Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Morvai az állami bűnözők nyomában, avagy korrupció és földmutyik a Hortobágyon - Második rész

E-mail Nyomtatás PDF

Hogyan kergeti halálba a juhászt, teszi tönkre a gazdálkodókat, rongálja a föld minőségét és betegíti meg az állatokat a "földmutyi" jelensége? Az Európai Unió által fizetett területalapú támogatások haveri zsebekbe juttatásának és a földjüktől, legelőjüktől megfosztott gazdák sorsának járt utána Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő, aki az Európai Bizottságnál kezdeményezte a visszaélések feltárását. Almási Lajos háromrészes dokumentumfilmjének második része.

Bővebben...
 

Egyedül nem megy! Tudnivalók "devizahiteleseknek" - Morvai Krisztina és a RAB csoport a kiútról

E-mail Nyomtatás PDF

Kerékgyártó Katalin és Kerékgyártó László, a Radikális Bankellenes Csoport vezetői válaszolnak Morvai Krisztina EP képviselő kérdéseire a "devizahitelek forintosítása", valamint a banki elszámolások tapasztalatairól, a devizahitelesek összefogásának jelenlegi formáiról és sikereiről, a jelenleg még magányosan küzdők csatlakozási lehetőségeiről, a tisztességes és igazságos megoldásért folytatott szervezett küzdelemről. Rámutatnak: igen fontos, hogy a "devizahitelezés" kárvallottjai összefogjanak egymással, de legalább ilyen fontos, hogy az egyéb jogfosztott csoportok - például földjüktől megfosztott gazdák - is közösen, s a többi jogfosztott csoporttal összefogva harcoljanak az igazságért. Fontos praktikus információk s jogi tudnivalók is elhangoznak a "devizahitelesek" számára.

A "devizahitel" károsultak brüsszeli közmeghallgatását és tüntetését bemutató felvételeket itt találja:

Hogyan tovább, devizahitelesek? – brüsszeli beszélgetés

A devizahitelesek Európai Parlamenthez benyújtott petíciója itt olvasható

Hazugság a "devizahitel" és a "forintosítás" - brüsszeli meghallgatás vágatlanul, II. rész

Hazugság a "devizahitel" és a "forintosítás" - brüsszeli meghallgatás vágatlanul, I. rész

Devizahitelesek Brüsszelben - Drámai képsorok és történetek


 

"Nem nyugszunk bele!" - Morvai és Gaudi Trianonról, földrablásokról, korrupcióról, Magyarország és az EU viszonyáról és sok másról (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A felvételen Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás strasbourgi beszélgetése látható, az Európai Parlament 2015 júniusi plenáris ülése után. A témák többek között: Magyarország és az EU viszonya - tényleg "háborúzik-e" az Unió Magyarországgal; az elcsatolt magyar területeken élők önrendelkezési joga - s ennek európai modelljei; az oroszországi helyzet; a magyarországi földmutyik s egyéb bevett korrupciós gyakorlatok - beleszólhat-e az EU az utóbbiakba, s "hazaárulás"-e ennek felvetése. Szóba kerül még a FIFA botrány - a politika, a sport és a büntetőjog viszonya; valamint a Snowden-ügy...

 

Morvait helyreutasította az elnök a Magyar Parlamentben (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő felszólalt a Magyar Országgyűlés költségvetésről szóló vitájában. Jogerős büntetőbírósági ítéletekből vett idézetekkel támasztotta alá annak szükségességét, hogy a gyermekvédelmi rendszerre vonatkozó költségvetési tételt alaposan meg kell emelni, a jelenleg 80.000 forintot kereső családgondozók és gyermekvédelmi szakemberek fizetését fel kell emelni. A gyermekek bántalmazásáról, elhanyagolásáról, velük szembeni nemi erőszakról szóló valós történetek ismertetése során a Házelnök rendreutasította Morvait azzal, hogy "ilyen szavak nem hangozhatnak el a Magyar Parlamentben". Az "illetlen szavak" egyébként szülők szájából hangzottak el, lelki bántalmazás során, gyermekükkel szemben. Morvai Krisztina közölte, hogy a figyelmeztetést tudomásul veszi, de képviselőtársait emlékeztette arra, hogy a bántalmazott gyermekek nincsenek abban a helyzetben, hogy hasonlóképpen helyreutasítsák és leállítsák az őket durván megbántó, lelküket tönkretevő bántalmazóikat.  

A teljes felszólalás itt látható:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
10. oldal / 34

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban