Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Hogyan tovább, devizahitelesek? – brüsszeli beszélgetés

E-mail Nyomtatás PDF

A felvételen a "devizahitelesek" 2015 tavaszi brüsszeli tüntetését, jogi panaszbeadványának átadását, majd "közmeghallgatását" követő beszélgetés látható. A szereplők devizahiteles civil szervezetek képviselői és jogi szakértők. A téma: mi történt, hol tartunk, s hogyan tovább?

Az átadott petíció.

Miután a petíciót nyilvántartásba veszik és kikerül a Petíciós Bizottság honlapjára, az elérhetőséget a petíció kezdeményezői tudatni fogják, annak egyértelmű jelzésével, hogy miként lehet a petícióhoz csatlakozni.

Bővebben...
 

Hogyan dönt az Európai Parlament Kovács Béla ügyében?

E-mail Nyomtatás PDF

Dr. Morvai Krisztina jogász, európai parlamenti képviselő 2015. április 14-én szakmai elemzést tartalmazó levéllel fordult az Európai Parlament Jogi Bizottságának (JURI) tagjaihoz. Írásában részletesen elemezte az európai parlamenti képviselők mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos joggyakorlatot és jogelméletet. Rámutatott: az irányadó jog alapján nem függeszthető fel a képviselő mentelmi joga akkor, ha az ún." fumus persecutionis" esete forog fenn, azaz alapos a gyanú arra, hogy a képviselő elleni büntetőeljárás indításnak nem az igazságszolgáltatás a valódi célja, hanem a politikus (vagy pártja) politikai tönkretétele. A kialakult joggyakorlatot és szakmai irányelveket Kovács Béla EP képviselő esetére vetítve azt a következtetést vonta le, hogy a Jobbikos politikus esetében egyértelműen a fumus persecutionis, azaz politikai tönkretételi szándék áll fenn. Az angol nyelven írott levél magyar fordítását dr. Morvai Krisztina eljuttatta a magyar sajtó (média) részére.

Bővebben...
 

Morvai a Kovács Béla-ügyről, devizahitelesekről, Kárpátaljáról, 2006-ról a Hír TV-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai a Kovács Béla-ügyről, devizahitelesekről, Kárpátaljáról, 2006-ról a Hír TV-ben 2015. április 10-én, a Magyarország élőben című műsorban.

 

A devizahiteleseknek elegük lett! Most Brüsszelbe mentek és a végsőkig harcolnak...

E-mail Nyomtatás PDF

2015. március 31-én Brüsszelben az Európai Parlamentben tiltakozó, figyelemfelkeltő akciót tartottak magyar civilek a Radikális Bankellenes Csoport szervezésében.  Ennek keretében a becsapott magyar devizahitelesek képviseletében petíciót nyújtottak be, tüntettek és a dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő által szervezett közmeghallgatáson ismertették a teljes kiszolgáltatottságba került adósok helyzetét.

A petíció linkje itt elérhető.

Az eseményen levetítésre került az „Igazságot akarunk! – adósságcsapdába esett devizahitelesek segélykiáltása” című dokumentumfilm. A film itt tekinthető meg:Bővebben...
 

Morvai tanúvallomása Gergényiék perében: Mi történt 2006 őszén? (3. rész)

E-mail Nyomtatás PDF

A bíróság 2015. március 3-án tanúként hallgatta meg dr. Morvai Krisztina jogászt, EP képviselőt, a Civil Jogász Bizottság társelnökét a 2006 őszi "események" miatt Gergényi Péter, Bene László és más akkori rendőri vezetők elleni büntetőperben. A tanúvallomásból megismerhetőek a 2006 szeptember 18. és október 23. közötti tömeges rendőri brutalitások, önkényes letartóztatások és koncepciós eljárások részletei, valamint a Civil Jogász Bizottság "műhelytitkai". A felvételen a három részből álló vallomás harmadik része látható, vágatlanul.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
10. oldal / 33

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban