Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Már nem titkolják: az EU célja a tömeges, legális bevándoroltatás és a globális világrend -Morvai és Gaudi az EP áprilisi üléséről (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő és dr. Gaudi-Nagy Tamás európai jogi szakjogász, az NJSZ ügyvezetője az Európai Parlament idei áprilisi plenáris ülése után, annak tapasztalatairól beszélgetnek "a színfalak mögött", Strasbourgban.

A témák:

- háborús menekültek helyett most már nyíltan bevándorlókról és munkát kereső, "innovatív" gazdasági migránsokról szólnak a friss EU dokumentumok, a cél: az illegális migráció helyett a tömeges legális bevándoroltatás távoli idegen kultúrákból Európába; a kiemelt vita és a Bizottság közös bevándorlási politikát erőltető veszélyes javaslatának elemzése

- a közös védelmi és biztonságpolitika nem titkolt célja a globális világrend megvalósítása a NATO-t szolgáló közös európai haderővel, a nemzetállamok önálló energia-ellátásának felszámolásával, a II. világháború utáni európai belső határok mindenek feletti védelmével és hosszú távon a nemzeti önrendelkezés és a nemzetállamok

megszüntetésével

- a globális tervekkel szembehelyezkedő, rossz nebulók az EU-ban: Magyarország után a szintén "renitens" Lengyelországot próbálják megfegyelmezni, nem sok eredménnyel (a Lengyelországról szóló jelentésről)

- kitekintés: Orbán Viktor miniszterelnök délvidéki látogatásának értékelése és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat erdélyi jogi monitorozó útjának néhány tapasztalata

- a kézdivásárhelyi székely hazafiak üzenete a bukaresti börtönből

 

Morvai: Senki nem kényszeríthető rá, hogy feladja biztonságát (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Hamis a kötelező betelepítési kvótáról szóló európai egyezmény, mert azt a látszatot kelti, hogy megoldja a problémát – mondta Morvai Krisztina, a Jobbik által jelölt, független EP-képviselő a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

A politikus szerint a legutóbbi EU-csúcson Orbán Viktor által is aláírt záródokumentum nem jelenti a magyar kormány kvótákkal kapcsolatos álláspontjának feladását, mert az jogilag nem kötelező érvényű dokumentum.

„Egyetlen tagállam sem kényszeríthető arra, hogy a biztonságát feladja, márpedig Párizs után vagyunk, terrorcselekmények után vagyunk, tudjuk azt, hogy az elkövetők jelentős része ezzel a migránshullámmal került be Európába. Tegnapi hír, hogy a NATO európai erőinek főparancsnoka maga is kimondta, hogy egyértelműen jönnek be terrorista elemek, bűnöző elemek. Nem kényszeríthető egyetlen ország sem arra, hogy feladja azt a biztonságot, amelyet pont az EU saját szerződéseiben igyekszik garantálni” – mutatott rá az európai parlamenti képviselő.

Forrás.

 

Értéktelenek-e a magyar emberek?

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap Látogatóim!

"...sokan mások is értéktelennek érzik magukat magyarként, Magyarországon? Mivel van ez összefüggésben? A néplélekkel? A politikával? A gazdasági helyzettel?" - így fejeződött be egy levél, amit nemrégiben kaptam. Kérem, olvassák el,s írják meg véleményüket, válaszaikat a kérdésekre, esetleg saját tapasztalataikat, akár a Facebook oldalamon, akár email-en (krisztina.morvai@europarl.europa.eu).

Előre is köszönöm,

szeretettel, Krisztina


Kedves Krisztina!

Az elmúlt évek során sajnos nagyon sok fiatal rokonom és ismerősöm távozott külföldre. Szinte mindegyikük arról számol be, hogy itthon egyfelől nem tudtak megélni a jövedelmükből, másfelől értéktelennek érezték magukat, azt élték meg, hogy "nem fontosak", "nem számítanak" a saját hazájukban, Magyarországon.

Bővebben...
 

"Minél nagyobb az elnyomás, annál nagyobb az ellenállás!" Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás az Európai Parlament decemberi strasbourgi plenáris ülését összegezte beszélgetésükben. Az érintett témák egyek mellett: a migrációval összefüggő újabb magyarellenes támadássorozat; a tervezett "közös európai határvédelem", mint a szuverenitásunkra leselkedő súlyos veszély; a kézdivásárhelyi HVIM vezető, Beke István elleni (koncepciós) büntetőeljárás és az eset kivizsgálásának kezdeményezése az Európai Bizottságnál.

A "Kiállok Beke István mellett" -nevű Facebook oldal itt elérhető.

 

Kedves Honlaplátogatóim!

E-mail Nyomtatás PDF

A migrációról rendeztünk konferenciát a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal közösen. Kérem, tekintsék meg róla a Hír Tv rövid összefoglalóját s nemsokára egy részletesebb anyagot is. Köszönöm!

Szeretettel: Krisztina

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
7. oldal / 33

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban