Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Újabb felszólalásom az EU-nak az Emberi Jogi Konvencióhoz történő csatlakozása kapcsán

E-mail Nyomtatás PDF


Megtekintés LightBoxban

Újabb felszólalásom az EU-nak az Emberi Jogi Konvencióhoz történő csatlakozása kapcsán, melyben arra szólítom fel a biztost, hogy végre nyíltan és világosan fogalmazza meg, hogy milyen kézzelfogható előnye származik az állampolgároknak a csatlakozásból. Választ ismételten nem kaptam.

 

Felszólalásaim az EU-nak az Európai Emberi Jogi Egyezményhez - lásd "Strasbourgi bíróság" - való (felesleges, sőt káros) csatlakozása kapcsán

E-mail Nyomtatás PDF

Mi szükség van arra, hogy az Európai Unió, amely - szerencsére - nem egy önálló állam, csatlakozzon ahhoz az Európai Emberi Jogi Konvencióhoz, amelynek minden egyes tagállam külön- külön már részese? Miért akarják elhitetni, hogy az európai állampolgároknak új lehetőség a strasbourgi bírósághoz fordulás - mikor mindenki tudja, hogy nem így van - tette fel a kérdést Morvai Krisztina az Európai Parlament plenáris ülésén és a Szabadságjogi Bizottságban.


Megtekintés LightBoxban

 

Szima Judit - a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkára - jogsértő bírósági elítélése ellen tiltakoztam az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF


Megtekintés LightBoxban

A május 5- i plenáris ülésen tájékoztattam az Európai Parlamentet arról, hogy Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetének főtitkárát a magyar bíróság- meggyőződésem szerint az Európai Emberi Jogi Egyezmény 11. cikkét megsértve- elítélte szakszervezeti tevékenységének gyakorlása miatt.

A megdöbbentő ügy fejleményeiről folyamatosan tájékoztatni fogom a Parlamentet. A Szima Judit elleni büntetőperről szóló videófelvételek megtalálhatók a TMRSZ honlapján: www.tmrsz.hu

Ezúton kérek mindenkit, akinek fontosak a magyar emberek munkavállalói és szakszervezeti jogai, hogy minden lehetséges módon fejezzék ki felháborodásukat az ítélet miatt és vállaljanak szolidaritást a Tettrekész Magyar Rendőrök Szakszervezetével és Szima Judittal.

 

Az Izrael gázai tömeggyilkosságát elítélő Goldstone-jelentés megszavazását indokolom a palesztinokat megkövetve

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar diplomácia folyamatosan ellenszegült a Goldstone-jelentésnek.


Megtekintés LightBoxban

 

Mi ez a kettős mérce?

E-mail Nyomtatás PDF

Álljon ki Irán is a magyarok emberi jogaiért! - Ezúttal a perzsa embereket (irániakat) kértem, hogy a kölcsönösség jegyében ők is álljanak ki a magyarok emberi jogaiért, ha már a budapesti szemkilövéseket belügynek tekintő EU-t annyira foglalkoztatja az iráni emberi jogi helyzet.


Megtekintés LightBoxban

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>
39. oldal / 40

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban