Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Európa árulóiról - a színfalak mögül: Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Parlament október 5-8. közötti strasbourgi plenáris ülésének tanulságait elemzi Morvai Krisztina EP képviselő és Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő. Merkel német kancellár és Hollande francia elnök látogatása és az annak kapcsán rendezett vita világossá tette: egyre nagyobb a szakadék az európai emberek tapasztalatai és véleménye, illetve az európai vezető politikusok szavai és tettei között a bevándorlás kérdésében (is). Erre utalt a vitában Morvai Krisztina és Balczó Zoltán az általuk felemelt molinóval, amelynek felirata: "Merkel, Hollande: Önök elárulták Európát".

A beszélgetésben e téma mellett szóba került a felvidéki magyarok drámai helyzetével foglalkozó strasbourgi meghallgatás, a vörösiszap katasztrófa 5. évfordulója alkalmából tartott vita és nem utolsósorban az is, hogy az európai döntéshozóknak már Hunyadi és a déli harangszó is "politikailag inkorrekt".


 

„A rendőrségnek a határőrzéssel kellene foglalkoznia”

E-mail Nyomtatás PDF

Lánchíd Rádió - MNO.hu

Jogszerűtlen lenne Martonfán létrehozni az ideiglenes befogadóállomást – állítja a Jobbik európai parlamenti képviselője.

Morvai Krisztina a Lánchíd Rádióban ezt azzal indokolta, hogy a kijelölt terület a Nemzeti Földalaphoz tartozik, ezért csak mezőgazdasági tevékenységre lehetne használni. Szerinte jogsértő és antidemokratikus lenne, ha a kormány most valami kiskapuval vagy a föld átminősítésével tudná le a jogi követelményeket. Az EP-képviselő abban bízik, hogy a kabinet hatályon kívül helyezi a rendeletet.

Bővebben...
 

Morvai az állami bűnözők nyomában, avagy korrupció és földmutyik a Hortobágyon - Harmadik rész

E-mail Nyomtatás PDF

Hogyan kergeti halálba a juhászt, teszi tönkre a gazdálkodókat, rongálja a föld minőségét és betegíti meg az állatokat a "földmutyi" jelensége? Az Európai Unió által fizetett területalapú támogatások haveri zsebekbe juttatásának és a földjüktől, legelőjüktől megfosztott gazdák sorsának járt utána Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő, aki az Európai Bizottságnál kezdeményezte a visszaélések feltárását. Almási Lajos háromrészes dokumentumfilmjének harmadik része.


Bővebben...
 

Morvai az állami bűnözők nyomában, avagy korrupció és földmutyik a Hortobágyon - Második rész

E-mail Nyomtatás PDF

Hogyan kergeti halálba a juhászt, teszi tönkre a gazdálkodókat, rongálja a föld minőségét és betegíti meg az állatokat a "földmutyi" jelensége? Az Európai Unió által fizetett területalapú támogatások haveri zsebekbe juttatásának és a földjüktől, legelőjüktől megfosztott gazdák sorsának járt utána Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő, aki az Európai Bizottságnál kezdeményezte a visszaélések feltárását. Almási Lajos háromrészes dokumentumfilmjének második része.

Bővebben...
 

Egyedül nem megy! Tudnivalók "devizahiteleseknek" - Morvai Krisztina és a RAB csoport a kiútról

E-mail Nyomtatás PDF

Kerékgyártó Katalin és Kerékgyártó László, a Radikális Bankellenes Csoport vezetői válaszolnak Morvai Krisztina EP képviselő kérdéseire a "devizahitelek forintosítása", valamint a banki elszámolások tapasztalatairól, a devizahitelesek összefogásának jelenlegi formáiról és sikereiről, a jelenleg még magányosan küzdők csatlakozási lehetőségeiről, a tisztességes és igazságos megoldásért folytatott szervezett küzdelemről. Rámutatnak: igen fontos, hogy a "devizahitelezés" kárvallottjai összefogjanak egymással, de legalább ilyen fontos, hogy az egyéb jogfosztott csoportok - például földjüktől megfosztott gazdák - is közösen, s a többi jogfosztott csoporttal összefogva harcoljanak az igazságért. Fontos praktikus információk s jogi tudnivalók is elhangoznak a "devizahitelesek" számára.

A "devizahitel" károsultak brüsszeli közmeghallgatását és tüntetését bemutató felvételeket itt találja:

Hogyan tovább, devizahitelesek? – brüsszeli beszélgetés

A devizahitelesek Európai Parlamenthez benyújtott petíciója itt olvasható

Hazugság a "devizahitel" és a "forintosítás" - brüsszeli meghallgatás vágatlanul, II. rész

Hazugság a "devizahitel" és a "forintosítás" - brüsszeli meghallgatás vágatlanul, I. rész

Devizahitelesek Brüsszelben - Drámai képsorok és történetek


 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
9. oldal / 33

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban