Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

"Minél nagyobb az elnyomás, annál nagyobb az ellenállás!" Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás az Európai Parlament decemberi strasbourgi plenáris ülését összegezte beszélgetésükben. Az érintett témák egyek mellett: a migrációval összefüggő újabb magyarellenes támadássorozat; a tervezett "közös európai határvédelem", mint a szuverenitásunkra leselkedő súlyos veszély; a kézdivásárhelyi HVIM vezető, Beke István elleni (koncepciós) büntetőeljárás és az eset kivizsgálásának kezdeményezése az Európai Bizottságnál.

A "Kiállok Beke István mellett" -nevű Facebook oldal itt elérhető.

 

Kedves Honlaplátogatóim!

E-mail Nyomtatás PDF

A migrációról rendeztünk konferenciát a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal közösen. Kérem, tekintsék meg róla a Hír Tv rövid összefoglalóját s nemsokára egy részletesebb anyagot is. Köszönöm!

Szeretettel: Krisztina

 

Morvai a déli harangszóról, Hunyadiról az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Úgy tűnik, minél inkább gyalázza az EU és a nemzetközi sajtó Magyarországot, annál több érdeklődő turista látogatja és csodálja meg hazánkat -mutatott rá Morvai Krisztina Strassburgban, az Európai Parlament plenáris ülésén. Felhívta a figyelmet hungarikumaink sokszínűségére, s hangsúlyozta: leginkább időszerű "hungarikumunk" Hunyadi győzelme és az erre emlékező déli harangszó. A levezető elnöknél a magyar képviselő nemzeti büszkesége láthatóan kiverte a biztosítékot.

 

Európa árulóiról - a színfalak mögül: Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Parlament október 5-8. közötti strasbourgi plenáris ülésének tanulságait elemzi Morvai Krisztina EP képviselő és Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő. Merkel német kancellár és Hollande francia elnök látogatása és az annak kapcsán rendezett vita világossá tette: egyre nagyobb a szakadék az európai emberek tapasztalatai és véleménye, illetve az európai vezető politikusok szavai és tettei között a bevándorlás kérdésében (is). Erre utalt a vitában Morvai Krisztina és Balczó Zoltán az általuk felemelt molinóval, amelynek felirata: "Merkel, Hollande: Önök elárulták Európát".

A beszélgetésben e téma mellett szóba került a felvidéki magyarok drámai helyzetével foglalkozó strasbourgi meghallgatás, a vörösiszap katasztrófa 5. évfordulója alkalmából tartott vita és nem utolsósorban az is, hogy az európai döntéshozóknak már Hunyadi és a déli harangszó is "politikailag inkorrekt".


 

„A rendőrségnek a határőrzéssel kellene foglalkoznia”

E-mail Nyomtatás PDF

Lánchíd Rádió - MNO.hu

Jogszerűtlen lenne Martonfán létrehozni az ideiglenes befogadóállomást – állítja a Jobbik európai parlamenti képviselője.

Morvai Krisztina a Lánchíd Rádióban ezt azzal indokolta, hogy a kijelölt terület a Nemzeti Földalaphoz tartozik, ezért csak mezőgazdasági tevékenységre lehetne használni. Szerinte jogsértő és antidemokratikus lenne, ha a kormány most valami kiskapuval vagy a föld átminősítésével tudná le a jogi követelményeket. Az EP-képviselő abban bízik, hogy a kabinet hatályon kívül helyezi a rendeletet.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
10. oldal / 35

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban