közöljük.


Bővebben...
 

Növelni kell a migránsokra költött EU pénzeket? Határ a csillagos ég? - Morvai az EP-ben (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Krízishelyzet jött létre az EU költségvetésében - nem elegendő a migránsok kezelésére előirányzott költségvetés. Morvai Krisztina rámutatott felszólalásában: itt nem csak pénzügyi és gazdasági krízisről van szó, hanem legitimációs krízisről is. Ki hatalmazta fel az Európai Unió szerveit arra, hogy csillagászati összegeket költsenek el a migránsok „integrációjára”, miközben Európa tele van szegénységben élő, nyomorúságos helyzetben lévő európai polgárokkal.

 

Védjük meg az EU határait - de fogadjuk be a migránsokat? Hogy fér össze? - Morvai az EP-ben (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Nincs tisztázva, hogy ki elől is kellene megvédenie az Európai Unió határait az újonnan létrejött európai határőrségnek és parti őrségnek. Az Európai Parlament folyamatosan fogadja el a „migráns-pátyolgató” jelentéseket, amelyek előírják a tagállamoknak, hogy biztosítsanak az Európába érkező „népvándorlóknak” lakást, egészségügyi ellátást, szociális biztonságot, munkahelyet stb. Ugyanakkor a határvédelem szükségességét is hangsúlyozza ez a másik - látszólag az előbbiekkel teljesen ellentmondásba lévő - dokumentum. Morvai Krisztina erre az ellentmondásra hívta fel a figyelmet az EP strasbourgi plenáris ülésén. Rámutatott továbbá: Magyarország már réges-régen lezárta az Európai Unió schengeni határát, és ezzel megvédte az Európai Uniót - már ami Magyarország lehetőséget illeti. Ezzel hazánk „fekete báránnyá vált”az Európai Unió fősodrata számára. Ideje lenne a rehabilitációnknak, ha már az EU újabban a határvédelem szükségességét hangsúlyozza. Vagy esetleg arról van szó, hogy a nemzeti szuverenitást ismételten durván meg kívánják sérteni azzal, hogy a határvédelem hagyományosan nemzeti hatáskörbe tartozó feladatát egy nemzetek fölötti EU-s intézménynek adnák át? Ezen dilemmákról tájékoztat Morvai Krisztina EP képviselő felszólalása.

 

Bizarr mondatok az EU legfrissebb migráns jelentéséből - Morvai idéz (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A migránsoknak nem csak befogadást, hanem munkahelyet, teljes társadalmi integrációt, tanulást, egészségügyi ellátást, szociális támogatást is kell biztosítani - hangsúlyozza az Európai Parlament legfrissebb jelentése a témában. Ugyanakkor nem tagadják el azt, hogy az Európai Unió lakosságának negyede szegénységben él vagy a szegénység által közvetlenül veszélyeztetett. Ebből a két kijelentésből rögtön le is vonják a következtetést: tovább kell bővíteni a migráció körét, egységes menekültügyre van szükség, az EU államok tehát nem dönthetnek e kérdésben szabadon, továbbá: „aggodalommal tekintenek” azokra az országokra, amelyek saját hazájukat megvédik. Morvai rámutatott arra, hogy ő egy ilyen országból érkezett, és történetesen büszke rá.

 

Morvai: Kártyavárként omlik össze az EU, ha nem hallgat végre polgáraira - migráció és más ügyben (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Parlament Brexit utáni első rendes plenáris ülésén nyoma nincs a britek kilépése okozta sokknak. Ugyanúgy kéttucatnyi képviselő lézeng a teremben a vitákon, s ugyanúgy érdektelennek tűnnek a fősodratú döntéshozók az európai polgárok véleményével kapcsolatban. Akinek nem tetszik az Európába irányuló népvándorlás az szemükben rasszista, szélsőséges, populista...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 9

facebook




xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés