Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Megrendítő és felháborító a székely hazafiak bebörtönzése! - Morvai Krisztina közleménye (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Magyar emberként és magyar emberi jogokkal foglalkozó jogászként mélyen megrendített, és felháborított Beke István és Szőcs Zoltán székely hazafiak bebörtönzése. Büntetőügyüket kezdettől fogva figyelemmel kísértem, és arra a meggyőződésre jutottam, hogy kizárólag az eljárás megszüntetése, illetve a teljes felmentés lenne igazságos döntés esetükben. Sajnos nem egyedülálló eset, hogy a büntetőjogot visszaélésszerűen politikai célokra használják fel. A magam részéről a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetőjével Dr. Gaudi-Nagy Tamással és nemzeti jogvédő kollégáimmal együtt mindent meg fogok tenni a hazafiak kiszabadítása és az eljárás igazságos lezárása érdekében. Nagyon fontos, hogy minél többen megismerjék az ügy hátterét és a hazafiak és családjuk valós (patrióta) tevékenységét, tisztaságát és tisztességességét. Ennek érdekében újratöltve bemutatjuk azokat a dokumentumfilmeket, amelyeket a két családról készítettünk a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogvédő-monitorozó útja keretében, illetve azon felszólalásaimat, amelyeket az üggyel összefüggésben elmondtam az eljárás előző szakaszában.

Aki Beke Istvánt, Szőcs Zoltánt, és családjaikat, valamint a nemzetért folytatott tevékenységeiket megismerte, pontosan tisztában van vele, hogy az ellenük folyó büntetőeljárás gyalázatos, hamis vádakon és manipulált bizonyítékokon alapszik, és a büntetőügy célja a magyarok emberi méltóságának és jogainak sárba tiprása.

Kérem, hogy az ügy fontosságára való tekintettel minél többen osszák meg ezeket az anyagokat. 

Szabadságot a politikai foglyoknak, szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak!

Szeretettel:
Morvai Krisztina 

Dokumentumfilmek:

Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében

magyarul: Székely hazafiak terrorizmussal gyanúsítva

románul: Secui suspectați de terorism

angolul: Szekler patriots accused with terrorism

Ez a dokumentumfilm pedig bemutatja - egyebek mellett - miért kell küzdeniük az erdélyi magyaroknak:

magyarul: Magyar könnyek a román bíróságon

románul: Lacrimi unguresti la Judecatoria din Romania

angolul: Hungarian tears at the Romanian Court

Morvai Krisztina összefoglaló előadása a Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi monitorozó körútjának tapasztalatairól:

"Ceausescu rég meghalt, de az erdélyi magyarok jogfosztottsága megmaradt"

Morvai Krisztina felszólalásai az EP-ben:

Morvai a kézdivásárhelyi Beke István önkényes letartóztatásáról és a valódi terrorizmusról az EP-ben (videóval)

Önkényes és elfogadhatatlan büntetőeljárás! Morvai a székely Beke-ügyről


 

Kampányeszköz Magyarország démonizálása (Hangoló 2018. 06. 27.)

E-mail Nyomtatás PDF

„Illegitim banánköztársaságnak” próbálják láttatni Magyarországot a Soros Györgyhöz közel álló európai erők a saját hatalmuk védelme érdekében. Erről Morvai Krisztina, független Európai Parlamenti képviselő beszélt a Karc FM-en, miután az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága elfogadta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést. A magyar politikus emlékeztetett: ugyanezen a napon előterjesztettek egy olyan határozatot is, amely elfogadhatatlannak minősítené a migránsoknak segítséget nyújtó civil szervezetek kriminalizálását, vagyis a nemrég elfogadott Stop Soros törvényt.

Morvai Krisztina szerint ezek a lépések egyrészt azt a célt szolgálják, hogy visszaállítsák azt a – nyugati nagyhatalmak és gazdasági erők szempontjából – sokáig jól működő rendszert, amelynek lényege: “a gazdasági hatalom leadja a megrendelést, a politikai hatalom teljesíti azt, a média pedig eladja az embereknek”. Ezt a metódust borította fel ugyanis a 2010-ben megválasztott nemzeti-konzervatív magyar kormány, amelynek a harmadszori, nagy arányú győzelmét Nyugat Európában igyekeznek démonizálással megmagyarázni a saját választóiknak.

A független EP képviselő szerint ugyanis a másik fontos mozgatórugója a Magyarország-ellenes jelentéseknek az a félelem, hogy nyugaton is egyre többen hallják meg a V4-ek felől érkező hangokat, és fellázadnak saját vezetőik ellen. Ha azonban elhitetik azt, hogy Magyarországon és Lengyelországban csorbulnak az emberi jogok, lebomlik a demokrácia és megszűnt a sajtószabadság, akkor el lehet érni, hogy ne tekintsenek mintaként ezekre az országokra.

Morvai Krisztina ezzel együtt úgy látja: a migrációs politikában az Európai Unió döntéshozói egyértelműen Soros György, mint gazdasági hatalom megrendelését teljesítik. A közös európai migrációs tervet pedig azért igyekeznek mihamarabb tető alá hozni, mert a 2019-es európai parlamenti választások után felálló Európai Parlamentben már nem biztos, hogy meghoznák a migránsok tömeges behívását elősegítő döntéseket. Simon-Palov Judit interjúja.

Az interjúban hivatkozott anyagok a következő linkeken érhetőek el:

Soros a Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre sürgeti az EU-t.

Soros sürgeti az EU-t, hogy tartsa Lengyelországot és Magyarországot demokratikus ellenőrzés alatt

Soros György sürgeti az Európai Uniót, hogy tartsa nyomás alatt Lengyelországot és Magyarországot a jogállamiság megőrzése érdekében. A Brüsszeli Közgazdasági Fórumon az amerikai milliárdos elmondta, üdvözli az EU legutóbbi kemény fellépését mindkét országgal szemben, mely kritikák a növekvő önkényuralommal vádolják őket.

„Teljes mértékben csodálom azt a bátorságot a magyar emberek részéről, amellyel ellenálltak az Orbán kormány által kialakított csaló és korrupt maffiaállamnak. Biztatónak látom, ahogy az EU intézmények energikusan reagáltak a Lengyelországtól és Magyarországtól érkező kihívásokra” – tette hozzá Soros György.

Nyílt Társadalom Intézet jogi elemzés

EP LIBE bizottság határozata


 

Gondolatok a Jobbikról, a Mi Hazánk mozgalomról, az emberközpontú politizálásról és az európai parlamenti választásokról

E-mail Nyomtatás PDF

Pontosan tíz éve annak, hogy elkészítettük a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2009. évi európai parlamenti választási programját. Talán sokan emlékeznek arra, hogy ennek az akkor igen nagy érdeklődést kiváltó programnak a két fő eleme a következő volt: „Magyarország a magyaroké” és „Pénz- és profitközpontú gondolkodás helyett ember-és közösségközpontú gondolkodást és döntéshozatalt!”. Sok minden történt azóta... A Jobbik illetve a nemzeti radikális mozgalom most már egyértelműen kettéválik. Hamarosan sor kerül a Jobbikot maguk mögött hagyó nemzeti érzelmű „radikálisok” zászlóbontására Ásotthalmon. Nosztalgiával olvastam a véletlenül kezembe akadt egykori európai parlamenti választási programunkat. Mélyen érintett érzelmileg a visszagondolás azokra az időkre s arra, hogyan jártunk településről településre, és hogyan tapasztaltuk meg az emberek lelkesedését azok iránt az értékek és elvek iránt, amelyeket akkor meghirdettünk. Egyik szemem sírt, a másik nevetett, amikor végigolvastam saját bevezető gondolataimat az európai parlamenti választási programhoz. Elszomorodtam, hiszen az eltelt tíz év során a párt jelentősen eltávolodott az ott meghirdetett értékrendtől. Ugyanakkor örültem is, hiszen büszkén mondhatom, hogy az eltelt közel egy évtized során európai parlamenti képviselőként betartottam mindazt, amit ebben a rövid tanulmányban írtam. Meggyőződésem, hogy a nemzeti radikális mozgalom jövőbeni sikerét az fogja meghatározni, hogy kik lesznek azok, akik tudnak és mernek az akkor, tíz évvel ezelőtt meghatározott és meghirdetett „emberközpontúság” és nemzetközpontú értékrend mentén politizálni. Szívből kívánok ehhez minden egykori harcostársamnak sok sikert!

Kérem, olvassák el a Jobbik 2009. évi európai parlamenti programjához írt rövid bevezető tanulmányomat (Alapértékeink, 4-10. oldal), és amennyiben idejük engedi, az egész programot (az alábbi linkre kattintva)

Köszönettel és szeretettel:
Morvai Krisztina

 

Morvai Krisztina a Pesti Srácok új videóportré-sorozatában: “Szép időszak volt, jó volt magyarnak lenni” (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


„Fel kell emelni a fejünket és vissza kell venni a hazánkat” – mondta Morvai Krisztina a PestiSrácok.hu újonnan induló, Arcok című videóportré-sorozatában. Az európai parlamenti képviselőnő kifejtette: nagyon sok feszültséget és fájdalmat vált ki belőle az, ahogy Magyarországot állandóan gonosz, gyalázatos és jogellenes eszközökkel támadják, és hogy az ellenzéki pártok is abban versenyeznek, hogy hogyan éreztethetnék még jobban a magyarokkal azt, hogy „lúzerek”, amiért egy „semmirevaló, sikertelen” országban élnek. Hozzátette: pontosan ezért fáj neki az, amit most csinál a Jobbik. „2008-ban jártuk az országot és lelkesítettük az embereket. Nem azt mondtuk, hogy minden milyen borzalmas, hanem azt, hogy hogyan szeretnénk még előbbre vinni Magyarországot” – fogalmazott. Morvai az interjú során nem csak arról beszélt, hogy mennyire viselte meg az elmúlt tíz év, mit bánt meg és mit tanult ebből az időszakból, miért ment tönkre a házassága, mikor és miért alakulhatott ki nála két súlyos betegség is, melyekből hogyan gyógyult fel, de azt is elárulta, hogy már nagyon várja, hogy visszamenjen tanítani. Mindezek ellenére úgy látja, jövőre, az európai parlamenti munkától búcsúzva egy szép időszak zárul le az életében, még pedig azért, „mert jó volt magyarnak lenni, és segítettem másoknak is abban, hogy érezzék, mennyire jó magyarnak lenni.”

A videót Szecskó Petra és Szerencsés D. Márton készítették.

A videó a youtube oldaláról itt érhető el.

 

Morvai: Véleményem a Jobbikban zajló folyamatokról, tanácsaim Dúró Dórának, Toroczkainak, a "zászlóbontóknak" - hanganyaggal

E-mail Nyomtatás PDF

A Kossuth rádióban nyilatkoztam a Jobbik-ban zajló döbbenetes folyamatokról s ismét kértem Dúró Dórát, hogy vissza ne adja mandátumát az eltorzult pártnak. Megfogalmaztam miként és mennyiben megy szembe egykori emberközpontú, hazafias értékrendjével a párt s tanácsokat adtam Toroczkaiéknak, a "zászlóbontóknak". Az interjú a következő linkre kattintva hallgatható, kérem, hogy a kurzorral lefelé haladva keressék meg a nevemet tartalmazó címen szereplő nyolcperces anyagot.


Előre is köszönöm a megosztásokat, szeretettel

Morvai Krisztina

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 49

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés