Címlap


Legújabb szenvedélyes felszólalásom az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF


Megtekintés LightBoxban

Az Európai Parlament AGRI szakbizottságának november 7-i, történelminek nevezhető ülésén az EU három intézménye: a Parlament, a Bizottság és a Tanács képviselői vitatták meg azt a Közös Agrárpolitika reformjáról szóló javaslatcsomagot, amelyet az Európai Bizottság néhány hete mutatott be, kijelölve a jövőbeli KAP irányait.
Ellentétben Vajda Lászlóval, aki Magyarország hivatalos álláspontját képviselte és "a Bizottság jogszabályi javaslatát jó kiindulóalapnak tekintette", én a magyar gazdák érdekeinek védelmében szólaltam fel. Álságosnak és hazugnak tartom, hogy versenyképességről beszélünk, miközben az újonnan csatlakozó országok, köztük Magyarország gazdái a régi tagállambeli versenytársaiknak járó közvetlen kifizetéseknek jelenleg is tört hányadát kapják. A régi tagállamok kifizetéseivel megegyező szintet az új KAP életbe lépéséig sem fogják elérni, így 2014-től is jelentős hátrányban lesznek.
Javasoltam, hogy az EU által másodosztályúnak tekintett tagállamok, köztük Magyarország is készítsen mérleget a csatlakozásból adódó előnyökről illetve hátrányokról, vonja le a megfelelő következtetéseket, és ha gyökeres változás nem történik, lépjen ki az Unióból.

     

Cigány - magyar együttélés és bűnözés - I. rész: Pali bácsi

E-mail Nyomtatás PDF

Rövidfilmek Morvai Krisztina országjárásáról

Magyarország számos részén az emberek mindennapjainak szerves részévé vált a lopások, fosztogatások, fenyegetések, erőszakos bűncselekmények elszenvedése, illetve a bűnözőktől való megalapozott félelem. A rendőrség, az állam szinte teljesen magukra hagyja a kiszolgáltatott embereket, az áldozatokat. Ennek a jelenségnek a feltárása és megváltoztatása Morvai Krisztina országjárásának célja. Ebben a részben egy idős ember számol be a jogsértőkkel szembeni mindennapi kiszolgáltatottságáról, s szomszédja, jóbarátja meggyilkolásának körülményeiről.


Megtekintés LightBoxban

 

A Jobbik VIII. országos kongresszusán

E-mail Nyomtatás PDF

Részt vettem és beszédet is mondtam a Jobbik nagyszabású rendezvényén a Budapesti Kongresszusi Központban október 29-én. Alább a barikad.hu összefoglalója olvasható:

A Jobbik nyolcadik országos kongresszusán részt vettek a csonkaország és az elszakított területek képviselői is. Vona Gábor pártelnök beszédében kitért a Jobbikot ért kritikákra is.

A Jobbik nyolcadik országos kongresszusát Gyüre Csaba levezető elnök nyitotta meg, majd Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinetjének vezetője köszöntötte az elszakított területek képviselőit.

Bővebben...
 

NJSZ - 2006-ra emlékeztünk

E-mail Nyomtatás PDF

A Szent Korona Rádió beszámolója:

20:20 Kezdetét vette az NJSZ rendezvénye az Erzsébet téren. Szervező a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete. A rendezvény egyrészt megemlékezés a harcokra, másrészt tüntetés a 2006-os igazságtétel véghezviteléért.

N1: A szabadság betűi


Megtekintés LightBoxban

20:22 Gonda László kezdi a felszólalások sorát. 5 év alatt a kisemberek sorsa egyre rosszabb lett, Gyurcsányt sem sikerült elkergetni.
Ebben a pillanatban elment a hangosítás, így 200-300 fős hallgatóság a színpadhoz közelebb állva igyekszik nyomon követni a beszédeket.

Bővebben...
 

„Írjuk meg levelünket Európának!” – A debreceni Jobbikkal emlékeztem

E-mail Nyomtatás PDF
Debrecen. Több százan, békésen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire a Jobbik megyei szervezete által rendezett ünnepségen szombaton este Debrecen főterén.

Különféle korosztályokból, polgári öltözetű, illetve uniformist – például a Szebb Jövőért Polgárőr-egyesület egyenruháját – viselő emberek gyűltek össze a Kossuth-szobor lábánál, csendben hallgatva a szónokokat, majd mécseseket gyújtva a hősök emlékére.

Beszédében Kulcsár Gábor megyei alelnök egyebek közt arról szólt: többen kérdezik tőle, mikor tesznek már valamit, mikor csinálnak forradalmat – ám, mint a politikus jelezte, sosem egyetlen párt vívott meg egy-egy forradalmat, hanem maga a nemzet. – Amíg másoktól várjuk a cselekvést, addig hiába – mutatott rá.

Bővebben...
     

Ismét a 2006-os események elévülésére figyelmeztet a Jobbik

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik szerint "botrány és megengedhetetlen gyalázat", hogy még mindig nem történt meg az igazságtétel a 2006-os rendőri túlkapások kapcsán - mondta Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő pénteken Budapesten.

Az ellenzéki képviselő - többek között Morvai Krisztinával, a Jobbik európai parlamenti képviselőjével közösen tartott - sajtótájékoztatóján kiemelte: álláspontjuk szerint a 2006. október 23-i törvénysértések öt év alatt elévülnek, ezért most vasárnapig van ideje a nyomozó hatóságnak meggyanúsítani az akkori rendőri és politikai vezetőket. Morvai Krisztina hozzátette: "fájdalmas, hogy Orbán Viktor most vasárnap pont abban a Brüsszelben lesz, amely öt évvel ezelőtt olyan közömbös volt az akkor történtek iránt". Gaudi-Nagy Tamás arról is beszélt, hogy a korábban elfogadott semmisségi törvényen felül közkegyelemre is szükség lenne, mert "elfogadhatatlan", hogy a 2006-os események után öt évvel továbbra is börtönben vannak "a koncepciós perek áldozatai". A jobbikos politikus szerint a közkegyelemre megfelelő időpont lenne az új alaptörvény életbe lépésének időpontja, 2012 január 1-je.

mti

 
<< Első < Előző 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 Következő > Utolsó >>
73. oldal / 84

Köszöntöm megújult honlapomon!


Megtekintés LightBoxban 


Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban