Címlap


A Jobbik üdvözli Budaházyék fogva tartásának megszüntetését

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik Országos Elnöksége örömmel üdvözli a Fővárosi Bíróság döntését, mellyel tegnap megszüntette a Budaházy György és Szász Endre több mint két éven át törvényellenesen fenntartott előzetes letartóztatását. Így a megaláztatások és jogsértések sorát elszenvedők végre családjukkal lehetnek. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy ehhez az eljáráshoz képest feleannyi idő- és pénzráfordítással, szakmai és emberi erőfeszítéssel már régen rács mögé juttathatták volna Gyurcsányt és társait a 2006-os vérengzések miatt.

A Budaházy és társai elleni eljárás a Gyurcsány-korszak gyalázatos terméke és terhes öröksége, az ilyen eljárásokat mihamarabb meg kell szüntetni, mivel elejétől kezdve a hatalom megfélemlítő politikai koncepciója alapján folyt. Ma már az is világos, hogy csak akkor lehet a múltat teljesen lezárni, ha a 2002-2010 közötti időszak politikai elítéltjeit és üldözötteit közkegyelemben részesítik, a jogsértések felelőseit megbüntetik, és a meghurcoltak teljeskörű jóvátételt kapnak. Követeljük, hogy haladéktalanul távolítsák el azokat, akik a 2006-os megtorló, illetve koncepciós eljárásokban közreműködtek, mivel jelenlétük a felelősségre vonás egyik legfőbb gátja.

Bővebben...
 

Barroso "Egyesült Európai Államokat" követelt

E-mail Nyomtatás PDF

A magyar EP-képviselők reakciói Barroso bizottsági elnök "Egyesült Európai Államokat" követelő beszédére és részletek Barroso gondolataiból.


Megtekintés LightBoxban

 

Mi a Külügyminisztérium és a Magyar Kormány álláspontja az önálló palesztin államiságot illetően?

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Dr. Martonyi János Külügyminiszter Úr!

Az Európai Parlament és a Palesztin Törvényhozó Tanács közötti bilaterális kapcsolatokért felelős delegáció (DPLC) egyetlen magyar tagjaként érdeklődéssel olvastam a következő hivatalos külügyminisztériumi hírt:  

"Martonyi János szeptember 22-én este részt vett az Egyesült Államok és az Európai Unió közös tanácskozásán, amelynek egyik legfontosabb témája a palesztin státus kérdése volt." 

Emellett öröm volt számomra, hogy az EP tegnapi plenáris ülésén, - amelynek egyik témája az önálló Palesztin Állammal kapcsolatos vita volt - a magyar kormánypárt (FIDESZ) képviselője Schöpflin György képviselőtársunk kifejezetten az önálló Palesztin Állam elismerése, ENSZ tagsága  mellett foglalt állást, s kritikával illette azt ezt ellenző izraeli érveket. (Hasonló állásponton volt számos más neves néppárti képviselő, így Pöttering úr is, az EP volt elnöke). Ezek a felszólalások (s sajátom is) itt tekinthetők meg. (Emellett természetesen az EP hivatalos archívumában is.) 


Megtekintés LightBoxban

A "Bővebben" gombra kattintva levelem folytatása, illetve Martonyi János válasza olvasható.

Bővebben...
 

Elítéljük a neoliberális elvekre épülő uniós gazdaságpolitikát!

E-mail Nyomtatás PDF

Sajtóközlemény

Az Európai Parlament szeptember 28-i plenáris ülésén elfogadott egy határozatsorozatot, amely a túlzott makrogazdasági hiányok kiigazítására vonatkozik. Büntetések terhe mellett ki akarják kényszeríteni az 1997-ben elfogadott Stabilitási és Növekedési Paktum betartását, vagyis a 3%-nál kisebb államháztartási hiányt és a 60% alatti államháztartási adósságot.

A neoliberális hitelveket valló Európai Bizottság – teljesen hibásan – abból indul ki, hogy az eurozóna azért van válságban, mert a tagországok nem tartják be a Stabilitási és Növekedési Paktumban előírt követelményeket, holott az euroövezeti problémák nem a költségvetési hiányokból származnak, hanem abból, hogy a kilencvenes évek pénzügyi liberalizációja a bankszektor deregulációja és az euró bevezetése miatt a gyengébb versenyképességű országok külkereskedelmi egyensúlya megbomlott és ennek nyomán nagyarányú adósságot halmoztak fel. Mindezt tetézte az a mérhetetlen pénzügyi spekuláció, ami Magyarországon is egymillió család devizában történő eladósodásához vezetett.

Bővebben...
   

Rajtam kívül Schöpflin néppárti képviselő is az önálló palesztin állam mellett szólalt fel

E-mail Nyomtatás PDF

Az önálló palesztin államról szóló vitában hallhatják Morvai Krisztina (Jobbik), Schöpflin György (Fidesz) és Hans-Gert Pöttering (volt EP-elnök) felszólalását az izraeli álláspont ellen. Bízhatunk a magyar "igen"-ben?


Megtekintés LightBoxban

   

Szabadságot Palesztinának!

E-mail Nyomtatás PDF

Ezekben a napokban különleges tisztelettel és szeretettel gondolok a palesztin népre és a palesztin barátaimra. Bízom benne, hogy a magyar állam igennel szavaz majd az önálló palesztin államra az ENSZ-közgyűlésben!

Palesztin nemzeti dal - magyar felirattal (forrás: Kuruc.info)


Megtekintés LightBoxban

   

Budaházyért és az elszámoltatásért tüntettünk a Kossuth téren az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 5. évfordulóján

E-mail Nyomtatás PDF

Félezer résztvevő jelent meg szombaton délután és este a budapesti Kossuth téren azon a tüntetésen, amelyet a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezett az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulója alkalmából.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében 17 órakor kezdődött tüntetést a Hungarica kezdte meg Sziva Balázzsal és Morvai Krisztinával. A „Szabadság betűi” című számuk ma is aktuális, hiszen a helyzet öt év alatt sem változott sokat.


Megtekintés LightBoxban

A Hungarica után Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, nemzeti jogvédő harcos kezdte meg beszédét. Elmondta, hogy a „forradalmi” kormány továbbra sem reklámozza a „nagy elszámoltatást”. „A mostani vezetésnek nem érdeke, hogy igazi elszámoltatást csináljon.” A jogvdő a hazug Gyurcsány-rendszerrel szemben felkelt emberek elleni öt évvel ezelőtti rendőri erőszakkal kapcsolatban az elszámoltatások és az igazságétel hiányáról beszélt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Következő > Utolsó >>
75. oldal / 84

Köszöntöm megújult honlapomon!


Megtekintés LightBoxban 


Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban